Connect with us

Reagiranja

MOST se oglasio priopćenjem o prekidu pregovora s Hrvatskom raste.

Objavljeno

-

Radi ideje reformske i tripartitne vlade do sada smo prešli preko svega što je Mostu učinjeno od kada je na izborima pokazao da može ugroziti nečije pozicije.

[ad id=”93788″]

Od prvotnih uspješnih ili neuspješnih pokušaja kupovine Mostovih mandata, preko konstantnih vrijeđanja naših zastupnika, prelazili smo i preko izuzetno ružnih optužbi, preko strašnih uvreda na račun našeg glasnogovornika, preko sustavnih pokušaja manipulacije te tvrdnji da je reformska vlada neka suluda ideja, iako se radi o modelu koji je viđen u većini zemalja Europske Unije. Više od mjesec dana slušamo uvrede na naš račun i gledamo medijsko razapinjanje.

Ne glumimo žrtve, nego stoički podnosimo optužbe na naš račun zbog ideje iza koje stojimo i činjenice da smo promijenili situaciju u odnosu na prethodnih 20 godina. Cijelo ovo vrijeme od nas traže da budemo jasni i zauzmemo stav. Eto, zauzimamo ga – prekidamo pregovore s koalicijom Hrvatska raste jer je istovremeno dok su pregovarali s nama, vodstvo te iste koalicije, tijekom zadnjih 48 sati pokušavalo ponovno vrbovati naše pojedinačne zastupnike i na taj način definitivno razbiti Most. Imamo odgovornost spram društva ovo okončati, baš zato što nismo u politici zbog pozicija. Naš cilj je i dalje isti – promjene.

Apsolutno je jasno da je vodstvo SDP-a ušlo u pregovore s nama s figom u džepu i s ciljem rušenja ideje reformske vlade. Mi u takvog partnera nemamo i ne možemo imati povjerenja. Ispričavamo se građanima, znamo da njima sve ovo izgleda kao neka loša sapunica i trakavica bez kraja. Ali vjerujte, Most nije adresa na koju se trebate obratiti. Naša jedina „krivnja” je što se još nismo slomili, stoji u priopćenju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari