Connect with us

Politika

Most za stvaranje mosta između domovine i iseljeničke Hrvatske

Objavljeno

-

Foto: Hina

Međunarodni tajnik Mosta Zvonimir Troskot poručio je u utorak da će u fokusu njihovih stranačkih politika biti stvaranje mosta između domovine i iseljeničke Hrvatske s posebnim naglaskom na mlade koji su iselili tijekom proteklih deset godina.

Troskota, koji je na tu novu stranačku funkciju imenovan odlukom predsjednika stranke, te organizacijsku tajnicu Kristinu Bakulu predstavio je na konferenciji za novinare Božo Petrov koji je na nedjeljnim unutarstranačkim izborima ponovno izabran za čelnika stranke.

Most će u iduće četiri godine imati jednu veliku podršku u vidu međunarodnog tajnika Zvonimira Troskota, a s druge strane organizacijska tajnica u Mostu ostat će Kristina Bakula koja je već mnogo toga napravila u prethodnom mandatu na toj funkciji. Drago mi je što će biti s nama i iduće četiri godine i što ćemo nastaviti s njom u onom smjeru kojim smo radili prije toga, kazao je Petrov.

Troskot je istaknuo da je Most prepoznao važnost funkcije međunarodnog tajnika koji će imati ulogu koordinacije, dok će Predsjedništvo davati jasne smjernice te politike.

“Smatramo da kao treća politička opcija po zadnjim anketama moramo imati funkciju međunarodnog tajnika, a jedan od ciljeva naših politika je i stvaranje mosta između domovine i iseljeničke Hrvatske”, poručio je Troskot.

U fokusu će im, kazao je posebno biti mladi koji su iselili iz Hrvatske u zadnjih deset godina. “Oni su važni u našoj viziji i želimo s njima uspostaviti odnose i zajedno graditi politiku za našu Hrvatsku”, zaključio je Troskot.

Kristina Bakula koja je bila voditeljica kampanje za posljednje parlamentarne izbore poručila je da će još snažnije raditi na organizacijskoj strukturi Mosta, posebice za nadolazeće lokalne izbore.

Dan ranije Petrov je predstavio na unutarstranačkim izborima izabrane potpredsjednike stranke Marina Miletića i Nikolu Grmoju, političkog tajnika Antu Kujundžića te tajnika za mlade Filipa Fišića. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari