Pratite nas

Mostar u borbi s fekalijama, a radovi najavljeni tek za jesen

Objavljeno

na

”Iako smo u 21. stoljeću, još uvijek nije riješen problem površinskih kanalizacija u ovom naselju. Od kada smo promijenili cijevi, to naselje je manje poplavljeno. Jedino konkretno i pravo rješenje je postavljanje kolektora koji bi građanima omogućio normalan život” , rekao je za Dnevni list direktor JP Vodovod Mile Puljić komentirajući činjenicu da se u mostarskom naselju Vatikan građani bore s fekalijama.

 

radobolja

Mostarske novine navode kako se građani spomenutog naselja već nekoliko dana bore se s nadležnim institucijama po pitanju fekalija koje se ulijevaju u rijeku Radobolju i koje izravno štete svim stanovnicima.

Središtem grada širi se nesnosan smrad, a stanovnici više ne znaju kome se trebaju obratiti jer, kako kažu, njihove probleme ne želi riješiti nitko od nadležnih institucija.

Od ranije je također poznato da ovo urbano naselje ima površinsku kanalizaciju koja stvara velike probleme građanima.

Jedan od stanovnika ovog naselja Vlado Crnogorac izjavio je kako je posljednjih dana u naselju Vatikan situacija u potpunosti nepodnošljiva.

”Posljednjih par dana ovdje užasno smrdi, osobito u večernjim satima. Tada ne možemo čak ni na balkon izići. Počelo je ljeto, temperature će biti znatno veće, što će uvelike utjecati na povećanje smrada”, rekao je za Dnevni list Crnogorac.

Dodao je kako su na ovoj lokaciji prije nešto više od dva mjeseca mijenjane cijevi, a da žitelji još uvijek ne znaju ni zbog čega ni zašto.

Ono što zabrinjava i ostale žitelje ovog naselja jest opadanje vodostaja rijeke Radobolje kada će, kako tvrde, samo fekalije i otpadne vode teći rijekom.

Iz JP Vodovod Mostar potvrdili su kako su mijenjane cijevi prije dva mjeseca, a razlog tome je pokušaj da se smanje problemi s kojima se susreću žitelji ovog naselja.

Direktor Vodovoda je rekao Dnevnom listu kako je za ovaj projekt odobreno pola sredstava iz gradskog proračuna i kako se nada da će radovi krenuti već na jesen ove godine.

Na pitanje održava li se voda koja se ulijeva u Radobolju na njezinu čistoću, rekao je kako nije.

DL

facebook komentari

Gluposti

HRT se ograđuje od Stankovićevih stajališta iznesenih u Nedjeljom u 2

Objavljeno

na

Objavio

HRT se ograđuje od Stankovićevih izjava u Nedjeljom u dva

U povodu posljednje emisije “Nedjeljom u 2”, u kojoj je gostovao vukovarski branitelj Predrag Mišić Peđa, Hrvatska radiotelevizija izdala je priopćenje za javnost.

“Hrvatska radiotelevizija (HRT), poštujući Ustav Republike Hrvatske i Deklaraciju o Domovinskome ratu Hrvatskoga sabora, ograđuje se od stajališta iznesena u emisiji Nedjeljom u dva 19. studenoga u kojoj je voditelj Aleksandar Stanković u više navrata Domovinski rat doveo u vezu s „građanskim ratom”.

Naime, u Deklaraciji o Domovinskome ratu stoji da je “na Republiku Hrvatsku oružanu agresiju izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dijela srpskoga pučanstva u Republici Hrvatskoj” te se ističe da su “temeljne vrijednosti Domovinskoga rata jednoznačno prihvaćene od cijeloga hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske”.

Hrvatska radiotelevizija ističe i da su svi novinari i zaposlenici javnoga medijskog servisa obvezni objektivno i nepristrano raditi te poštivati pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske, a tako i one koji se odnose na Domovinski rat i stvaranje današnje slobodne, suverene i demokratske Republike Hrvatske.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Marijan Knezović: U Hrvatskoj se svašta može! Samo ako si ljevičar!

Objavljeno

na

Objavio

U Hrvatskoj možeš biti demokrat i borac za ljudska prava. Ali samo ako si u prošlom režimu bio totalitarist i gazio ljudska prava. Ostalima nije dozvoljeno kititi se demokracijom i ljudskim pravima.

U Hrvatskoj možeš biti tolerantan, ali samo ako si u prošlom režimu slao ljude u zatvor zbog vica ili pjesme. Ostalima nije dozvoljeno da se povezuju s tolerancijom.

U Hrvatskoj možeš biti moderan i zazivati tisuće izbjeglica, tolerirati njihovu vjeru i sve devijacije te vjere, ali samo ako u isto vrijeme pokušavaš deratizirati javnost od katolika i katoličke vjere. To jednostavno nije moderno. Isus očito za Europu nije više trend, ali Muhammed jest.

U Hrvatskoj se možeš borit za prava homoseksualaca, ali samo ako u isto vrijeme hodaš s Titovim transparentom. Da. Onog Tita koji je homoseksualce proganjao, zatvarao i ubijao.
U Hrvatskoj možeš biti aktivist za prava činčila, bogomoljki i roda kao sto su Klepetan i ekipa. Ali samo ako u isto vrijeme zagovaraš sjeckanje djeteta u majčinoj utrobi.

U Hrvatskoj možeš bez problema studentima predavati o slobodnom tržištu i slobodi. Ali samo ako si do jučer propovijedao o socijalizmu i marksizmu.
U Hrvatskoj se uistinu može bit i priznat i medijski popraćen redatelj. Ali ipak, uvjet je da u vašim predstavama prikažete Isusa Krista kako siluje muslimanku.

U Hrvatskoj možeš biti osoba koja je relevantna za komentiranje žrtve Vukovara po dokumentarnim filmovima. Ali samo ako si taj Vukovar osobno granatirao.

U Hrvatskoj možeš svaki dan pljuvat po Hrvatima iz BiH. Ali samo dok zastupaš stav da su svi ljudi jednaki i da ne treba raditi razlike među ljudima.
Svašta se u Hrvatskoj može. Samo je potrebno u CV-u naglasiti da si ljevičar ili još bolje – da ti se nazadna i licemjerna desnica gadi.

P.S. Isto vrijedi i za Bosnu i Hercegovinu.

Marijan Knezović

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari