Connect with us

Herceg Bosna

Mostar: Dobrovoljnim prilozima obnovili dizalo kako bi pomogli Marji

Objavljeno

-

Na međunarodni dan osoba s invaliditetom okončana je humanitarna akcija Učinimo dobro djelo. Akcija je počela dobrotvornim susretom pod sloganom “Učinimo dobro djelo” koji se održao na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru 11. rujna 2014.

Svrha je ovoga susreta, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, bila prikupljanje novca za obnovu dizala u zgradi u kojoj stanuje, na sedmome katu, Marja Lučić, kćer profesora i književnika Antuna Lučića, djevojčica u statusu autizma.

Na Međunarodni dan osoba s invaliditetom možemo iskazati zadovoljstvo – učinili smo veliku ljudsku gestu i vjerujemo, na neki način, senzibilizirali društvo pokazujući primjerom kako pojedinac može poboljšati životne uvjete zajednice, kazao je organizator provedene akcije doc. dr. Josip Grubeša.

Rektorat Sveučilišta u Mostaru, zajedno sa svojim fakultetima i djelatnicima, većim su dijelom financirali puštanje u pogon dizala koje je bilo izvan uporabe četvrt stoljeća.

Dizalo će biti zasigurno od koristi ne samo našem kolegi i njegovoj obitelji nego svim stanarima zgrade u ulici Ante Starčevića u Mostaru. Zahvaljujemo i svima drugima koji su se svojim nesebičnim prilogom odazvali rečenoj akciji te dobrotom zagrijali svladavanje prepreka, kazao je Grubeša. (HMS)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari