Connect with us

BiH

Mostar izrazio solidarnost s progonjenim kršćanima diljem svijeta

Objavljeno

-

Foto: hms.ba

Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača u srijedu je zasvijetlio crvenom bojom te tim činom, na inicijativu građana, i Mostar je izrazio solidarnost s progonjenim kršćanima diljem svijeta.

Katolička humanitarna organizacija „Kirche in Not“ već nekoliko zadnjih godina, svake zadnje srijede u 11 mjesecu različitim aktivnostima pokušava skrenuti pozornost na kršćane koji trpe zbog svoje vjere. Jedan od načina je iluminacija znamenitih građevina u crveno čemu će se ove godine priključiti i Vrhbosanska nadbiskupija koja će večeras u crveno osvijetliti sarajevsku katedralu.

Samo u ovim zemljama oko 309 milijuna kršćana je progonjeno

Organizacija koja brine za progonjene kršćane u svijetu Open doors/Porte Aperte/Otvorena vrata objavila je 13. siječnja ove godine izvještaj o 50 zemalja svijeta u kojima Kristovi sljedbenici doživljavaju najjači intenzitet progona ili diskriminacije zbog svoje vjere. Samo u ovim zemljama oko 309 milijuna kršćana je progonjeno, a ostalih 30-ak milijuna otpada na ostalih 50 država u kojima je istraživanje rađeno, prenosi bljesak.info

Zabrinjava i podatak da u odnosu na prošlu godinu u svijetu raste broj progonjenih kršćana zbog njihove vjere. Zajedno s progonom raste i broj ubijenih kršćana zbog njihove vjere. Nesigurnost kršćana u dobrom dijelu ovoga svijeta ogleda se i u podacima o njihovim uhićenjima i zatvaranjima bez procesa ili u njihovim otmicama.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari