Connect with us

Mostar je talac neriješenih odnosa u BiH i nećemo dopustiti njegovu podjelu

Published

on

Mostarci su posljednji put lokalnu vlast birali prije šest godina. I vjerojatno će čekati još dvije godine kako bi ponovno birali dužnosnike na lokalnim izborima. O tome kako će Mostar funkcionirati do tada, što gradske vlasti u tom razdoblju mogu uraditi i kakvi su planovi govori mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić. Intervju možete pročitati u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH.

 bešlić ljuboStanje u Mostaru može se gledati iz više kutova, ovisno o tome na što konkretno mislite. Generalno stanje u Mostaru, uz činjenicu da grad nema zakonodavnu vlast praktično dvije godine, je, može se reći, relativno zadovoljavajuće. U Mostaru se još uvijek koliko toliko gradi i radi, isplaćuju se plaće svim proračunskim korisnicima. Imali smo sreće da nas ove godine nisu pogodile, hvala Bogu, elementarne nepogode. Nema previše političkih, socijalnih, i što je važno, nacionalnih tenzija. Ono što je svakako ostavilo traga, a možda kreatori onog kaosa, i nasilnih prosvjeda i paljenja nisu ni svjesni, jesu događaji s početka veljače. Te posljedice će se još, nažalost, zadugo osjećati. Sve štete još uvijek nisu zbrojene, kako financijske tako i one druge. To nas je, ipak, vratilo unatrag, izjavio je Ljubo Bešlić.

Stanje u proračunu je u skladu s planom. Gradska uprava redovito servisira svoje obveze, isplaćuje plaće zaposlenicima, u ovoj godini isplaćeno je osam plaća, realiziraju se određeni započeti i novi projekti. Proračun je donesen, znate i vi i građani kako i kada. Nažalost, Mostar je po tome specifičan, a to nije volja ili izbor građana Mostara, nego se to nameće od određenih političkih krugova i pojedinih dijelova međunarodne zajednice koja ne želi riješiti i ne shvaća probleme Mostara. Skoro 20 godina nakon rata od njega se pravi grad slučaj. Pet federalnih ministarstava u Mostaru skoro je prazno…

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari