Connect with us

Vijesti

Mostar: Manji broj prosvjednika pred županijskom Skupštinom; Počelo potpisivanje peticije

Objavljeno

on

Oko 50 građana Mostara okupilo se u podne ispred zgrade Skupštine Hercegovačko – neretvanske županije, gdje su uz zvižduke i povike ‘dolje vlada’, ‘lopovi’ i ‘izlazite napolje’, još jednom zatražili ostavku županijske Vlade.

Jedan od prosvjednika kazao je kako je i danas došao iskazati svoje nezadovoljstvo stanjem u zemlji, dodavši kako neće odustati dok se stvari ne počnu mijenjati.

Gladan narod nikog se ne boji, to trebaju znati ovi na vlasti. Trebaju se ujediniti i Zenica, i Tuzla, i Sarajevo, i Mostar… Ali ključ BiH je Mostar. Ovdje se rješava sudbina BiH i zato svi zajedno trebamo izaći na ulice i pokazati da se ne bojimo“, poručio je prosvjednik.

Predstavnici Plenuma građana i građanki Mostara ponovili su svoje zahtjeve upućene Skupštini HNŽ-a: smjena Vlade HNŽ-a, ukidanje paušala i beneficija političarima, kao i usklađivanje njihovih plaća s prosječnim radničkim plaćama, zatim usvajanje zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i obitelji s djecom, te službeno izvješće županijskog MUP-a o izgredima na prosvjedu u Mostaru 07. veljače.

Predsjednik Skupštine HNŽ-a Ramiz Jelovac (SDA) prošloga je tjedna podnio ostavku, dok je predsjednik Vlade HNŽ-a Denis Lasić (HDZ BiH) ranije kazao kako nema namjeru odstupiti sa svoje dužnosti.

Prosvjedi u Mostaru nastavit će se danas u 16 sati na Španjolskom trgu, dok je održavanje plenuma zakazano za 17 sati u dvorani OKC ‘Abrašević’. Također, u ponedjeljak je započelo i potpisivanje peticije građana za ispunjavanje zahtjeva. Peticija će se potpisivati i na prosvjednom okupljanju, ali i na zakazanom plenumu.

Fena

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari