Connect with us

BiH

Mostar: Otvoren još jedan covid odjel, 24 preminula tijekom vikenda

Objavljeno

on

Sveučilišna klinička bolnica (SKB) u Mostaru aktivirala je treći odjel za smještaj pacijenata oboljelih od Covid-19, a tijekom vikenda u Hercegovačko-neretvanskoj županiji od posljedica zaraze koronavirusom preminule su čak 24 osobe, izvijestile su u ponedjeljak zdravstvene vlasti.

Uz Covid bolnicu te odjel za intenzivno liječenje, i dio ginekologije u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru prenamijenjen je za potrebe pacijenata koji imaju zdravstvenih poteškoća povezano s covidom-19, naveo je krizni stožer Hercegovačko-neretvanske županije sa sjedištem u Mostaru.

Broj hospitaliziranih dosegnuo je 167 osoba, dodaje stožer.
“Zbog porasta broja covid pacijenata, dio trećeg kata prenamijenili smo kao poseban odjel SKB Mostar”, rekla je glasnogovornica SKB-a Mostar Adrijana Pandža.

Tijekom vikenda u Covid bolnici u Mostaru preminule su 24 osobe čija se smrt vezuje uz posljedice zaraze virusom SARS-Cov-2, dok je testiranjem otkriveno 516 novooboljelih u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

U cijeloj Bosni i Hercegovini u ponedjeljak je potvrđeno manje od 900 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ali su istodobno prijavljena rekordna 93 smrtna slučaja povezana sa zarazom, što je najveća brojka u jednom danu još od izbijanja epidemije u ožujku 2020.(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari