Mostar: SIPA uhitila Ibrahima Demirovića osumnjičenog za silovanje Hrvatice

5

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, policijski djelatnici SIPA-e, na području Mostara, rano jutros lišili su slobode osumnjičenog Ibrahima Demirovića, zvanog Hećim, rođenog 27. veljače 1955. godine u Mostaru, državljanina BiH.

mostar-u-spektakluranoj-akciji-federalnih-specijalaca-uhicen

Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je za vrijeme rata i oružanog sukoba između Armije RBiH i HVO-a, tijekom 1993. godine, kao pripadnik Armije BiH, u svojstvu zapovjednika 47. brdske brigade, na području mjesta Potoci, postupao protivno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata.

On je osumnjičen da je u razdoblju od srpnja do studenoga 1993. godine, naoružan i u vojnoj odori, dolazio do objekta škole u Potocima, gdje se nalazio veći broj nezakonito zatočenih civila hrvatske nacionalnosti, među kojima žena, djece i staraca.

On se tereti da je iz tog objekta u više navrata odvodio oštećenu “B”, u kuće u blizini, gdje je nad oštećenom uz prijetnje u više navrata izvršio silovanje, prijeteći joj da će u slučaju opiranja, pustiti da je siluje veći broj vojnika.

Demirović Ibrahim je pod istragom i osumnjičen je da je počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz članka 173. KZ BiH.

Osumnjičeni će tijekom dana biti predan postupajućem tužitelju koji će nakon ispitivanja osumnjičenog, donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora. Istraga u ovom predmetu se nastavlja u pravcu podizanja optužnice, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

facebook komentari

 • peppermintt

  napokon….

 • dolijao Hećim

 • Stinatvrda Cro

  Testisi – penis – britva – pa neka “heći” koliko hećiti može!!

  ZA Hrvatsku BEZ komunista!

 • Pozdrav Stinatvrda Cro 🙂 … biti će mu lijepo ako ga kobogda osude

 • wolf

  Da,da,heliodrom je logor a u potocima je skola.