Connect with us

BiH

Mostar: Sud potvrdio optužnicu za policajce koji su pretukli hrvatskog mladića

Objavljeno

-

Općinski sud u Mostaru potvrdio je optužnicu protiv dvojice policajaca koji su proljetos u gradu na Neretvi pretukli mladića Slavena Blaževića, što je tada izazvalo napetosti i prosvjede.

Kako su priopćili iz županijskoga Hercegovačko-neretvanskog tužiteljstva, njihovu optužnicu je nakon provedene istrage u petak potvrdio Općinski sud u Mostaru.

Pripadnici interventne policije Jusuf Penava (1996.) iz Čapljine i Armin Vrače (1992.) iz Mostara optuženi su za ‘zlostavljanje u obavljanju službe’. Pri tome su, pojašnjava se u optužnici, nanijeli lakšu tjelesnu ozljedu Slavenu Blaževiću.

Ovaj incident koji se dogodio 10. travnja ove godine u noćnim satima u vrijeme policijskoga sata, uvedenog zbog sprječavanja širenja koronavirusa, zabilježile su nadzorne kamere na ulazu u zgradu u središtu grada.

Policajci Penava i Vrače su, iako mladić nije pružao nikakav otpor, fizički nasrnuli na njega te su ga više puta udarali nogama i rukama u predjelu glave i tijela. Pritom su mu upućivali prijetnje te su ga nakon nasilničkog ponašanja priveli u Policijsku postaju.

Blažević je nakon puštanja iz pritvora potražio liječničku pomoć gdje su mu utvrđene tjelesne ozljede nagnječenja glave, leđa, prsnog koša, istegnuća vratnog mišića te akutna reakcija na stres.

Nakon potvrđivanja optužnice Općinski sud u Mostaru je zakazao ročište za izjašnjavanje policajaca o krivnji koje će se održati 13. listopada.

Ovaj je slučaj podigao tenzije budući da su policajci Bošnjaci, a žrtva je mladić čijega su zarobljenog oca Željka Blaževića ubili pripadnici bošnjačke Armije BiH u mjestu Trusini kod Konjica. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas