Connect with us

BiH

Mostar: Svečano obilježena 29. obljetnica oslobođenja Bune

Objavljeno

on

Na dostojanstven način jučer je obilježena 29. obljetnica oslobođenja Bune. Na obilježavanju obljetnice su sudjelovali uvijek dragi i rado viđeni gosti pripadnici 4. GB HV-a, kao i gosti iz naših susjednih općina, Čitluka, Čapljine i Širokog Brijega, čije su postrojbe sudjelovale u borbama za oslobođenje i očuvanje ovih prostora, priopćio je Organizacijski odbor.

U ovoj akciji oslobađanja Bune koja se dogodila 14. i 15. lipnja 1992. godine, nakon dva dana žestoke borbe se uspjelo ovladati južnim djelom lijeve obale Grada Mostara, nakon čega se neprijatelj povukao na obronke Veleža i Hrguda gdje je i ostala ratna crta do okončanja rata.

Na ovom obilježavanju odana je počast svim poginulim braniteljima služenjem Svete mise te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen parku na Buni uz prigodan program. Po završetku programa upriličen je mimohod u svečanom postroju ratnih stjegova od Spomen parka do Trga 13. srpanj Buna.

Organizacijski odboe se posebno zahvalio gostima iz 4. GB HV-a koji su došli u velikom broju i kao uvijek istakli dobro domaćinstvo na Buni, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, večer je protekla u ugodnom ozračju.

Obilježena 29. obljetnica operacije Čagalj  Hrvatskog vijeća obrane

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari