Connect with us

Hrvatska

Mostarci plaćaju parking od 19. kolovoza, stanarima nitko ne jamči sigurno parking mjesto

Objavljeno

-

Naplata parkinga u Mostaru počet će u ponedjeljak, 19. kolovoza, a direktor poduzeća MO parking, Mladen Knezović, rekao je za Bljesak.info kako će poduzeće uskoro izaći s priopćenjem za javnost u kojem će građane upoznati s detaljima oko parkiranja.

Koliko je za sada poznato, u prvoj zoni, sat parkiranja će koštati 1,5 KM, dok će u drugoj zoni cijena sata iznositi 1 KM, a za treću zonu pola marke.

Za sada neće biti naplaćivanja unutar stambenih kompleksa, kako je to ranije predviđeno, ali se kasnije planira uvesti “povlaštena cijena” za vlasnike stanova, koja bi na mjesečnoj razini iznosila 15 KM.

Za taj iznos građani će samo dobiti “pravo da parkiraju”, ali im se parkirno mjesto neće jamčiti.

U prvom tjednu uvođenja naplate parkinga vozači neće biti sankcionirani jer će se to razdoblje smatrati razdobljem prilagodbe za vozače.

[pullquote_right]Koliko je za sada poznato, u prvoj zoni, sat parkiranja će koštati 1,5 KM, dok će u drugoj zoni cijena sata iznositi 1 KM, a za treću zonu pola marke[/pullquote_right]

Postavljen je 71 aparat za naplatu parkiranja u svim dijelovima grada.

Aparati su moderni i građani će u trenutku kad se budu predomislili za zauzimanje nekog parkirališnog mjesta imati mogućnost povrata novca. Planira se i uvođenje videonadzora na parkirališta, a uspostavljena je i suradnja s policijom, tako da će svi oni koji ne plate parkiranje biti zakonski sankcionirani –  kazao je nedavno Knezović navodeći kako će o svemu tome djelatnici u svim zonama grada osobno upoznavati sve vozače.

Podsjećamo, Gradsko vijeće Grada Mostara je još 2008. godine dalo suglasnost da se osnuje poduzeće koje će urediti mirujući promet u gradu. No, od tada, pa evo sve do danas osnivanje poduzeća u sjeni je političkih peripetija, prenosi bljesak.info.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari