Connect with us

Gospodarstvo

Mostarski Aluminij do kraja godine zapošljava još 90 radnika

Objavljeno

-

Foto: Arhiva

Do kraja ove godine u mostarskom Aluminiju će se zaposliti još 90 radnika koji su radili u kompaniji do njezina gašenja prošle godine te će biti uloženo oko 3,5 milijuna eura, čime izraelska MT Abraham Group nastavlja realizirati planove o oživljavanju ovoga gospodarskog diva.

Kako je za za medije u Mostaru potvrđeno iz Aluminij Industrije, kompanije koja je u najmu pogona tvornice Ljevaonice koja je nedavno ponovno krenula s radom, do početka 2021. godine bit će angažirano ukupno 170 starih radnika, kako je to predviđeno planom potpisanim s Vladom Federacije BiH.

Uz to, u kompaniji je do sada investirano oko 1,5 milijuna eura za obnovu Ljevaonice, uključujući servisiranje peći i drugih pogona.
Iz tih pogona mostarska je kompanija već isporučila prve pošiljke trupaca metala aluminija domaćim kompanijama u Hercegovini s kojima ponovno uspostavljaju suradnju.

“Lijevanje prvih trupaca izrađeno je za lokalne tvrtke i radujemo se dugotrajnoj suradnji s njima”, navela je tvrtka.
Pogoni Ljevaonice mostarskog Aluminija, koji sada djeluje kao dio izraelske MT Abraham Group, ponovno su početkom studenog pokrenuti nakon gotovo 16 mjeseci te je obnovljena proizvodnja aluminijskih trupaca.

U prva dva mjeseca očekuje se proizvodnja 3.000 tona metala, a već sljedeće godine trebalo bi se proizvoditi više od 3.500 tona trupaca, tako da bi se na kraju godine dostiglo 50.000 tona proizvedenih trupaca aluminija.

Ranije je vodstvo te kompanije potpisalo strateški sporazum o suradnji s kineskim gigantom China NFC, čiji je cilj pokretanje i osuvremenjivanje pogona, te s Advaita grupom koja će prodavati polovinu Aluminijevih proizvoda.

Mostarski Aluminij, čiji su suvlasnici Vlada Federacije BiH i mali dioničari s udjelima od po 44 posto i hrvatska vlada s 12 posto, prestao je s radom sredinom srpnja prošle godine zbog gubitaka većih od 220 milijuna eura, od čega se najveći dio odnosio na troškove električne energije. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari