Connect with us

Politički rentgen

Mostov referendum o stožerokraciji, najveća prijevara u povijesti Hrvatske!?

Objavljeno

-

Blagostanje, kao jedna objektivna fikcija, stanje je koje se neće nikada ostvariti i uvijek će biti onih koji su nezadovoljni. Živimo u realnom svijetu ugroza koje se objektivno mogu multiplicirati, a ako u toj realnosti samoubilački ugrožavamo sami sebe radi profanih partitokratskih interesa, to me neodoljivo podsjeća na Zvonimirovu kletvu!

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Na pitanje gdje se nalazi navodnih 400 000 potpisa za referendum o „stožerokraciji“ Mostov portparol lakonski odgovara:

“Dakle ne držimo ih u tajnosti nego ih držimo na sigurnom, jer upravo ti potpisi će omogućiti referendum Hrvatskim građanima i ono što Hrvatski građani zapravo priželjkuju. Nalaze se ovdje u središnjici MOST-a, naša je odgovornost i prema potpisima i prema svima koji su dali potpisu da ih čuvamo sigurnima”, kaže Grmoja.

Postavlja se logično pitanje od koga ili čega to Most čuva potpise na sigurnom? Naravno, od lopovskog HDZ-a, jer baš to između redaka insinuira Mostov bombarder Grmoja!? Ipak, ne bi li bilo puno logičnije prikupljene potpise žurno predočiti Hrvatskom saboru, još hitnije tražiti transparentnu provjeru pravovaljanosti potpisa uz nazočnost svojih promatrača i raspisivanje referenduma u što kraćem roku te na taj način razveseliti naciju, osobito onaj dio tvrdokornih antivaksera?

Zbog čega Most odugovlači razveseliti svoje obožavatelje i ne baca li to sjenu sumnje na istinitost njihove tvrdnje da su prikupili dovoljan broj potpisa? Ili oni misle da su dogmatično pošteni, a svi su drugi lopovi, pa nas žele u to uvjeriti plašeći nas lopovskim HDZ-om, što je zapravo jedina točka njihovog visoko intelektualnog političkog programa!? Ohrabreni institucionalnom podrškom svog pravog šefa Zorana Milanovića, Most koristi otrcani populizam za varanje hrvatskog naroda na najbolji mogući način i to im se treba otvoreno priznati! Ako hrvatski građani doista priželjkuju referendum pod rukovodstvom Mosta, kako to tvrdi Grmoja, treba li onda ipak posumnjati u zdrav razum nacije koja je izgubila memoriju o svemu što je Most napravio „pošteno“ tijekom svog političkog postojanja? Ja osobno, uopće ne želim da mi kojekakvi anarhisti odlučuju o budućnosti Hrvatske pod palicom Zorana Milanovića! Prije bi mi se ruka osušila nego da podržim njihovu borbu za smrt nasuprot borbi za zdravlje nacije! U ratu za zdravlje nacije spreman sam se odreći dijela demokracije, jer ni u jednom ratu apsolutna demokracija zapravo ne postoji! A pandemija je rat za život i zdravlje nacije!

U svakom slučaju, kada su u pitanju anarhisti i javnobilježnički manipulatori iz Mosta, biti će potrebno provjeriti autentičnost baš svakog potpisa uključujući i grafološku forenziku, jer jedino na taj način doznat ćemo istinu tko je lopov, a tko nije? U ovom slučaju kada je svima promatračima jasno kao bijeli dan da se potpisi za Mostov referendum nisu mogli prikupiti na štandovima koji su uglavnom zjapili prazni, bit će potrebna posebna istraga koja mora utvrditi jesu li potpisi prikupljeni na zakonit način u zadanom roku, ili su raznim malverzacijama potpisne liste nadopunjavane u vremenu nakon što je istekao zakonski rok za prikupljanje potpisa!

Ako želimo imati transparentan referendum koji u svojoj biti implicira promjene Ustava Republike Hrvatske u kontekstu dvotrećinskog odlučivanja u kriznom vremenima epidemije ili pandemije, tada svaki detalj te inicijative mora doći pod lupu javnosti. Dakako, uključujući i provjeru Ustavnog suda Republike Hrvatske je su li referendumska pitanja u skladu s Ustavom! Ako Most u ovom odugovlačenju i klasičnoj kupnji vremena zbog medijske vidljivosti i bildanja svog rejtinga u pohodu na rušenje Vlade Republike Hrvatske što je sasvim legitimno, koristi zakonske nedorečenosti, isto to mogu činiti i oni koji formalno osporavaju pravovaljanost ovog referenduma.

Kontrolorima ovog procesa, objektivno je potrebno daleko više vremena precizno utvrditi pravovaljanost baš svakog potpisa nego što je to trebalo u zakonskom roku za prikupljanje i ažuriranje lista. U daleko kompliciranijem izbornom procesu pravovaljane rezultate imamo već u ponoć istog dana, pa je s toga potpuno nerazumljivo zašto Most skriva potpise, ili ih čuva od lopova, ako su sigurni u broj i pravovaljanost svakog potpisa? Skriva li Most istinu od očiju javnosti, ili skriva svoj lopovluk optužujući druge da su lopovi?
Jadna je ova naša državica u kojoj Zoran Milanović nakon svojih milijun gafova može biti najpopularniji lik! Jadni smo mi ako nam Zoran Milanović kroji gaće nakon zakona „Lex Perković“, s kojim doduše nije uspio spasiti udbaške ubojice, ali je uspio zaustaviti početak ozbiljne lustracije onih koji su rak rana ovoga društva! Jadna smo mi nacija ako dozvolimo Mostu da nam kroji gaće, dakle onom Mostu koji je rastao na parama gremija koji su odavno trebali biti lustrirani i izopćeni iz bilo kakvog oblika javnog djelovanja u Republici Hrvatskoj. Duboka država koristi Most kao svoju transmisiju za novu okupaciju Hrvatske i pri tom odabiru najmorbidniji modus operandi.

Duboka država sprema veliku koaliciju Most-SDP-Možemo koja treba zaustaviti tranziciju prema tržišnoj ekonomiji i koja će i nadalje trpati ogromnu dobit u đepove uvoznog lobija! Most živi i hrani se na trpezi uvoznog lobija i velikih medijskih oglašivača i udarni su malj za rušenje Karamarka jučer, a Plenkovića danas! Ne libe se koristiti klasično političko profiterstvo na teškim ljudskim tragedijama i na preko 12 000 mrtvih od posljedica pandemije. Da je bilo po Mostovom modelu liberalno-antvakserske stožerokracije danas bi bez ikakve sumnje imali najmanje 30 000 mrtvih Hrvatica i Hrvata i potpuno rasulo ekonomije, financija i ukupnog gospodarstava s novih 200 000 nezaposlenih na burzi!? To je taj pakao kojega je obećao Zoran Milanović njihov predsjednik i veliki šef! Ukoliko se dozvoli taj notorni anarhizam, tek tada ćemo vidjeti tsunami iseljavanja iz Domovine, jer najveći val iseljavanja se dogodio baš u vrijeme „premijerovanja“ Mostovog šefa Zorana Milanovića! To su notorne statističke činjenice!

Objektivnim analitičarima danas je sve egzaktno matematički mjerljivo, pa se s punom odgovornošću može tvrditi da je Vlada Republike Hrvatske pod vodstvom Andreja Plenkovića najuspješnija i najhrvatskija Vlada u povijesti Republike Hrvatske. U najvažniji resorima kao polugama uspješnog vladanja imamo najbolje ministre, od Zdravka Marića, preko Davora Božinovića, pa sve do Tome Medveda koji na simboličan i stvaran način štiti hrvatske branitelje kao stupove Domovinskog rata i stvaranja države!

Blagostanje, kao jedna objektivna fikcija, stanje je koje se neće nikada ostvariti i uvijek će biti onih koji su nezadovoljni. Živimo u realnom svijetu ugroza koje se objektivno mogu multiplicirati, a ako u toj realnosti samoubilački ugrožavamo sami sebe radi profanih partitokratskih interesa, to me neodoljivo podsjeća na Zvonimirovu kletvu!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari