Connect with us

Politika

Mostova PR agencija klijentu nudi sastanak s ministrima iz Mosta i dizanje kaznene prijave

Objavljeno

-

Tvrtka za odnose s javnošću Grizli komunikacije, koja radi za Most, sklopila je ugovor s austrijskim Braunsberger Holdingom za PR usluge vezano za njihov spor s također austrijskim Focus Investom oko trgovačkog centra West Gate. U ugovoru za te usluge, koji Večernji list ima u posjedu, navedeno je da će Grizli otvoriti tu temu preko portala – Energypress ili Seebiz.eu, zatim da će tu priču ponuditi vodećim novinama u Hrvatskoj Večernjem ili Jutarnjem listu, a otvorit će tu temu i u TV emisiji poput Otvorenog, piše VečernjiList

[ad id=”93788″]

U ugovoru je navedeno da bi u toj emisiji sudjelovao i ministar pravosuđa Ante Šprlje, koji je u Vladi iz kvote Mosta. Nadalje je navedeno da je plan dogovoriti sastanak predstavnika Braunsbergera s minstrom Šprljom i zamjenikom ministra graditeljstva Sandrom Nižetićem, koji je također Mostov kadar. Kao krajnji cilj u ugovoru je navedeno da Državno odvjetništvo podigne kaznenu prijavu protiv svih odgovornih strana.

U komunikacijskoj strategiji za projekt West Gate Grizli navodi, između ostalog, da im je cilj da u Otvorenom osim Šprlje na temu West Gatea gostuju i Nižetić te predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUDDI) Tomislav Boban, koji je na tu poziciju došao na prijedlog Mosta. U tom dokumentu navodi se i da Grizli može povezati Braunsberger s ključnim predstavnicima Vlade pa tako predlažu sastanke i s potpredsjednikom Vlade i čelnikom Mosta Božom Petrovom te ministrom unutarnjih poslova Vlahom Orepićem, još jednim Mostovim ministrom.

Braunsberger je Grizliju za usluge PR-a kod sklapanja ugovora platio 1500 eura, a obvezao se od svibnja do prosinca 2016. mjesečno mu plaćati 600 eura. Pri tome, ako se ispuni plan o aktualiziranju teme West Gatea, nagrade su od 1000 eura ako bude TV emisije sa Šprljom ili Bobanom pa sve do 3000 eura ako DORH otvori slučaj protiv Focusa.

Valja napomenuti da su dokumenti vezani za posao Grizlija s Braunsbergom dostavljeni medijima u jeku sukoba Mosta i HDZ-a, a prema tvrdnjama iz Grizlija, ukradeni su iz automobila predstavnika Braunsbergera u Hrvatskoj. Bez obzira na to, u tom je poslu problematično što Grizli koji radi za Most nudi svom drugom, privatnom klijentu sastanke s mostovcima u Vladi, pa čak i to da će oni sudjelovati u TV emisijama. Suvlasnik Grizlija Tomislav Čehulić kaže da u ugovoru piše da oni pružaju usluge odnosa s javnošću i da se ne radi se ni o čemu amoralnom i protuzakonitom.

[document url=”https://kamenjar.com/wp-content/uploads/2016/06/grizli.pdf” width=”760″ height=”600″]

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=XRU1AJsXN1g” width=”760″ height=”420″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari