Connect with us

Reagiranja

Mostu i Petrovu: Za Reforme ili za saborske klupe?

Objavljeno

-

Poštovani gospodine Božo Petrov poštovani zastupnici MOSTA, svoje ću pitanje pojednostaviti da vam ne bude teško sročiti i dostaviti mi odgovor.

[ad id=”93788″]

Činim to javno jer vjerujem da to zanima i mnoge Hrvate u Republici Hrvatskoj, ali i iseljeništvu i Hrvatima u BiH.

Ti ljudi u iseljeništvu i u BiH su Hrvati, barem imaju Hrvatsko državljanstvo, koliko god oni po vama imali manje prava nego oni u Hrvatskoj. Od početka tvrdite, čak je i Božo Petrov stavio svoj potpis kod javnog bilježnika, da ne ćete ulaziti u jednostrane koalicije. Jer je potreban konsezus svih stranaka za provođenje vaših reformi. To nam je ponovio i Ivan Lovrinović …(…) Zanimljivo je da je HDZ-ova koalicija sama napustila razgovore. Most čitavo vrijeme pokušava utjecati na formiranje zajedničke reformske vlade jer je situacija teška, a za važne promjene potrebna je dvotrećinska većina u Saboru. To bi smanjilo i podjele u društvu…. (…) Razgovore su prekidali i SDP-ovci, a evo sada ga je odbio i HDZ. Što to znači. Da ukoliko danas HDZ odbije tripartitnu vlast vi nemate potrebne dvotrećinske većine.

Čemu onda gospodo iz MOSTA nastavljanje pregovora i formiranje vlasti sa jednom stranom. Formirat ćete vlast bez dvotrećinske većine u Saboru (ako HDZ ustraje da bude opozicija tu dvotrećinsku većinu ne možete imati nikako) i time samo zadržati svoja saborska mjesta i ostaviti i kukuriku na vlasti, a narodu kako bude valjda sa tom i takovom vlasti. Reformi u koje se zaklinjete ne može biti …

Daran Bašić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari