Connect with us

U potrazi za Istinom

Mostu nije dovoljno kadriranje u MUP-u već kadriraju sa SDP-ovim kadrovima i u Ministarstvu financija, Poreznoj upravi.

Objavljeno

-

Na unutarstranačkim izborima, provedenim tajnim glasanjem između dva kandidata, sa gotovo 80 posto glasova za predsjednika buzetskog SDP-a izabran je Vedran Majcan. Izbori za predsjednika Gradske organizacije SDP-a Buzet održani su nakon neopozive ostavke dosadašnjeg predsjednika Valtera Blaškovića u siječnju ove godine.

Dosadašnjoj članici Gradskog odbora Snežani Andrejev Majcan, izglasano je nepovjerenje na dužnost članice, a u Gradski odbor izabran je dugogodišnji član SDP-a Buzet, Dario Krivičić.

[ad id=”93788″]

Prenoseći na konferenciji za novinare ishod unutarstranačkih izbora te izvještajno – tematske konvencije, članica Gradskog odbora Elena Jerman istaknula je da je najvažniji zaključak konvencije da u buzetskom SDP-u nema raslojavanja, te da su članovi jedinstveni i samostalni u donošenju odluka.

– Sve ove odluke od izbora predsjednika do odluka konvencije, zapravo su samo potvrda i ponavljanje već donesenih odluka na dvije prethodne konvencije održane u siječnju i ožujku ove godine,  koje su zbog proceduralnih unutarstranačkih razloga poništene, istaknula je Jerman.

– Na najnovijim izborima za predsjednika te održanoj konvenciji, članovi SDP-a Buzet pokazali su jedinstvo i samostalnost u odlučivanju. Često, na žalost, neki članovi iznose neistinu o tome da je buzetski SDP razjedinjen, ili da se legalno izabrano vodstvo pokušavalo srušiti ili njime upravljati od strane pojedinih županijskih razina ili frakcija. Međutim to nije točno što pokazuju rezultati najnovijih izbora i odluke konvencije koje su donesene uz veliku većinu glasova, naglasio je Majcan. (G. ČALIĆ ŠVERKO) >Glas  Istre 


Nevjerojatno je kako Most pod svaku cijenu želi zadržati pročelnicu Porezne uprave, Područnog ureda Istra, Primorje, Lika i Gorski kotar Ingrid Žudi-Koroman iako je istu kao provjereni kadar SDP-a postavio Peđa Grbin i Zoran Milanović. Navedena pročelnica je za vrijeme partijske vlasti kukuriku koalicije se je hvalila prijateljstvom sa bivšim premjerom Milanovićem i kako je ona zaslužna za reorganizaciju Porezne uprave i za metodologiju postupanja temeljem retrogradnog i neustavnog članka 63. Zakona o porezu na dohodak o čemu sam više puta pisao.

Ukratko ponavljam da se radi o nezakonitim poreznim postupcima (zlouporaba položaja i ovlasti) posljednje 4 godine za vrijeme partijske vlasti kukuriku koalicije kojih je otvoreno preko 4000 uglavnom protiv politički nepodobnih građana na temelju anonimnih prijava. Sve navedeno se može provjeriti uvidom u navedene predmete. Dok su se provodili navedeni nezakoniti postupci istovremeno su se štitile osobe bliske partijskoj vlasti kukuriku koalicije kojima su pronađeni desetci milijuna kuna na računima i postupci nisu nikada pokrenuti.

Da bi se nastavilo i dalje štititi osobe bliske partijskoj vlasti kukuriku koalicije pročelnica Porezne uprave, Područnog ureda Istra, Primorje, Lika i Gorski kotar Ingrid Žudi-Koroman u najbitniji Odjel Porezne uprave Odjel za otkrivanje poreznih kaznenih djela postavlja šefa Buzetskog SDP-a Vedrana Majcana koji nema nikakvog iskustva u poreznim istragama jer nije nikada radio u navedenom Odjelu. U isto vrijeme njegovu suprugu postavlja za voditeljicu Odjela za ovrhu iako je diplomirala prije par mjeseci i po zakonu ne može biti postavljena na to mjesto.

Naime postavlja se pitanje kako je moguće da u nekoj demokratskoj zemlji može šef partije SDP-a biti ujedno i šef Porezne uprave Odjela za otkrivanje poreznih kaznenih djela?. Isto tako se postavlja pitanje njegovog postupanja po prijavama protiv SDP-ovaca?. Po tome se vidi koliko je Mostu stalo do reformi, borbe protiv kriminala i korupcije. Poznato je da Most ucjenjuje HDZ-e i blokira reforme ali ostaje nejasno kako HDZ-e dozvoljava da se provode i štite nezakonitosti.

Mr.sc.Robert Knežević dipl.oec.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari