Pratite nas

Nebuloze

MOSUL: Divljaci ISIS-a ovaj put nisu ubijali ljude, ubijali su umjetnost i arheologiju

Objavljeno

na

Divljaci ISIS-a su u iračkom gradu Mosulu upali u arheološki muzej i sve izloške koji su se nalazili u njemu uništili i doslovce pretvorili u prah.

Radi se o skulpturama i kipovima starim nekoliko tisuća godina, prenose strani mediji. Neki od izložaka datiraju čak i do sedam godina p.n.e.

Ovaj događaj su, kao i sve prethodne, snimili kamerom i snimka se pojavila na Youtubeu.

Prorok nam je naredio da se riješimo kipova i relikvija jer su njegovi sljedbenici učinili isto kad su osvajali zemlje poslije njega“, kazao je neimenovani član ISIS-a.

Podsjećamo, ISIS je nedavno u Mosulu zapalio knjižnicu s više od 10.000 knjiga i blizu 700 starih rukopisa.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

SRAMOTNE SCENE: Slavio uz zastavu ‘Delije Knin’: Ovo je za srpsku Dalmaciju!

Objavljeno

na

Objavio

Crvena zvezda u četvrtak je u Beogradu svladala Koln i tako osigurala prolazak skupine u Europskoj ligi.

Zvezda je tako ostvarila najveći europski uspjeh u posljednjih 25 godina, a jedan od “junaka” bio je vratar Milan Borjan, piše Večernji list

Nažalost, Borjan je nakon utakmice pozirao sa zastavom na kojoj piše “Delije Kinin” i promovirao velikosrpstvo.

Kad sam došao u klub, rekao sam da sam iz Knina i da sam kao čovjek rođen u tom gradu ispunio san dolaskom u Crvenu zvezdu. To je dio mene! Znam tko sam i odakle dolazim! Knin je uvijek bio zvezdaški grad, a ova pobjeda nad Kolnom bio je za cijelu srpsku Dalmaciju. Vrlo dobro znam koliko ova pobjeda znači našem narodu – ispalio je Milan Borjan za Kurir

Otkrio je i otkud mu zastava na kojoj piše “Delije Knin”. – Tu sam zastavu dobio u Londonu nakon utakmice s Arsenalom. Od tada je nosim sa sobom, a suigrači je obožavaju. Ne možemo izgubiti kada je tu zastava “Delije Knin”.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Nebuloze

Glavašević pozivao na uklanjanje Praljkova plakata, pa se sada ruga

Objavljeno

na

Objavio

Potrgan Praljkov plakat na Trgu bana Jelačića

Danima je plakat generala Slobodana Praljka stajao uz spomenik banu Jelačiću na glavnom zagrebačkom trgu, a sada je potrgan.

Bojan Glavašević tome se narugao na Twitteru objavivši fotografiju potrganog plakata. “Izgleda da su gradjani imali komunalnu akciju”, napisao je saborski zastupnik SDP-a.

Zanimljivo je da je upravo Glavašević na svom twitter profilu pozvao gradske vlasti na uklanjanje plakata, podsjetio je narod.hr

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari