Connect with us

Iz Svijeta

Mosul: tkz. Islamska država raznijela džamiju u kojoj je Al-Bagdadi prije 3 godine proglasio “kalifat”

Objavljeno

-

Militanti tkz. Islamske države u srijedu su raznijeli veliku džamiju Al-Nuri i njezin kosi minaret u Mosulu, priopćila je iračka vojska.

Iz srednjovjekovne džamije, Al-Nuri, čelnik tkz. Islamske države (IS) Abu Bakr al-Bagdadi je prije tri godine proglasio “kalifat” na područjima Sirije i Iraka, a u srijedu ju je tkz. Islamska država raznijela.

Novinska agencija IS-a Amaq za rušenje je optužila američki zrakoplov.

“Pripadnici IS-a počinili su još jedan povijesni zločin raznijevši džamiju al-Nuri i minaret al-Habda”, priopćila je iračka vojska.

Eksplozije u kojima je taj vjerski objekt raznesen dogodile su se kad su elitne iračke protuterorističke postrojbe približile na oko 50 metara od džamije u mosulskom Starom gradu, dodaje se u priopćenju.

Iračka vojska u srijedu je objavila da kreće prema džamiji. Američka koalicija pruža zračnu i kopnenu podršku toj ofenzivi na Mosul koja je započela u listopadu prošle godine.

Iračko-koalicijske snage su u utorak opkolili uporište džihadista u Starom gradu, posljednjoj četvrti Mosula koja je i dalje pod njihovom kontrolom.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari