Connect with us

Politički rentgen

Možda će dva prvorazredna događaja zatvoriti usta zlogukim prorocima iz oporbe? Ili se varam?

Objavljeno

-

.…U sjeni posjete predsjednika Francuske Emanuela Macrona Zagrebu, ostao je skriven važan događaj od iznimne važnosti za Republiku Hrvatsku i istinu o Domovinskom ratu! Kod deponija smeća i mrciništa, uz cestu između hrvatskih sela Pačetina i Bobote, nastanjenih pretežito srpskim stanovništvo u blizini Vukovara, pronađeni su posmrtni ostaci najmanje 10 osoba koji prema preliminarnim nalazima potječu iz Domovinskoga rata!…..

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Prijateljski posjet predsjednika Francuske Emanuela Macrona Republici Hrvatskoj svakako je prvorazredan događaj, kako na unutarnjem tako i na međunarodnom političkom planu i taj događaj bez ikakve sumnje dodatno snaži poziciju Republike Hrvatske kao ravnopravne članice euroatlantskih integracija.

Poslovičnoj strateškoj suradnji Republike Hrvatske sa SAD-om, koja je recentno ojačana instrumentom bezviznog režima, pridodana je i strateška suradnja s Francuskom, na čelu koje je predsjednik Macron kao najutjecajniji političar Europske unije.

Potpisivanje strateškog ugovora o partnerstvu s Francuskom i kupnja eskadrile višenamjenskih borbenih zrakoplova spada u red iznimno važne zaštite nacionalnih interesa Republike Hrvatske i tko to ne shvaća, ili se treba prestati baviti politikom, ili barem iz pristojnosti treba šutjeti da ne ispadne budala. Dakako, uvijek je bilo budala i rata, pa već danas u svom jalu visoko pozicionirani službenik s Pantovčaka od posjeta Macrona Zagrebu želi napraviti cirkus i skandal kao uvrijeđena frajla. Razumljivo! Jer nije teško biti uvrijeđen, ako se pravilno iščitavaju Macronove poruke, a izdvojio bih jednu njegovu znakovitu poruku s Pantovčaka!

Macron na Pantovčaku: “Ovo je posjet prijateljstva. Pripadnost Europskoj uniji ono je što doprinosi miru i prosperitetu. Današnji službeni posjet, partnerstvo koje smo potpisali, mukotrpan rad naših ministara, učvrstit će našu bilateralnu vezu prema jednoj Europi obrane, koja isto tako sudjeluje u NATO-u“.

Jedan od tih ministara koji je mukotrpno radio i stavio svoj potpis na ugovor o kupnji višenamjenskih zrakoplova je Mario Banožić!
U sjeni posjete Macrona Zagrebu ostao je skriven važan događaj od iznimne važnosti za Republiku Hrvatsku i istinu o Domovinskom ratu! Kod deponija smeća i mrciništa, uz cestu između hrvatskih sela Pačetina i Bobote, nastanjenih pretežito srpskim stanovništvo u blizini Vukovara, pronađeni su posmrtni ostaci najmanje 10 osoba koji prema preliminarnim nalazima potječu iz Domovinskoga rata! S obzirom da se na lokaciji Pačetin-Bobota istražila samo jedna trećina terena istraživanja se nastavljaju u nemogućim vremenskim uvjetima, u blatu do koljena, što je znak silne upornosti u razrješavanju tih bolnih pitanja za obitelji nestalih osoba koje traže kosti svojih najmilijih. Sve oporbene optužbe da se po tom pitanju ne radi ništa padaju kao kula od karata!

“Nakon gotovo mjesec dana rada na ovoj lokaciji pronašli smo najmanje deset posmrtnih ostataka. Nastavljamo dalje pregledavati teren, a dosad smo pregledali otprilike trećinu cijelog terena! To govori o naporima koje ulažemo. Podsjećam da smo prije godinu dana nedaleko u selu Marinci pronašli masovnu grobnicu sa četiri posmrtna ostatka. Sve ove pokazatelje govorim sa ciljem ohrabrenja obitelji da smo tu”, izjavio je ministar branitelja i prvi potpredsjednik Vlade Tomo Medved i tom je prigodom još jednom pozvao Srbiju da otvori sve svoje arhive. “Ovo danas opet je učinjeno bez njihove suradnje i pomoći.

Tražimo da nam dostave zapisnike i informacije o tome gdje su posmrtni ostaci kako bismo bili još učinkovitiji u procesu pronalaska nestalih osoba”, rekao je ministar Tomo Medved.
Upitan koliko nam francuski predsjednik Emanuel Macron, koji je jučer bio u Hrvatskoj i razgovarao s majkom Jean-Michela Nicoliera, može pomoći po tom pitanju, ministar Medved je odgovorio kako vjeruje da će Macron svojim autoritetom u odnosu prema Srbiji dati svoj doprinos da konačno otvore arhive i daju nam tražene informacije.

Na teškom blatnjavom terenu danas su se zajedno našli ministar Tomo Medved, Ljiljana Alvir predsjednica udruge nastalih i zatočenih, ravnatelj SOA-e Danijel Markić, visoki predstavnici ravnateljstva MUP, zamjenik ŽDO-a i članovi obitelji nestalih, što je dokaz predanog i sustavnog institucionalnog rada i zajedništva stvorenog na međusobnom povjerenju u poslovima pronalaska svih nestalih iz Domovinskog rata. Pronalazak nestalih osoba na ovom lokalitetu rezultat je ozbiljne međuresorne suradnje temeljene na Zakonu o nestalima koji između ostalog propisuje obvezu svih, otkriti eventualna saznanja u kontekstu nestalih.

Doista je morbidno, neljudski i pokvareno, politikantski optuživati ministra Tomu Medveda, generala Hrvatske oslobodilačke vojske, ranjavanog branitelja i zajedno s njim optuživati Vladu Republike Hrvatske da svojim navodnim nečinjenjem u svezi nestalih iz Domovinskog rata namjerno pogoduju Miloradu Pupovcu i SDSS-u kako bi sačuvali vladajuću koaliciju na okupu. Isto tako morbidni bili su napadi na ministra Tomu Medveda u svezi zakona o Civilnim žrtvama Domovinskog rata kada su pojedinci tvrdili da je taj zakon donesen po diktatu Milorada Pupovca kako bi se pogodovalo Srbima.

Ta bolna tema nestalih iz Domovinskog rata svoje rješenje ima u Beogradskim arhivima, a jedino što je morbidno u ovom kontekstu jest činjenica da Beograd ne želi surađivati na tom planu, iako se među nestalima nalazi i značajan broj Srba koji su kao agresori poginuli u Domovinskom ratu. Ne žele pronaći ni svoje mrtve, jer bi se pronalaskom svih nestalih bacilo novo svjetlo na njihova zvjerstva učinjena u brutalnoj agresiju na Hrvatsku!

To je prepoznala i Europska komisija koja od Srbije u kontekstu približavanja Europskoj uniji traži otvaranje svih arhiva UDBE i KOS-a. Ni jedna država ne bi smjela pristupiti Europskoj uniji unoseći u međunarodnu zajednicu neriješene zločine čime bi kontaminirali pravdu i pravednost i ohrabrili zločince za neke nove ratove. Pronalazak nestalih iz Domovinskog rata može biti putokaz i opomena svim ratnim huškačima i osvajačima da se zločin ne isplati i da se međusobna suradnja i dobrosusjedski odnosi mogu graditi samo na temeljima konačne istine.

Tragična lokacija Pačetin-Bobota, gdje živi pretežito srpsko pučanstvo, svjedoči o morbidnosti srpskih osvajača koji su mrtva tijela hrvatskih branitelja zatrpali na deponij i mrcinište gdje se odlažu uginule životinje. Ne mogu uopće zamisliti kako bih se osjećao da je netko od mojih najmilijih tako neljudski tragično završio život!? Brutalan odnos Beograda prema mrtvima, determinira zapravo njihov odnos prema živim Hrvatima i šutnja Beograda o ovim važnim etičkim pitanjima postaje neizdrživo zabrinjavajuća. Milorad Pupovac je danas, valjda izazvan tragičnim pronalaskom na lokaciji Pačetin-Bobota, u Hrvatskom saboru po ne znam koji putu lažno optužio Hrvatsku za etničko čišćenje u Domovinskom ratu.

Do kada će Vlada Republike Hrvatske u Hrvatskom saboru, tolerirati reviziju povijesti Domovinskog rata i reviziju važnih presuda Haškog suda u kojima su Srbi osuđeni za etničko čišćenje s namjerom genocida nad hrvatskim narodom? Kada ćemo donijeti kazneni zakon koji će progoniti negatore istine o Domovinskom ratu, negatore zločina i genocida, koji je dokazan u međunarodnim presudama?

Prelet dva elegantna zrakoplova nad našom metropolom, što je opravdano izazvalo oduševljenje i emocije većine Hrvata i otkrivanje nestalih na lokalitetu Pačetin-Bobota začepit će usta i oduzeti „argumente“ oporbenim profiterima. Čini se svima, osim službeniku s Pantovčaka? Milorad Pupovac, onako lukavo, prečanski, svojim morbidnim istupom u Hrvatskom saboru još jednom daje streljivo desnim oporbenim strankama i materijal za nove napade na ovu Vladu i neprincipijelnu vladajuću koaliciju. Može li Pupovčeva tempirana bomba prekriti sve što je pozitivno učinjeno u zadnja dva dana?

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari