Pratite nas

Komentar

Može li dr. Nenad Horvat pomoći Anti Tomiću?

Objavljeno

na

Nekoliko dana po Božiću pa do Nove godine nije bilo dovoljno da bi Hrvatska doživjela pravu zimu, nažalost, vrlo brzo vratila nam se južina, a ona, kao što znamo, izaziva u čovjeku pomalo shizofreno stanje. Halucinacije za vrijeme južine nisu rijetka pojava, tako su, primjerice, na dubrovačkom području u ‘stara vremena’ krojili posebne zakone koji su na snazi bili upravo tijekom južine, južina je bila olakšavajuća okolnost mnogima, može li ona biti olakšavajuća okolnost i splitskoj ‘bitangi’, Anti Tomiću?

Iako posebno omiljen u Splitu, mada nije Splićanin, što su Splićani dokazali jednim umjetničkim performansom tijekom uobičajene Antine ‘sjedeljke’ u birtiji, njegove ambicije su puno veće, sežu sve do Pariza. Bivši plaćenik Ninoslava Pavića, a danas na plaći Marijana Hanžekovića, istražuje koji je Bog zapravo bolji, jer prema teološkom shvaćanju Ante Tomića više je bogova na ovom svijetu, jedan se nastanio u Hrvatskoj.  Tako su i Hrvati, pod uvjetom da nesuđeni general JNA sebe smatra Hrvatom, vodili džihad, odnosno, ‘sveti rat’, i još ga vode. Protiv koga nije rekao, no, dao je naslutiti. Nažalost, ‘ovi prostori’ ostali su nedavno bez jednog ‘svetog ratnika’, Veljka Kadijevića, inače bivšog zapovjednika Ante Tomića dok je ovaj bio pitomac i podoficir JNA, ‘džihadist’ Veljko preselio tamo kamo idu ‘sveti ratnici’ njegovog kalibra, dakle na mjesto na kojem se trenutno nalaze Slobodan Milošević, Osama bin Laden, Željko Ražnatović Arkan… U nedostatku ‘svetih ratnika’ Ante je sebe proglasio ‘svecem’.  Znači li to da će Ante Tomić uskoro pustiti bradu, otprilike kao Jovan Rašković, skinuti šešir  i zavezati maramu oko glave, kako bi se stavio na čelu hrvatskog džihada?

U kontekstu najnovije ‘kolumne’ u predstečajno nagođenom Jutarnjem listu, u kojoj Ante Tomić spominje križarske ratove, a s obzirom na južinu, postavlja se pitanje je li se ovaj ljubitelj konjaka posavjetovao sa svojim liječnikom? Na sreću u Hrvatskoj ipak ima ponešto slobodnih liječnika koji bi mogli uskočiti, za prvu ruku, kao ispomoć kolumnistu Jutarnjeg lista i okupirane Slobodne Dalmacije, jedan od njih je varaždinski ‘lekar’, koji, poput Tomića, živi u 45.’. Doktoru Nenadu Horvatu, budući da je nedavno dobio otkaz zbog govora mržnje, slobodnog vremena ne nedostaje. Prilika je to i za Antu Tomića za početak liječenja. Ukoliko sve krene kako se očekuje rezultati terapije mogli bi biti vidljivi već za Uskrs, ili najkasnije do Dana Republike za otprilike desetak mjeseci.

Nažalost, ne možete nikoga prisiliti na liječenje ukoliko ne ugrožava vlastiti život i sigurnost drugih, Tomić je zasad na rubu te ga nije moguće prisilno hospitalizirati, drugim riječima, da bi ga se liječilo potrebno ga je udobrovoljiti, nakon čega bi doktor Horvat seanse s Tomićem mogao održavati i u vlastitoj kući. Nitko ne bi, naravno, morao znati zašto Tomić šest puta tjedno odlazi u Varaždin i koji su rezultati tih posjeta, barem ne dok se ne postavi službena dijagnoza. Dakako, danas nije sramota posjećivati liječnike koji su, prema definiciji laika, najbolji pacijenti sami sebi, kao što je to možda nekoć neopravdano bila.

Ivana/Tinolovka-news.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Velimir Bujanec: “DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN”

Objavljeno

na

Objavio

DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN…

Dobar Srbin je branio Hrvatsku i zna da je Srbija, uz pomoć jugo-komunističke JNA i paravojnih terorističkih postrojbi (četnika) izvršila agresiju na Hrvatsku državu.

Loš Srbin već dulje vrijeme na našoj nacionalnoj televiziji napada sve što je hrvatsko, a sada bi mijenjao i karakter obrambenog Domovinskog rata.

Dobar Srbin se sa lošim Srbinom nije upuštao u detaljnije rasprave; čovjek je od velikosrpske agresije branio hrvatski Vukovar i stao je na stranu DOBRA – protiv ZLA. Pa čak i u vlastitoj obitelji.

Loš Srbin bi trebao znati da je nad Hrvatskom izvršena krvava agresija, da su sve zapovijedi tijekom te agresije stizale iz Beograda i da je to u konačnici, potvrdio – Međunarodni sud pravde u Haagu.

Međutim, loš Srbin namjerno manipulira, iako možda zna koliko je tisuća Srbijanaca u Srbiji mobilizirano za sudjelovanje u agresiji na Hrvatsku, kasnije i BiH. Najvjerojatnije ne zna koliko Srbijanaca u Srbiji danas prima invalidnine i mirovine za sudjelovanje u agresorskim ratovima.

Lošeg Srbina svakako se ne može nazivati četnikom, ali moglo bi se reći da spada u skupinu nekadašnjih jugoslavena, sada jugonostalgičara… I zato je on loš Srbin čak i za mnoge Srbe!

Država lošeg Srbina je krepala 1990. godine – a onda je krenula agresija kojoj su se priključili mnogi loši Srbi; htjeli su živjeti u jednoj državi – zvala se ona ‘Velika Srbija’ ili ‘Jugoslavija’, svejedno.

Uglavnom, dobri Srbi su branili svoju Hrvatsku, kao hrvatski branitelji – od loših Srba svih vrsta. Izjava lošeg Srbina da se u Hrvatskoj “vodio građanski rat” slično je uvredljiva kao i izjava jednog političkog klauna da se u Vukovaru “nije dogodio genocid”… Politički klaun izjavu kojom je negirao genocid dao je lani, a loš Srbin je negirao agresiju baš danas, na dan pada Borova Naselja.

U svakom slučaju, danas je jedan dobar Srbin pokazao lošem Srbinu da je prije svega – loš voditelj!

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Objavljeno

na

Objavio

Je li konačno vrijeme da se tog Stankovića makne s državne televizije koju mi svi, a ne samo njegovi istmišljenici, pod prijetnjom ovrhe moramo plaćati? Neka peticija, prosvjed, nešto?

Osim što isljednički muči goste u studiju koji mu nisu istomišljenici, sad je počeo gnojiti i o građanskom ratu.

Milijun puta do sad uvjerljivim je argumentima dokazano da su Milošević i beogradska politika prvo htjeli unitarnu jugoslaviju pod dominacijom Srba, a kad to nije uspjelo onda su prešli na plan B, velika Srbija s zapadnim granicama Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, a kad je realizacija i tog plana postala upitna onda je bilo “uzmimo najviše što možemo”.

I operacionalizacija tog plana je jasno vidljiva, u više faza, od operacije “RAM” odnosno agresije na Hrvatsku 1991. do druge faze u BiH u proljeće 1992. kad su velikim klještima planirali zatvoriti Sarajevo, a malim klještima Dalmacija preko Kupresa i Livna na sjeveru te Mostara i Čapljine na jugu.

Ako je rat bio građanski, što traži užički korpus prilikom napada na Dubrovnik, ili što banjalučki korpus traži prilikom napada na zapadnu Slavoniju i Banovinu? Što novosadski korpus ima napadati i bacati stotine tisuća granata na Vukovar?

Da bi Stanković to sveo na dio lokalnih Srba, koji su ovdje imali ulogu trojanskog konja, i s kojima bi posao završila naša policija sama, bez ZNG-a i HV-a, da im nije bilo otvorene i logističke i vojne potpore Beograda?

Dakle, Stanković može terorizirati i mog imenjaka Mišića, časnog čovjeka, vukovarskog branitelja koji voli svoju domovinu i koji ne moli Boga da grmi u Hrvatskoj a da kiša pada u Srbiji, kao i sve ostale svoje neistomišljenike.

A ja imam jako dobro pamćenje, i danas se živo sjećam kad je u njegovoj emisiji gostovao notorni Aleksandar Tijanić, Miloševićev “ministar informisanja” koji je u toj emisiji otvoreno veličao četništvo, a Stanković ne samo da mu se nije suprostavio, nego se pravio gluplji nego što jest.

U pola emisije Tijanić mu kaže “Nećete valjda da mi kažete da se slučajno zovete Aleksandar?” A Stanković odgovara “Molim, ne razumijem.”

Na kraju emisije Stanković postavi pitanje, a Tijanić njega pita:
“Jel vi to mene pitate kao Srbin Srbina?”
A Stanković ponovo odgovara:
“Molim, ne razumijem…”
Zanimljivo kako “razumije” kad mu u studio dođe netko tko voli Hrvatsku.

Taj Stanković već 17 godina tako gnoji otkad ga je na to mjesto postavila Račanova vlada nakon provedene najveće čistke u povijesti HTV-a. Taj Stanković je tv-simbol detuđmanizacije.

I zato ponavljam, nama je potrebna lustracija detuđmanizacije, potrebno je ukloniti i sankcionirati sve što se u tom bolesnom kovitlacu bolesne mržnje prema prvom hrvatskom predsjedniku popelo na gore u hijerahiji, bilo medijskoj, bilo političkoj, ili bilo kojoj drugoj.

A ne da mi iz tjedna u tjedan moramo slušati laži koje su milijun puta oborene uvjerljivim argumentima, da moramo gledati kako se s jedne strane titra jugoslavenčinama i kojekakvim probisvjetima i lažovima, dok se s druge strane isljeđuje ljude koji vole svoju zemlju, a posebno branitelje, dok drugi branite

lji koji to gledaju gube živce, i u nemoći da bilo što po tom pitanju učine dolaze na ideju da naude sami sebi.

Zbog tipa koji ima 50-ak tisuća kuna plaću, i pravi se gluplji nego što je, agresiju na Hrvatsku naziva građanskim ratom, a pravi građanski rat kao što je onaj između Hrvata i Muslimana u BiH naziva hrvatskom agresijom.
Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Predrag Nebihi

NU2: Predrag Mišić Stankoviću: Ovdje nije bio nikakav građanski rat!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari