Pratite nas

Kronika bez cenzure

Može li riječki HDZ zaustaviti Vojka Obersnela na putu prema Korzu 16?

Objavljeno

na

Nakon što je rektor Sveučilišta u Rijeci prof.dr. Pero Lučin obznanio riječkoj javnosti kako nema ambiciju obnašati dužnost gradonačelnika Grada Rijeke, već želi pronaći način da kroz djelovanje pomogne struci postalo je kristalno jasno kako aktualni riječki gradonačelnik Grada Rijeke mr.sc. Vojko Obersnel neće imati zvučnog isprofiliranog protukandidata na lokalnim izborima u svibnju 2017. godine koji bi ga mogao ozbiljnije ugroziti i poslati u prijevremenu političku mirovinu.

Za pretpostaviti je kako bi osoba poput prof.dr. Pere Lučina s već izgrađenom političkom karijerom, ali i prorektorskim i velikim znanstvenim iskustvom osim u domeni akademske zajednice mogla računati na glasove desnog spektra uz glasove na koje računa i sam aktualni gradonačelnik Vojko Obersnel iz spektra ljevice, a što smo mogli vidjeti na primjeru kada se je bivši dekan Filozofskog fakulteta prof.dr.sc. Predrag Šustar kandidirao ispred Hrvatskih Laburista čime je omogućio drugi krug Hrvoju Buriću iz redova HDZ-a.

Uz HDZ-ovu potporu u drugom krugu svi nezadovoljni građani Obersnelovom bezidejnom politikom imali bi priliku srušiti aktualnog gradonačelnika nakon četvrtog mandata provedenog na Korzu 16.

Osim Vojka Obersnela u utrku se uključio još krajem studenog 2016. godine nezavisni vijećnik i bivši HDZ-ovac Hrvoje Burić koji svoj optimizam temelji na lokalnim izborima iz 2013. godine kada je gotovo sam ostao u kampanji sa nekoliko članova HDZ-ove riječke Mladeži, a ušao je u povijesni drugi krug lokalnih izbora nasuprot aktualnog gradonačelnika Vojka Obersnela.

Uz potporu desnog biračkog tijela koje je njegov angažman prepoznalo u vijećničkim klupama dok je njegova bivša stranka stagnirala, a što se najbolje moglo vidjeti u slučaju Energo kada su HDZ-ovi vijećnici ostali kući ispričavši se jer su šmrcali ili radi neodgodivih obveza, pritom ne razmišljajući hoće li riječki stanovnici koji se nalaze u sustavu Energa šmrcati nakon što im se povisi cijena tada već skupog grijanja odlukom gradskog vijeća radi njihove neodgovornosti, jer neće imati za plaćati skuplje režije Hrvoje Burić temeljiti će se na idućim smjernicama:

Najavio je besplatne udžbenike u osnovnim i srednjim školama već od 1. rujna sljedeće godine, jeftinije vrtiće, jeftinije gradsko grijanje i rekonstruiranje gradskih poduzeća na način da će se u javni sektor vratiti poslovanje riječkim tržnicama, kao i objedinjena naplata stanarine.

Bez stranačke infrastrukture i standardnog HDZ-ovog biračkog tijela prema inerciji od 15% u Rijeci koje bi glasalo za HDZ neovisno tko bi bio kandidat za gradonačelnika biti će zanimljivo vidjeti može li bivši HDZ-ov doajen ponoviti rezultat od prije četiri godine, a pritom se obratiti za podršku svojoj bivšoj stranci u slučaju ulaska u drugi krug.

Izborom nove kraljice tradicionalno se i promijenila vlast u gradu Rijeci, a ključeve grada Vojko Obersnel predao je u ruke Meštra Tonija. Slučajno ili ne za vrijeme trajanja karnevalskog ludila riječki HDZ istaknuo je kandidata za gradonačelnika Grada Rijeke.

Nakon što nije raspušten riječki HDZ, jer lijeva frakcija predvođena sa Josipom Rupčićem nije uspjela prikupiti dovoljan broj potpisa kojom bi se uskratila podrška daljnjem radu GO HDZ Rijeka kao što su to učinili Mili Biondiću opstruirajući rad odbora uslijedila je konsolidacija lokalne organizacije uz pomoć podrške iz Zagreba.

Odustajanje Carle Konte od kandidature za gradonačelnicu Grada Rijeke ad hoc izvučeno je ime HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Grada Rijeke iz Središnjice HDZ-a u Zagrebu s obzirom da riječki HDZ nije profilirao novo vjerodostojno lice kroz gradsko vijeće odnosno permanentan politički rad nakon odlaska Bojana Hlače. Gradski odbor HDZ-a Rijeka jednoglasno je potvrdio da je Kristijan Staničić kandidat te stranke za gradonačelnika Grada Rijeke na lokalnim izborima u svibnju 2017. godine.

Kristijan Staničić nepoznat široj javnosti rođen je 1973. godine. Diplomirao je na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji a potom završio jednogodišnji studij Diplomatske akademije u Zagrebu. Godine 2001. magistrirao je na Fakultetu za hotelski i turistički menadžment u Opatiji.

Poslovnu karijeru počeo je u Ministarstvu vanjskih poslova RH, u kojem je radio od 1996. do 2001. godine. U tom razdoblju tri je godine bio tajnik u hrvatskom veleposlanstvu u Ljubljani. Poslovnu karijeru nastavio je u gospodarstvu, na radnom mjestu pomoćnika direktora marketinga i prodaje Hoteli Novi. Radio je kao član Uprave te tvrtke, predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela, predsjednik Uprave crikveničke hotelske tvrtke Jadran u stečaju te kao izvršni direktor prodaje i marketinga i prokurist, a potom i predsjednik Uprave Hotela Bernardin iz Portoroža u Sloveniji.

Ako napravimo paralelu sa prethodnim lokalnim izborima održanim od 2005. godine pa do 2013. godine dobijemo sljedeće:

Godine 2005. lista Alana Šustića osvojila je 6.895 glasova. Od ukupno 130.432 birača sa pravom glasa glasovalo je 39.161 birač što je ekvivalent od 30.02% ukupne izlaznosti. HDZ je tada osvojio 7 vijećničkih mandata (Alan Šustić, Bojan Šober, Bojan Hlača, Tomislava Zečević-Pedić, Josip Rupčić, Darko Franić, Vesna Buterin).

Godine 2009. lista Vesne Buterin osvojila je 9.707 glasova odnosno 21.28%. Od ukupno 126.350 birača sa pravo glasa izašlo je 46.558 birača što je ekvivalent od 36.85% ukupne izlaznosti. HDZ je tada osvojio 8 vijećničkih mandata (Vesna Buterin, Tomislava Zečević-Pedić, Bojan Šober, Branko Rađa, Hrvoje Burić, Josip Rupčić, Ivo Bogdanić, Tea Čaljkušić-Mance). Treba uzeti u obzir visoku izlaznost i karijeru Ive Sanadera na vrhuncu njegove političke moći.

Godine 2013. lista Lucijana Vukelića osvojila je 5.915 glasova odnosno 16.81%. Od ukupno 112.979 birača sa pravom glasa izašlo 36.312 birača što je ekvivalent 32.14% ukupne izlaznosti. U drugi izborni krug ušao je Hrvoje Burić. HDZ je na posljednjim lokalnim izborima osvojio 5 vijećničkih mandata (Vesna Buterin, Tea Čaljkušić-Mance, Ivo Bogdanić, Hrvoje Burić, Teo Božanić). Od navedenih Ivo Bogdanić kompromitirao se u slučaju porotnik dok je Hrvoje Burić postao nezavisnim gradskim vijećnikom. Tomislava Zečević-Pedić i Josip Rupčić rošadom su završili u Županijskoj skupštini PGŽ budući da za svih ne bi bilo mjesta u raspodjeli sinekura od 5 mandata.

Ono što bode oči osim evidentnog pada broja birača sa pravom glasa u Gradu Rijeci koji je tijekom 8 godina opao sa 130.432 birača na 112.979 birača što je izraženo u postocima od 30 do 37% ovisno o ukupnoj izlaznosti, HDZ je doživio fijasko na posljednjim lokalnim izborima kada su osvojili najmanji broj glasova što je rezultiralo padom vijećničkih mandata sa 8 na 5 gradskih vijećnika što je kontradiktorno Obersnelovoj propaloj politici vođenja grada prema načelu: gradonačelnik to sam ja! Na izborima za EU parlament dosegnuli su dno sa osvojenih cca 4.500 glasova.

Također, možemo zaključiti kako se uvijek ista imena rotiraju u nekoliko saziva gradskog vijeća Grada Rijeke gdje prednjači Vesna Buterin 2005., 2009., 2013., 2017.?, dok su ostali sjedili barem u dva saziva, a u trećem su se našli u Županijskoj skupštini PGŽ poput Tomislave Zečević-Pedić i Josipa Rupčića.

Postavlja se retoričko pitanje trebaju li se imena koja se nalaze na listama za gradsko vijeće još iz davne 2005. godine, a pripadaju lijevoj frakciji koja stagnacijom održava nerad kako bi Vojko Obersnel obranio peti mandat i ne prelaze 10.000 glasova, jer birači ih više ne žele, a HDZ je osvojio 12.331 glas na parlamentarnim izborima 2016. godine u Rijeci ponovno naći na listi za gradsko vijeće po treći odnosno četvrti put?

Mogu li nam ponuditi prosperitet lica koja nisu to uspjela u vremenskom intervalu od 12 godina koliko se nalaze u gradskom vijeću grada Rijeke?

Ako je suditi po Obersnelovom vođenju grada lako ćemo doći do odgovora na ova pitanja!

Mnogi od navedenih sa punim pravom zahtijevati će novi mandat iako su do prije tjedan dana htjeli raspustiti GO HDZ Rijeka pod ingerencijom Lucijana Vukelića, a kojeg su upravo oni postavili nakon bijega Bojana Hlače sa broda koji je skoro potonuo nasukvši se unutar riječkog akvatorija nakon parlamentarnih izbora 2011. godine, no kada su shvatili kako od raspuštanja matične organizacije nema ništa pojavili su se na sjednici GO HDZ-a Rijeka sa riječima hvale prema kandidatu koji pripada među Plenkovićevih 9 na razini Republike Hrvatske s kojima će Andrej Plenković pokušati napasti lokalne izbore u svibnju 2017. godine.

U suštini Zagreb je propustio stvoriti vjerodostojno novo lice u liku i dijelu pokojnog dr. Zlatka Tomašića koji je nakon prvog, a ujedno i posljednjeg natjecanja za njega u političkoj areni izašao kao moralni pobjednik sa osvojenih 2.991 glas što je ekvivalent od 8,36% glasova na parlamentarnim izborima HDZ-ove liste u rujnu 2016. godine što nije uspjelo niti jednom od izvornih HDZ-ovih kandidata iz Rijeke od kada su uvedeni preferencijalni glasovi.

Hoće li riječki HDZ uspjeti zaustaviti bahatog i prepotentnog Vojka Obersnela koji vrijeđa od novinara pa nadalje, a koji nije izvršio obećanje izgradnje famoznog autobusnog kolodvora ako zanemarimo autobusne nastrešnice tijekom četiri mandata na putu prema Korzu 16, ovisiti će i o pješadiji koja se rasula u posljednjem sazivu gradskog vijeća, a koja će biti temelj za prikupljanje glasova na listi uz kandidata za gradonačelnika Grada Rijeke. Bude li zdravog razuma i pameti, jer većina u GO HDZ Rijeka postoji nakon što su maske pale u vrijeme karnevalskog ludila u odnosu na pučiste lista će biti ispunjena vjerodostojnim i novim licima, a ne već potrošenim kadrovima.

Za pobijediti Vojka Obersnela biti će potrebno preko 15.000 glasova u 1. krugu, jer 2013. godine sa osvojenih 17.450 glasova odnosno 48.06% Vojko Obersnel morao je ići u 2. izborni krug. Za pretpostaviti je kako se neće nastaviti tendencija rasta nakon neispunjenih obećanja aktualnog gradonačelnika Grada Rijeke Vojka Obersnela tijekom vladavine četverogodišnjeg mandata koji niti danas nije globalno pozicionirao Rijeku, a novu kandidaturu temelji na smjernicama programa RI 2020 kao obvezu prema građanima koju nije ispunio. Čvrsti temelj od 12.331 glas sa posljednjih parlamentarnih izbora iz rujna 2016. godine lijep je kapital iako je deficitaran u odnosu na parlamentarne izbore iz studenog 2015. godine kada je HDZ pod vodstvom Tomislava Karamarka osvojio 13.399 glasova u Rijeci što je bio izniman uspjeh u odnosu na 5.915 glasova koliko je lista Lucijana Vukelića prikupila na lokalnim izborima 2013. godine sa već potrošenim kadrovima.

Na kraju, hoće li riječki HDZ emancipirati na vlasti u Gradu Rijeci ovisiti će najviše o stručnjacima sa Jadranskog trga koji nakon što nisu uspjeli raspustiti riječki HDZ putem puča pokušati će uništiti kampanju kao što u to činili tijekom prethodnih izbornih ciklusa prema već izvježbanim metodama.

Sanjin Baković

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Kronika bez cenzure

Uslijedile ostavke radi povratnika koji se poziva na Andreja Plenkovića

Objavljeno

na

Objavio

Pandorina kutija počela se otvarati nakon što je zagrebačkom HDZ-u nametnut Drago Prgomet kao kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba. U HDZ-ovoj široj nomenklaturi prepoznat je kao rušitelj Karamarkova pobjedničkog HDZ-a, politički konvertit koji nakon napuštanja HDZ-a prelazi u MOST sve do izbacivanja iz MOST-a od strane Bože Petrova, idejni tvorac HRID-i, te povratnik u HDZ nakon što je Tomislav Karamarko bačen na koljena.

U ovoj kampanji ostati će zapamćen kao HDZ-ov kandidat za gradonačelnik Grada Zagreba koji neće zapošljavati HDZ-ovce, već imaju natječaje pa neka se izvole javiti na njih. U skladu sa Draginom izjavom članstvo se diglo na noge, a ankete mu daju 5%. Nakon završetka izbora pitanje je koliko će trebati zagrebačkom HDZ-u da se krene oporavljati nakon Draginih izjava, jer bolje za njega bilo bi da je to prešutio nego li što je navukao jal na svoja leđa ionako zapuštenih članova HDZ-a o kojima nitko ne mari.

Živjeli smo, živimo i živjeti ćemo za HDZ, a nikada nismo živjeli od HDZ-a

Da u HDZ-u ima pregršt poštenih, časnih i moralnih osoba dokazuje ovaj primjer iz kojeg je vidljivo kako članovi HDZ-a koji ne žive od njega postupaju u skladu sa Statutom HDZ-a, te vlastitim moralom budući da nisu spremni ići protiv sebe i načela pokojnog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Na osnovu navedenih ljudskih komponenti članstvo ih je prepoznalo i izglasalo im povjerenje kako bi ih zastupali kroz rad u TO-ima i PO HDZ Črnomerec. Za razliku od Drage Prgometa, Josipa Jelića i njima sl. bili su vjerodostojni i nisu napušatali stranku.

Ostavke četiri predsjednika Temeljnih ogranaka te dužnosnika u Područnom odboru HDZ-a Črnomerec

Sve je kulminiralo povratkom Josipa Jelića kojeg je Časni sud HDZ-a vratio u stranku po dolasku Andreja Plenkovića na čelo HDZ-a, budući da se isti nalazio u kampanji MOST-a nakon što je istupio iz vlastite stranke. Kako i sami navode oduvijek su poštivali odluke viših tijela, zajedništvo i pluralizam, ali u zadnja tri mjeseca počele su se događati neviđene stvari na koje nisu mogli pristati.

Jedan od razloga neopozive ostavke je nametanje izbora izaslanica Zajednica Žena Katarina Zrinski PO Černomerec na Izbornoj skupštini. Naime, Josip Jelić pozivao se na Andreja Plenkovića, te nametao volju izaslanicama kroz imena koja moraju biti izabrana za Izborni sabora Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski.

Kao drugi od navedenih razloga spominje se zabrana izglasavanja prijedloga nositelja liste za Vijeće gradske četvrti Črnomerec. Većinom glasova ipak se prijedlog izglasao.

Zatim je uslijedila Izborna skupština Mladeži HDZ-a Črnomerec na kojoj se nametalo pojedina imena kandidata koja moraju biti izabrana pozivajući se na predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. Skupština je odgođena, a imenovan je Povjerenik.

Završni epilog eskalirao je nametanjem kandidata za listu Vijeća gradske četvri što podsjeća na nametanje kandidature Drage Prgometa ispred GO HDZ Zagreb. Prema informacijama sa teren ovaj obrazac ponašanja ne provodi se samo na Černomercu, već se prijedlozi lista ne uvažavaju niti sa drugih Područnih odbora.

U priloženom dokumentu pogledajte o čijim je ostavkama riječ i što su stvarni razlozi pa procijenite sami nalazimo li se prema metodama djelovanja u Sjevernoj Koreji kao što su istaknuli predsjednici u ostavci ili je ipak riječ samo o autokratskom vođenju od vrha pa prema najnižem ustrojstvu unutar HDZ-a.

Sanjin Baković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kronika bez cenzure

Darinko Papić preduvjet je za test vjerodostojnosti riječkog HDZ-a

Objavljeno

na

Objavio

Riječki HDZ imao je povijesnu šansu ne tako davno isprofilirati osobu u liku i dijelu pokojnog dr. Zlatka Tomašića koji je na parlamentarnim izborima u rujnu 2016. godine ostvario fantastičan rezultat u svojem prvom nastupu u riječkoj političkoj areni prikupivši na konto 2.991 glas što je bilo ekvivalent od 8.36% ukupnog broja glasova HDZ-ove liste.

Lideri s Jadranskog trga oglušili su se i zatvorili oči ispred respektabilnog rezultata kao i u trenucima usvajanja jednoglasnog prijedloga ispred GO HDZ Rijeka kada su podržali Mariju Bukvić koja je u VIII. izbornoj jedinici osvojila 548 preferencijalnih glasova odnosno 1.53%, a danas kada bi ih se upitalo javno zašto nisu htjeli stati iza obiteljskog čovjeka, hrvatskog branitelja, vjernika, domoljuba, doktora i stručnjaka unutar domene njegovog posla, prije svega velikog humanitarca koji bi pomogao svakome ako je to u njegovoj moći za pretpostaviti je kako bi svi dobili kolektivnu amneziju?! Tko doktor? Ja doktor. Ma ne, pa Vukelić je doktor!

S obzirom da vrijeme ne možemo vratiti, a Zlatka zamijeniti postavlja se retoričko pitanje na koji način ćemo sada uvjeravati birače da je Kristjan Staničić pravi odnosno vjerodostojan izbor, a sedam mjeseci ranije dr. Zlatko Tomašić to nije bio budući da ga nitko nije javno htio podržati osim Darinka Papića?

Ne da ga nisu htjeli javno podržati, već nije bio niti u križaljci uoči izborne skupštine riječkog HDZ-a. Dapače bio je raspušten u svojem temeljnom ogranku s mjesta povjerenika.

Naravno mene koji sam bio s dušom i tijelom u kampanji pokojnog dr. Zlatka Tomašića ne može uvjeriti nitko, a vjerujem da mnogi premišljaju poput mene, jer da smo recimo sadašnjeg kandidata za gradonačelnika poslali u utrku po preferencijalne glasove na parlamentarnim izborima u rujnu 2016. godine vidjeli bi sraz Ferraria i Fiće budući da ga šira javnost ne poznaje.

Kandidirati se ispred stranke za gradonačelnika Grada Rijeke sasvim je nešto drugo nego testirati svoje preferencije u srazu sa 14 kandidata na listi HDZ-a, jer da na vreću krompira nalijepimo HDZ stabilno biračko tijelo od 10% do 15% zaokružilo bi HDZ prema inerciji. Živući primjer na Jadranskom trgu je Dinko Beaković koji je 2013. godine u utrci za primorsko goranskog župana imao 24.160 glasova, a 2015. godine na HDZ-ovoj listi 894 glasa. U konačnici nagrađen je mjestom tajnika primorsko goranskog HDZ-a. Izgleda da je kriterij za imenovanje bio rezultat kao što to obično bude u političkoj praksi.

Ništa bolje nisu prošli saborski zastupnik Josip Borić i ministar turizma Gari Cappelli koji zajedno nisu imali više glasova od pokojnog doktora, a postali su odlučujući faktori u Hrvatskom saboru i Vladi RH.

Kandidat za gradonačelnika HDZ-a izabran je “dekretom” Zagreba odnosno jednoglasnom odlukom riječkog HDZ-a nakon posjeta Gordana Jandrokovića u Primorsko goranskoj županiji, a od danas pa do 4.svibnja 2017. godine u pola noći završava rok predaje listi za gradsko vijeće Grada Rijeke. Svrsihodno tome nova unutarstranačka bitka tek slijedi budući da se na tijelima stranke biraju kandidati koji će nas predstavljati iduće četiri godine u gradskom vijeću Grada Rijeke. Kao u svim strankama ulaznih mjesta je malo, a taština previše.

Test vjerodostojnosti riječkog HDZ-a ovisiti će o jednom imenu. Naime, riječ je o Darinku Papiću. Hrvatskom branitelju koji se može pohvaliti ratnim putem kao rijetki u PGŽ-u, profesoru povijesti, tajniku Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šuška PGŽ-a iz vremena pokojnog predsjednika dr. Zlatka Tomašića pa do danas, predsjedniku temeljnog ogranka HDZ Bulevard pod čijom je ingerencijom HDZ na izborima za MO Grada Rijeke po prvi puta osvojio vlast u povijesti Grada Rijeke. Za one koje ne znaju riječ je o dijelu grada u kojem živi bivši riječki gubernator Slavko Linić. Pobijediti tamo sve je samo ne jednostavno.

Osim što je HDZ pobijedio na Bulevardu zahvaljujući Papićevoj liderskoj sposobnosti koju članovi HDZ-a poštuju radi njegovog autoriteta i organizacijskih sposobnosti, disciplini temeljenoj na vojničkom režimu, HDZ je povezao vlast i na Trsatu što se nije dogodilo niti na vrhuncu političke moći bivšeg HDZ-ova člana Hrvoja Burića koji je istu listu odbio. Na području Bulevarda, Trsata, Vojaka i Krimeje po broju preferencijalnih glasova pobjede je odnosio pokojni dr. Zlatko Tomašić što potvrđuje jačinu tajnika Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šuška PGŽ Darinka Papića. Ako su vam potrebni glasovi uvažiti ćete rezultat.

Neovisno o njegovim rezultatima i uspjesima HDZ-a na području Grada Rijeke za Darinka Papića nema mjesta u vjerodostojnom riječkom HDZ-u kao što nije bilo niti za pokojnog dr. Zlatka Tomašića iako je tijelo konstituirano više od godinu dana. Budući da je Županijski odbor branitelja HDZ-a Gojko Šušak PGŽ predložio Darinka Papića na ulazno mjesto na listi za gradsko vijeće kao prvi prijedlog od tri imena koja su usvojena, a isto učinio i TO HDZ Bulevard shodno rezultatima koje ogranak posjeduje odlučio sam se napisati ovaj članak.

Ovim putem pozvao bi HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Grada Rijeke Kristjana Staničića kao osobu koja ima direktan ulaz kod Andreja Plenkovića i Gordana Jandrokovića, te se smatra najjačom osobom u ovom trenutku unutar HDZ-a u Primorsko goranskoj županiji barem do završetka izbora da se založi da Darinko Papić bude na ulaznom mjestu (unutar prvih pet mjesta) na listi za gradsko vijeće Grada Rijeke budući da GO HDZ Rijeka ne prepoznaje njegov rad kao što nije prepoznao niti od pokojnog doktora. Za argumente ima sve navedeno kao i usvojene odluke tijela koja su ga predložila.

Nemojte se voditi retorikom iz prošlosti da recimo pokušate diskreditirati tajnika Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak PGŽ koji je prvi prijedlog usvojenih kandidata, a krenete razbijati zajednicu kroz Antoniju Marković ili Maju Ševerdiju. Na isti način pokušao je 2015. godine Oleg Butković s Dobricom Rončevićem koji je na tim izborima osvojio 389 glasova odnosno 1,04% kada nije htio pokojnog dr. Zlatka Tomašića na trećem mjestu HDZ-ove liste za Hrvatski sabor. U suštini 389 nije isto što i 2.991 kao što niti druge osobe nemaju težinu kao i Darinko Papić.

Dakle, upravo imate priliku pokazati vlastitu vjerodostojnost u borbi za malog i poštenog čovjeka. Ujedno ćete poslati poruku prema vani zalažete li se za ljude koji vrijede u slučaju da postanete gradonačelnik Grada Rijeke. Sve se može kada se hoće, a ostalo je demagogija budući da imate uporište u Zagrebu.

Stoga gradonačelniče rukavica je bačena, a na vama je da pokažete javnosti jeste li vjerodostojan kandidat na primjeru Darinka Papića koji za argumente ima rezultate. U suprotnom nam slobodno recite da li da ostanemo kod kuće ili imate neki drugi prijedlog za gradonačelničkog kandidata Grada Rijeke koji je vjerodostojan i misli se boriti za male i poštene ljude, jer nakon što se dogodilo sa pokojnim doktorom ne treba nam dežavu u liku i dijelu Darinka Papića, jer svi vi zaboravljate da su to ljudi koji su proveli cijeli Domovinski rat u rovovima, a ne na riječkom Korzu. Sve to nosi svoje posljedice koje skračuju život.

Sanjin Baković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari