Connect with us

Komentar

Možemovska uprava ZG holdinga traži suglasnost za otpuštanje trudnica i radnica na rodiljnom dopustu

Objavljeno

-

„Sramota! Možemovska uprava Zagrebačkog holdinga uputila je sindikatima dopis u kojem, crno na bijelo, traži suglasnost za otpuštanje trudnica i radnica na rodiljnom dopustu, kao i roditelja koji rade 4 sata jer im djeca imaju invaliditet ili poteškoće u razvoju.

Šokiran sam. To se prema Tomaševiću naziva „novi model upravljanja Zagrebom!?“ – otkrio je sveučilišni profesor Davor Filipović u emisiji Otvoreno HRT Vijesti, održanom na temu najave nove ZG vlasti, i to bez ikakve validne analize, o otkazima za oko 750 radnika u komunalnim poduzećima.

No osim što su ovim „blagdanskim darom“ ti retrogradni radikali iznova demonstrirali socijalnu bešćutnost, HDZ-ov gradski zastupnik  upozorio je i na još jednu njihovu kroničnu boljku – posvemašnju upravljačku nesposobnost.

„Kako mogu znati tko je višak ako nisu napravili sistematizaciju? Pa svaki student ekonomije poznaje postupak koji je potreban pri donošenju ovako osjetljivih odluka:  dubinska analiza stanja;  prezentacija vizije (smjer kojim će ići Holding);  izrada nove organizacijske strukture;  resistematizacija i vrednovanje radnih mjesta. I tek tada se može govoriti o „višku“, komentirao je Filipović, prenosi HDZ na facebooku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari