Connect with us

Gluposti

Mrak Taritaš: Svaki put kada predsjednica ide negdje ja se sramim za nju

Published

on

Progresivni savez!?

Na tribini “Uloga predsjednika/predsjednice Republike u javnom i političkom životu Hrvatske” u organizaciji stranke Naprijed Hrvatska u ponedjeljak je, uz bivše predsjednike države Stjepana Mesića i Ive Josipovića, gostovala i predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš, koja je ocijenila da je aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u trenutku izbora bila ‘fake news’.

“U vrijeme izbora pokazivala se dosta demokratičnom, a danas je sasvim drugačija i iz toga moramo nešto naučiti“, poručila je Mrak Taritaš i dodala kako predsjednica svoju ulogu od početka iščitava kroz rejtinge i predizbornu kampanju koju vodi od početka mandata.

“Svi smo strepili koga će zgrabiti nakon finala Davis cupa“, rekla je i istaknula kako se, svaki put kad predsjednica negdje ide, osobno “srami za nju” jer ona, kako je kazala, za razliku od Mesića i Josipovića odlukama koje donosi “Hrvatsku vodi unazad”.

Izuzetno važnim je ocijenila da oporba na predsjedničkim izborima za godinu dana ima zajedničkog kandidata, kako bi se “suprotstavili ovom ludilu populizma“. Optimalan kandidat za nju bi bio netko iz centra, ni ekstremno lijevo, ni ekstremno desno, s političkim ‘erosom’ i jasnom osobnošću da se “suprotstavi estradizaciji predsjedničke uloge koju je uvela Grabar Kitarović“.

Bilo bi dobro, kaže, da to bude muškarac kako se kampanja ne bi pretvorila u natjecanje tko ima bolju haljinu ili duže trepavice. “Postoje važni, presudni trenuci, a čini mi se da je sada taj, kada svoj ego treba staviti u stranu i staviti se u funkciju cilja i projekta pobjede na predsjedničkim izborima“, kazala je Mrak Taritaš.

Predsjednica slavi! Čilić je nakon pobjede zagrlio predsjednicu

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari