Connect with us

Vijesti

Muftija mostarski uputio bajramsku čestitku

Objavljeno

-

Ramazan je deveti mjesec muslimanskog kalendara. To je mjesec posta, što znači suzdržavanje od jela i pića, seksualnog odnosa, loših riječi i ponašanja i ostalih stvari zabranjenih u Islamu. Posti se od zore pa sve do zalaska sunca.[su_pullquote align=”right”]Povodom nastupajućeg mubarek dana Bajrama mostarski muftija Salem ef. Dedović uputio je bajramsku čestitku vjernicima na području Muftijstva.[/su_pullquote]

Po isteku ovog mjeseca slijedi mjesec Ševval i prva tri dana tog mjeseca je jedan od dva praznika u Islamu, Ramazanski Bajram. Njim se obilježava kraj posta.

Povodom završetka mjeseca Ramazana i nastupanja ramazanskog Bajrama čestitku uime Medžlisa islamske zajednice Mostar uputio je muftija mostarski Salem ef. Dedović.

Prelijepe ramazanske slike s velikim brojem mladih ljudi, koji su revnosno ustrajavali u izvršavanju dužnosti i sudjelovali u različitim ramazanskim socijalnim, društvenim i kulturnim programima, su za nas veliko ohrabrenje i nada“, rekao je između ostalog Dedović.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari