Connect with us

BiH

MUP o neredima u migrantskom kampu Blažuj: Sudjelovalo dvije tisuće migranata

Objavljeno

on

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo su se oglasili s informacijama koje imaju o sinoćnjim događajima u migrantskom kampu Blažuj u Sarajevu.

Iz MUP-a navode da su sinoć u 20:00 sati službenici privremenog imigracijskog centra Blažuj obavijestili dežurnu službu Pete policijske uprave da je u krugu kampa, u ulici Kamenolom, na području općine Ilidža, došlo do okupljanja više osoba koje borave u navedenom centru i međusobne tučnjave, prenosi Klix.ba.

Na mjesto događaja je upućeno više policijskih službenika Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo koji su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane korisnika imigracijskog centra, kazali su oni, a prema riječima reportera Klixa, na terenu je bilo na desetke policijskih vozila. Kako je kazao Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a ŽS, u neredima je sudjelovalo otprilike 2.000 migranata.

“Prilikom nereda su lakše ozlijeđena dva policijska službenika i jedan službenik imigracijskog centra. Također, oštećeno je više motornih vozila Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo i IOM-a, kao i prostorije prihvatnog centra, kompjuterska i uredska oprema u spomenutom centru”, rekli su iz MUP ŽS.

Iz policije nisu naveli jesu li ozlijeđeni migranti kao i je li netko uhićen zbog ovih kaznenih djela. Kazali su da je došlo do međusobne tučnjave među migrantima, a sinoć je iz policije rečeno i da su pripadnici IOM-a vođu jedne od skupina u kampu pokušali izmjestiti kako bi održali red u Blažuju.

Migrant iz Bangladeša je kazao da je do nereda došlo nakon što je jedan Iranac rekao loše stvari o poslaniku Muhamedu, a zatim su Afganistanci, Pakistanci došli i napravili problem, prenosi Klix.ba.

“Razbili su stakla, napravili problem i potukli se s policijom. Zatim je policija došla i bacila suzavac”, rekao je on.

O svemu je informiran dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo. Nastavlja se rad na utvrđivanju svih okolnosti, u cilju rasvjetljavanja i dokumentiranja kaznenih djela nasilničko ponašanje, laka tjelesna ozljeda, sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, krađa i oštećenje tuđe stvari.

U ovom kampu se nalazi veliki broj migranata, čak više od 3.000. To je potvrdio i Nermin Muzur, načelnik Ilidže, dok mještani Blažuja tvrde da ih tu ima preko 4.000.

Sarajevo: Veliki sukob migranata i policije, više ozlijeđenih i uhićenih

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari