Connect with us

BiH

Mural Luke Modrića oslikan na Sveučilištu u Mostaru

Objavljeno

-

Bljesak.info

Veliki mural kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića oslikan je u Sveučilištu u Mostaru, gradu u kojemu je najbolji hrvatski nogometaš svih vremena odigrao jednu sezonu u redovima Hrvatskog športskog kluba Zrinjski.

Studenti treće godine Akademije likovnih umjetnosti Stjepan Kraljević i Jozo Sliško u četvrtak su završili mural s likom Luke Modrića u dresu Hrvatske nogometne reprezentacije na zgradi Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.
Najbolji hrvatski nogometaš svih vremena jednu je sezonu 2003/04. igrao za mostarski Zrinjski kao posuđeni igrač Dinama.

Tada je Luka Modrić proglašen najboljim igračem Premijer lige BiH iako je Zrinjski završio na 11. mjestu prvenstvene ljestvice. U autobiografiji ‘Moja igra’ Luka Modrić je istaknuo kako je bilo vrlo teško igrati u Premijer ligi BiH zbog velike grubosti i loših travnjaka.

S hrvatskom reprezentacijom osvojio je srebro na Svjetskom nogometnbm prvenstvu u Rusiji.

“Desetka” hrvatske reprezentacije i madridskog Reala proglašena je najboljim igračem Svjetskog prvenstva u Rusiji, najboljim igračem Europe po izboru UEFA-e, najboljim igračem svijeta u izboru FIFA-e The Best FIFA Men’s Player te najboljim igračem svijeta za 2018. godinu u izboru Ballon d’Or France Footballa. Hina

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas