Connect with us

Iz Svijeta

Musk prozvao Australiju zbog zabrane snimke napada nožem

Objavljeno

-

Tehnološki mogul Elon Musk žestoko se obrušio na Australiju jer su njene sudske vlasti zabranile snimke napada nožem u crkvi u Sydneyju na njegovoj platformi X.

Australski sud u ponedjeljak navečer izdao je naredbu platformi da sakrije videozapise napada nožem 15. travnja za sve korisnike diljem svijeta.

“Ako BILO KOJOJ zemlji bude dopušteno cenzurirati sadržaj za SVE druge zemlje, što zahtijeva australska ‘povjerenica za e-sigurnost’, kako onda spriječiti bilo koju zemlju u kontroliranju cijelog interneta, zato smo protiv ovoga”, napisao je Musk na X-u.

“Već smo cenzurirali konkretni sadržaj u Australiji, dok čekamo da uložimo žalbu, a video je pohranjen samo na poslužiteljima u SAD-u”, dodao je.

Australski premijer Anthony Albanese nazvao je u utorak u emisiji ABC News Breakfast Muska “arogantnim milijarderom”.

“Učinit ćemo što je potrebno da se uhvatimo ukoštac s ovim arogantnim milijarderom koji misli da je iznad zakona, ali i iznad nužne doze pristojnosti”, rekao je.

“Povjerenica za e-sigurnost samo radi svoj posao kako bi zaštitila interese Australaca. A ideja da bi netko išao na sud zbog prava na postavljanje nasilnog sadržaja online pokazuje koliko je Musk u oblacima.”

Albanese je rekao da društveni mediji moraju imati društvenu odgovornost. “Elon Musk ne pokazuje nimalo odgovornosti”, rekao je.

X je u Australiji ranije blokirao objave čekajući pravni spor. Očekuje se da će slučaj ponovno biti saslušan na sudu u srijedu.

Šesnaestogodišnji dječak optužen je za kazneno djelo terorizma nakon što su dvije osobe ozlijeđene u napadu nožem u crkvi Krista dobrog pastira u Wakeleyju u zapadnom Sydneyu 15. travnja, za koji se sumnjiči.

Napad u crkvi dogodio se nekoliko dana nakon što je šest ljudi ubijeno, a deseci ozlijeđeni u napadu nožem u trgovačkom centru u Sydneyju. (Hina)

Izbodeni biskup oprostio napadaču (VIDEO)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas