Pratite nas

Gonjanje

Muškarci su vjerniji i romantičniji od žena?!

Objavljeno

na

Psiholozi s Match.coma, najveće i najstarije stranice za upoznavanje i dejting, proveli su istraživanje među 5000 američkih solera u dobi od 20 do 60 i više godina.

Samci inače čine trećinu populacije SAD-a, a samo u New Yorku živi cijela Hrvatska (4 milijuna) samaca

Njihovi odgovori otkrili su neočekivane promjene u životnim nazorima samaca. Recimo, samo je 3% muškaraca izjavilo da je na internetu radi “lake lovine” i neobaveznog seksa.

No čak 50% žena reklo je da prekida vezu zbog lošeg seksa. Psiholozi nisu ni slutili da bi postotak jednih mogao biti tako nizak, a drugih tako visok.

Iznenađenjima nema kraja jer je istraživanje pokazalo da su muškarci mnogo romantičniji i vjerniji od žena.

Više muškaraca nego žena priznalo je da su bili zaljubljeni i da vjeruju u ljubav na prvi pogled, skloniji su razmjenjivanju nježnosti u javnosti, spremniji su na ozbiljnu vezu čak i ako nisu zaljubljeni ili ne osjećaju seksualnu privlačnost.

Za razliku od žena, 46% muškaraca smatra da bi trebalo početi živjeti zajedno tijekom prve godine veze, dok je na to spremno samo 26% žena. (Znači li to da smo samostalnije ili nam se teže odreći slobode?)

Gotovo 50% muškaraca smatra odbojnima žene koje “ne mare za karijeru”, mnogo su im draže zaposlene

Zanimljivo je da i politička opredijeljenost utječe na seksualni život Amerikanaca.

Republikanci izjavljuju da su mnogo zadovoljniji svojim seksualnim životom nego demokrati, koji su pak seksualno aktivniji. (Jesu li republikanci zahvalniji seksualni partneri ili je seks u braku bolji, procijenite sami.)

Neovisno o političkoj orijentaciji, Amerima je vjernost jedna od najvažnijih kategorija, ali nevjeru bi teže oprostili svome predsjedniku nego partneru.

Definitivno najzanimljivije otkriće predstavljaju izjave 60-godišnjaka kojima je nezamisliva romantična veza bez seksualne privlačnosti.

Za razliku od ispitanika iz ostalih dobnih skupina, oni se hvale da u više od 90% seksualnih susreta doživljavaju orgazam! (Je li razlog tome spoznaja da im svaki snošaj može biti posljednji ili imaju opušteniji pristup životu, nije pojašnjeno.)

U prilog potonjem ide otkriće jednog drugog istraživanja prema kojem su 50 i 60-godišnjaci u toj dobi općenito mnogo zadovoljniji nego ikad prije.

Više ne osjećaju pritisak da bi trebali učiniti “nešto revolucionarno” sa svojim životom, prihvatili su se onakvima kakvi jesu, konačno mogu, znaju i žele uživati u onome što imaju.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Gonjanje

Ornela Vištica uvjerljivo je najljepša Hrvatica!

Objavljeno

na

Objavio

Ornela Vištica uvjerljiva je pobjednica Večernjakova izbora za najljepšu Hrvaticu. Mostarska glumica dobila je čak 4564 vaša glasa ili 33,64 posto u anketi koja je trajala tjedan dana.

Na drugom je mjestu voditeljica Tatjana Jurić, koja je prikupila gotovo upola manje glasova od Ornele – 2348 ili 17,22 posto, a treća glumica Nataša Janjić s 1738 glasova ili 12,73 posto.

Četvrto mjesto zauzela je pjevačica Lana Jurčević, koja ima 1344 ili 9,86 posto, a peta je njena kolegica Nives Celzijus, za koju je glasao 1071 čitatelj, odnosno 7,86 posto.

facebook komentari

Nastavi čitati

Gonjanje

DODATNA OPREMA

Objavljeno

na

Objavio

Potaknut upisom koji je promišljeno i mudro postavila Nina Vujicic, a koji se tiče prigovora na ekstremnu dodatnu opremu neke familije na plaži, i kolikoćom i kakvoćom, jer mislim da se radilo i o suncobranu koji je zaklanjao pogled, dao bih dvije-tri napomene, piše prof.dr. Kristijan Krkač

(1) Možda je to samo ekstreman slučaj iste pojave. Između toga i postavljanja dva prazna ručnika u pol 7 ujutro, a na kojima netko leži samo od 11 do 12, a oni na plaži prazni ostaju celi dan, samo je razlika u stupnju, ali ne i u vrsti. Možda je i razlika u vrsti ako se zaklanja pogled što je vrsta onečišćenja vizualnog prostora ili vizure, ali čak i to je samo ekstreman slučaj poput onog kad se među mirise mora, krema za sunčanje i znoja umiješa miris posebne kobase ili kulena serviranog na plaži točno u podne na +35°C. To je samo ekstremni slučaj iste pojave.

(2) Problem “dodatne opreme” za plažu je tema za knjigu i vrti se između na prvi pogled dviju krajnosti. Jedna je kupaći kostim, japanke i možda ručnik, a druga je super-svemirska-najnovija-oprema-za-sve. Teško je ovdje pronaći pravu mjeru. Super-dodatnu opremu bi se moglo ograničiti ako se njome drugima uskraćuju jednaka prava, npr. pogled prevelikim suncobranom, kao što je ograničena i minimalna oprema, primjerice barem kupaćim kostimom, recimo da je toples dopušten, dok nudisti imaju svoju plažu.

(3) Postoji praznovjerje o “minimalnoj opremi”. Mislimo da vidimo opuštene ljude na plaži samo u kupaćem kostimu, japankama i s malim ručnikom, ali zaista vidimo zastrašujuću “dodatnu opremu”, ali je nismo svjesni. Te su žene i muškarci odlazili prije godišnjeg na zdravstveno štetne kure mršavljenja, u teretane u kojima su se iscrpljivali i žderali sva moguća štetna sredstva, zatim otišli na jedno umjereno kvarcanje, tek toliko da ne dođu „beli ko sir“ na plažu, a i da ostave dojam osobe koja je već bila na moru. Tu su zatim i zaštitne kreme, sunčane naočale, badekostimi, japanke, itd. sve brendirano po najnovijem savjetu „plažnogfešngurua“.

Da, to na prvi pogled ne izgleda kao “dodatna oprema”, ali već samo jedno buđenje pokraj takve osobe par mjeseci kasnije, recimo između Badnjaka i Novog leta, otkriva zastrašujuću istinu i odjednom dobijemo na dar od Bogova estetike viziju Morpheusa koji nam izgovara kanonsku rečenicu „Dobro došao u pustinju stvarnosti“.

Na prvi pogled „dodatna oprema“ je loša. A posebno je loša ona na prvi pogled nevidljiva „dodatna oprema“. No možda se varamo. Možda nema ničega ispod „dodatne opreme“. Ona je sve. Ona je stvarnost, a praznina ispod je privid. Živjela dodatna oprema! Pa makar samo tih 2 tjedna na plaži.

izv.prof.dr. Kristijan Krkač

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari