Connect with us

BiH

Mustafa Cerić poručio Milanoviću: Ostavite na miru Željka Komšića

Objavljeno

on

Bivši reis Mustafa ef. Cerić reagirao je na Facebooku na izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića. Milanović je, naime, uputio kritike na račun predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

Reakciju Cerića na društvenoj mreži prenosimo u cijelosti. “Milanoviću, pa vi ništa ne znate o Bosni, ni otkud je ni zašto je takva kakva jeste ponosna i k tome još prkosna od sna.

“Čović mu pomutio um”

Ostavite na miru Željka Komšića. On vam može biti učitelj u lijepom ponašanju i hrvatskoj uljudbi, koju vi ne razumijete zato što vam je Dragan Čović zaslijepio oči, pomračio um i ogadio vam ljude koji su drugačiji od vas. To je, Milanoviću, bolest.

Savjetujem vam da se liječite dok nije kasno. Shvatite, Milanoviću, da se ljudi u Bosni ne mjere po krvnim zrncima, već po čojstvu i kulturi govora. Mjere se po ljubavi prema Bogu i komšiji, a ne prema mržnji i netrpeljivosti prema susjedu, kakav je Bosna susjed za Hrvatsku. Zar niste primjetili da je bosanski reisu-l-ulema dr. Kavazović posjetio zagrebačkog nadbiskupa Bozanića?

Zar niste čuli da su odnosi između muslimana i katolika u Bosni i Hrvatskoj prijateljski i bratski? Zar vas, kao predsjednika Republike Hrvatske, ne obvezuje da to poštujete i kao Hrvat i kao katolik?

‘Nekulturno ponašanje’ 

Bosanski reisu-l-ulema je bio lijepo ugošćen i kod premijera Hrvatske Plenkovića. Jeste li se pitali, Milanoviću, zašto bosanski vrhovni duhovni velikodostojnik nije želio posjetiti vas kao predsjednika Hrvatske? Niste? Pa ja ću vam reći zašto vas nije posjetio! Nije vas reisu-l-uilema dr. Kavazović posjetio jer se vi nekulturno, pa čak, i neprijateljski ponašate prema Bosni, posebno prema muslimanima Bošnjacima, kao nijedan predsjednik Hrvatske dosada. Čak ni Tuđman, koji je imao otvorenu odbojnost prema “muslimancima” u Bosni nije se tako ružnu i ogavno odnosio prema Bosni.

No, očito vi ste nepopravljivi u svojoj antibosanskoj povijesti zato što vam je Dragan Čović ogadio Bosnu zato što Bošnjaci nisu birali njega već Željka Komšića u predsjedništvo bosanske države. Da su Bošnjaci kojim slučajem glasali za Čovića umjesto za Komšića, sve bi bilo i legalno i legitimno za Hrvate u Bosni i za Hrvatsku izvan Bosne. Kao što je legalan i legitiman izbor Hrvata od strane Bošnjaka za načelnika u Varešu.

‘Hrvati u BiH nisu ovce’ 

A znate li zašto Bošnjaci nisu birali Čovića već Komšića? Zato što bi Čović sa Dodikom podijelio Bosnu u ime “srpskog sv(ij)eta”, odnosno vašeg, Milanoviću, “hrvatskog svijeta”, jer vi se, kao i Vučić, ponašate kao vrhovni poglavica hrvatskog naroda, kao iz najmračnijeg doba srednjeg vijeka.

Milanoviću, Hrvati u Bosni nisu ovce. Oni su bosanski građani, koji imaju svoja ljudska prava, kao i svi ostali građani. I poštovani su od svih za sve što čine za bosansko društvo i bosansku državu. Hrvatima u Bosni nije potreban ni očuh ni mačeha. Oni su punoljetni i znaju se brinuti sami os sebi. Ne brinite, Milanoviću, Bosna je nadživjela i gore od vas!

Milostivi Allah je uvijek čuvao Bosnu od onih koji su progonili njene nedužne i dobroćudne heretike! Željko Komšić je jedan od njih, heretik kojeg vi anatemizirate iz Hrvatske zato što nije po voli Dragana Čovića, ali jest zato po želji bosanskih građana. Dakako, mnogo je važnije šta misle bosanski građani nego vi i vaš pulen Dragan Čović, koji ima sve u Bosni osim ljudke časti i poštenja”, stoju u objavi Mustafe Cerića.

Milanović: Komšić je predstavljao sebe u Washingtonu

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari