MVEP: Odluka arbitražnog suda Hrvatsku ne obvezuje i neće je primijeniti

2

Odluka arbitražnog suda Republiku Hrvatsku ne obvezuje i neće je primijeniti, poručili su danas iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova nakon izjave potpredsjednika EK Timmermansa u kojoj se referirao na rješavanje hrvatsko-slovenskog otvorenog graničnog pitanja.

MVEP još jednom podsjeća da je riječ o bilateralnom pitanju koje je bilo predmet arbitraže koja je, protupravnim djelovanjem  Slovenije, teško kompromitirana i iz koje je Hrvatska (na temelju jednoglasne odluke Hrvatskog sabora) izašla 2015. godine.

Republika Hrvatska ostaje otvorena za dijalog s Republikom Slovenijom s ciljem  rješavanja graničnog  pitanja, ističu iz MVEP-a.

facebook komentari

 • Omnes Omnibus

  Dobro gospodo, brzo ce se vidjeti je li vrijedi: “Put your money where your mouth is”. Vjerodostojno. Ovo je Bogom dana prilika da vidimo za koga vi i vas sef zaista radite. Je li
  cato ili kroato.

 • Mošda bi trebalo potražiti do sada prešućene izjave pok. Poglavnika dra. Ante Pavelića što je on sve rekao i kako je bio pritisnut uz zid da potpiše rimski ugovor od 18 svibnja 1941. On je, Poglavnik bio prisiljen međunarodnom politikom i himbenim saveznicima da potpiše taj ugor, ali nije bio prisiljen u svojoj hrvatsko/državotvornoj misliji napustiti IDEJU DA ĆE POVRATITI SILOM OTETA HRVATSKA PODRUČJA HRVATSKOJ, čim mu se ta prilika pruži. Ta prilika se je Hrvatima pružila dan poslije Male Gospojine, dakle 9 rujna 1943. Da li će sadašnja hrvatska vlada RH imati tu MISIJU i SREĆU povratiti silom oteto HRVATSKO MORE MATICI DRŽAVI HRVATSKOJ, to ćemo vidjeti, prije ili kasnije.
  Sve ovo puvuci/potegni prepucavanje iđe u korist REHABILITACIJE POGLAVNIKA DRA. ANTE PAVILIĆA, NDH I SVIH ONIH HRVATICA I HRVATA KOJI SU SVOJE ŽIVOTE DALI U STAVRANJU I OBRANI NAMA HRVATIMA NAŠE NEZAVISNE DRŽAVE HRVATSKE!

  S POGLAVNIKOM NA POVLAČENJU.
  http://otporas.com/s-poglavnikom-povlacenju/