Connect with us

Pregled

MVEP: Promaknućima ispravljene nepravde

Objavljeno

on

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač promaknuo je određeni broj djelatnika MVEP-a u skladu sa zakonima i u nastojanju da se ispravi nepravda prema pojedinim diplomatima koji nisu napredovali godinama, priopćio je MVEP.

Jutarnji list objavio je da je Kovač mjesec dana prije izbora promaknuo 270 zaposlenika MVEP-a, dodajući da neki od njih za to nisu imali uvjete.

Ministarstvo je odgovorilo da je Kovač odluku o promaknućima u više diplomatsko zvanje donio u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja i sukladno Zakonu o vanjskim poslovima, Zakonu o sustavu državne uprave i Pravilniku o unutarnjem redu MVEP-a.

Naglašava da je ovim promaknućima ispravljena i višegodišnja nepravda prema pojedinim profesionalnim diplomatima koji nisu dobili promaknuće više od pet godina. Ministarstvo ne navodi koliko je djelatnika promaknuto.

Jutarnji piše da je Kovač promaknuo više djelatnika nego što su to zajedno učinili Goran Jandroković i Vesna Pusić, njegovi prethodnici.

MVEP je na to odgovorio, ne navodeći brojeve, “da je prethodna čelnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova pojedine diplomate promaknula i po dva puta godišnje, s tim da je odluke o promicanju donosila čak i u siječnju 2016., više od dva mjeseca nakon posljednjih izbora za zastupnike u Hrvatski sabor”.

Promaknuti zaposlenici MVEP-a u skladu s unapređenjem dobit će i veće plaće, piše Jutarnji, a Ministarstvo poručuje da je riječ o iznosima u okviru odobrenih sredstava za plaće u MVEP-u.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR