Connect with us

Politika

MVEP uputio Srbiji prosvjednu notu zbog fizičkog napada na hrvatske državljane

Objavljeno

-

Foto: Hina

Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova je u utorak uputilo prosvjednu notu Srbiji zbog fizičkog napada na četvoricu hrvatskih državljana i na dvojicu srpskih državljana koji su stali u njihovu obranu u nedjelju u Pančevu.

“MVEP izražava najoštriju osudu ovog čina, koji je prema dostupnim informacijama očito nacionalno i etnički motiviran”, stoji u priopćenju hrvatskog ministarstva.

Dodaje se da MVEP očekuje da srbijanski dužnosnici hitno i jasno javno osude napad.

Također, hrvatsko ministarstvo “traži žurnu dostavu svih relevantnih informacija vezanih za djelovanje policijskih i pravosudnih tijela Republike Srbije u ovom konkretnom slučaju te očekuje primjereno kažnjavanje počinitelja”.

Četiri osobe su u nedjelju u Pančevu po nacionalnoj osnovi vrijeđale četvoricu hrvatskih državljana, a zatim i fizički napale dvojicu hrvatskih i dvojicu srpskih državljana, pri čemu su “oštećeni zadobili lake tjelesne ozljede”, navelo je Više tužiteljstvo u Pančevu.

Jednom od četvorice osumnjičenih za napad je određen pritvor, potvrdilo je pančevačko Više tužiteljstvo u utorak za Hinu.

(Hina)

Srbija: Pritvor jednom od osumnjičenih za napad na četvoricu državljana Hrvatske

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas