Connect with us

Reagiranja

MVP Srbije: Kotromanovićeva izjava je skandalozna i ratnohuškačka

Objavljeno

on

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije ocijenilo je “skandaloznom i ratnohuškačkom” izjavu hrvatskog ministra obrane Ante Kotromanovićau kojoj je poručio srbijanskom premijeru Aleksandru Vučiću da nema razloga biti nervozan zbog naoružavanja Hrvatske, te da Hrvatska nema neprijateljske namjere prema Srbiji.

[ad id=”68099″]

“U vrijeme kada se Srbija i njezin premijer Aleksandar Vučić, kao i cijela regija, zalažu za mir, stabilnost i pomirenje, šokirani smo što ministar obrane Hrvatske govori o nekontroliranom naoružavanju, čime se izravno upućuju prijetnje Srbiji”, navodi se u priopćenju srbijanskog ministarstva vanjskih poslova.

“Srbija nije ni nervozna ni uplašena, a nadamo se da to neće biti ni Hrvatska kad Srbija poduzme odgovarajuće zaštitne i obrambene mjere”, istaknuto je u priopćenju srbijanskog mvp-a.

Tehnički ministar obrane Ante Kotromanović ocijenio je u petak da je srbijanski premijer Aleksandar Vučić bio nervozan kad se u izjavi usprotivio namjeri Hrvatske da nabavi balističke rakete te mu je poručio da nema razloga biti nervozan jer Hrvatska nema neprijateljske namjere prema Srbiji.

‘Kao članica NATO-a imamo pravo razvijati vlastiti sustav’

“Ja ću poručiti Vučiću: ‘Nemoj biti nervozan, nemaš razloga biti nervozan.’ Mi sigurno nemamo nikakve neprijateljske namjere prema Srbiji, to je naš susjed, mi ga uvažavamo i podržavamo da postane član Europske unije (EU), ali kao članica NATO-a imamo pravo na vlastitu obranu i razvijati vlastiti sustav i vlastita sredstva”, rekao je Kotromanović novinarima u Splitu.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić pozvao je u četvrtak zemlje u regiji da se ne naoružavajui poručio kako će i Srbija voditi računa o vlastitoj zaštiti, ustvrdivši da je zamolio Ameriku da Hrvatskoj ne isporučuje oružje.

Komentirajući u intervjuu za komercijalnu televiziju Pink namjeru Hrvatske da nabavi balističke rakete Vučić je istaknuo kako mu nije jasno šta će Hrvatska raditi “s balističkim raketama i lansirnim rampama”, rekavši da za to “Srbija nema odgovor”.

“Molimo sve u našem okruženju da to ne rade, ali, ako rade, morat ćemo zaštititi našu zemlju”, rekao je Vučić, ustvrdivši kako je to “svima rekao najizravnije” te da je “Amerikance zamolio” da Hrvatskoj ne isporučuju to oružje. Vučić je rekao da Hrvati još nisu dobili to oružje, a da su mu predstavnici SAD rekli kako razumiju njegovu poruku.

“Ja se nadam da im neće dati. Ako daju, mi ćemo imati spreman odgovor”, rekao je premijer ne navodeći više detalja.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari