Connect with us

Herceg Bosna

Na Bilima komemoracija za sve žrtve Drugog svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata

Published

on

Ovogodišnja komemoracija za sve žrtve Drugog svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata, održat će se u subotu, 23. kolovoza na Bilima između Mostara i Širokog Brijega.

groblje mira bileProgram komemoracije počinje u 12 sati intoniranjem himne na mjestu buduće kapelice na “Groblju mira”, hrvatskom nacionalnom i međunarodnom spomen području, priopćeno je iz Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH.

Misno slavlje ove će godine predvoditi generalni vikar dvaju hercegovačkih biskupija Don Željko Majić, a pjevanje zbor „Studenac“ iz Kruševa pod ravnanjem don Ljube Planinića.

Svečanosti će nazočiti predstavnici crkve u Hrvata, visoki dužnosnici Hrvatskog Narodnog Sabora BiH, HDZ Republike Hrvatske, predstavnici društvenog, političkog i gospodarskog života Hercegovine te predsjednik Hrvatskog Narodnog Sabora BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović. Kao i prethodne godine, program komemoracije izravno će prenositi radio televizija Herceg Bosne.

Pozivamo sve zainteresirane a posebno Udruge proistekle iz Drugog svjetskog i Domovinskog rata da svojom nazočnošću uveličaju ovogodišnje spomen obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve nacizma, fašizma i komunizma kojeg u cijelosti organizira Odjel za Drugi svjetski i Domovinski rat HNS BiH.

Iz HNS-a BiH navode kako je polaganje vijenaca odgođeno, te da se umjesto vijenaca, cvijeća i svijeća mogu izvršiti uplate donacije za liječenje teško bolesnog dragovoljca Domovinskog rata Ive Krole, samohranog oca troje djece kojem je potrebno liječenje u inozemstvu.

Za uplate unutar RH: Ivo Krolo, Raiffeisen banka, IBAN HR 59 24840083115366135

te za uplate iz inozemstva: Ivo Krolo, Raiffeisen banka, HR 69 24840083290509058 SWIFT: RZBHHR2X

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari