Pratite nas

BiH

Na čelu kolone titin je gardist…

Objavljeno

na

Za tu i takovu jednostavnu i svima razumljivu, kratku ustavnu rečenicu glasovalo je skoro milijun Hrvatica i Hrvata. Nešto više od broja koji su doveli ovo lažljivo, nesposobno, polupismeno, veleizdajničko, četničko-kozaračko kolo ili kraće rečeno anglosaksonske, srbofilske, ćirilićne Jude na vlast. Na čelu kolone titin je gardist Jednooki Ljigavi Lignjun.

Prvi dan Došašća započeo je neuobičajeno rano, za nas Hrvate. Hod prema hrvatskom Božiću, ove godine, nije započeo nedjeljom 1. prosinca i ne zapalismo tek jednu svijeću, prvu, već stotine tisuća svijeća na Sveti ponedjeljak, 18. studeni ljeta Gospodnjeg 2013. u Vukovaru. Tu, u našem srcu, u Vukovaru, započesmo naše hrvatsko obiteljsko hodošašće, ne samo prema našem hrvatskom i katoličkom Božiću, već i prema Uskrsu ove naše jadne, izranjavane, napaćene, krvlju našom natopljene, Domaje Hrvatske.

Gromko je odjeknula tišina naših duša u molitvi Vukovarom. I ne samo Vukovarom, već i cijelom Hrvatskom, koja nastavlja svoj Križni put prema Uskrsnuću.

Jude, veleizdajnici, nesposobni u bilo čemu, izuzev u grohotnoj mržnji prema Hrvatskoj i naspram nas Hrvata, su na vlasti. Na vlasti je nesposobna, velikosrpska bagra i obrijani četnici, uz njihove neizostavne i nepismene kurvetine.

Jedan veliki uspjeh im priznajem. Jednooki Lignjun i njegova polupismena bratija na vlasti, svojim prijezirom, prema nama Hrvatima i Hrvatskoj, te željom „da nas prevaspitaju” i izruče preko Londona i Pariza, Regionu i Beogradu, štiteći svoje obiteljske udbaše, poput perkovića i pokušavajući rasprodati, rastrajbati bezumno našu djedovinu, pokušavši nam nametnuti zločinačko ćirilićno pismo, kao naše, sjediniše nas i djecu našu u jednu i jedinu neprikosnovenu hrvatsku Obitelj, koja im je nakon Vukovara, na vedar i sunčan dan, nedjelje 1. prosinca izrekla svoj prvi pravorijek. Brak mogu činiti samo i jedino žena i muškarac, ili ako vam je draže, muškarac i žena. Mi smo ustavna kategorija.

Za tu i takovu jednostavnu i svima razumljivu, kratku ustavnu rečenicu glasovalo je skoro milijun Hrvatica i Hrvata. Nešto više od broja koji su doveli ovo lažljivo, nesposobno, polupismeno, veleizdajničko, četničko-kozaračko kolo ili kraće rečeno anglosaksonske, srbofilske, ćirilićne Jude na vlast. Na čelu kolone titin je gardist Jednooki Ljigavi Lignjun.

Neka budu sretni i presretni, što nismo svi izrekli svoje ZA ove nedjelje 1. prosinca 2013., jer bi tada bilo još razvidnije kako ni „šutljiva” većina ne podupire njihov zločinačko-totalitaristički poduhvat, nazvan UNIŠTENJE HRVATSKE, tj. SANU 2 (velikosrpska akademija nauka i umetnosti).

Negdje, na planeti Malog princa, takovi bi odstupili, kao i u Ukrajini, no vidimo, što se tamo događa.

Ova bagra, koja samo zna vladati pod svaku cijenu, najavila je kako nam (“sleduje temeljito prevaspitavanje”) i kako ovaj oblik izravne demokracije nisu mogli spriječiti, no da je to i prvi, ali i posljednji narodni referendum.

Operetni Fićfirić izrekao je: „Dok sam ja živ, referendum o ćirilici neće proći. Ne treba mi Ustavni sud, jer Sabor donosi Ustav i sam je ovlašten tumačiti ga!” Time je najavio državni udar i opstanak na vlasti svoje bezumne, polupismene bagre „s koca i konopca” uz policijsku represiju, uhićenja, batinanja i privođenja.

Mrak je. Tma i tmuša. Mnogo je postaja na Križnom putu prema Golgoti. Hrvatska Svijeća gori i ugasnuti neće, usprkos, uz prkos i unatoč Svima i Svemu. Spravni smo na žrtvu.

Jer

…”dok je srca , bit će i Kroacije!”

BožidarAlić/dnevno

facebook komentari

BiH

Za čak 11.800 pripadnika Oružanih snaga BiH uskoro se vraća stari iznos mirovine

Objavljeno

na

Objavio

Tri zakona o braniteljima i njihovim obiteljima uskoro bi trebala stupiti na snagu, piše Večernji list BiH. Naime, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara potpisao je početkom ovoga tjedna ukaz o proglašenju zakona o izmjeni Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih obitelji, ukaz o proglašenju zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, ukaz o proglašenju zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata.

Povoljnije umirovljenje

Iako su sva tri zakona za branitelje i njihove obitelji jednako važna, bitno je naglasiti kako zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju rješava pitanje diskriminacije prema određenom broju branitelja. Dakle, riječ je o 11.800 pripadnika Oružanih snaga koji su otišli u mirovinu po jednoj odluci. Nakon toga im je, pa čak i do 50 posto, bila smanjena mirovina.

– Ovim zakonom u iduće tri godine im u potpunosti vraćamo njihovo stečeno pravo na isplatni koeficijent 1,485. Ovim usvojenim zakonom u Parlamentu je ispravljena diskriminacija prema tim ljudima – kazao je nedavno ministar za pitanja branitelja FBiH Salko Bukvarević.

Registar branitelja

Najviše bure izazvao je Zakon o pravima branitelja i njihovih obitelji s obzirom na to da on predviđa izradu registra branitelja koji je trebao biti javno objavljen. Međutim, zahvaljujući amandmanima zastupnika HDZ-a BiH, odredba koja se odnosila na objavu registra brisana je iz zakona. Tako sada u zakonu stoji kako će se registar branitelja izraditi, ali ne i da će biti objavljen. Do eventualne objave tog registra može doći ako Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donese poseban zakon koji treba uskladiti sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka u BiH jer je Agencija za zaštitu osobnih podataka u BiH na te odredbe dala negativno mišljenje s detaljnim obrazloženjem. Stupanjem na snagu Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih obitelji bit će provedena presuda Ustavnog suda FBiH od 7. studenoga 2012. godine kojom je utvrđeno kako članak ovog zakona, kojim je propisan cenzus za korisnike prava na mjesečni novčani dodatak po osnovi ratnog priznanja ili odličja, nije u suglasnosti s Ustavom FBiH. (večernji.ba)

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Vijeće ministara jednoglasno usvojilo proračun. On iznosi 950 milijuna KM

Objavljeno

na

Objavio

Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici jednoglasno usvojilo dokument Okvirnog proračuna Bosne i Hercegovine za razdoblje 2018.-2020. godine.

”Poslije toga smo jednoglasno usvojili ažurirani Program javnih investicija BiH za razdoblje 2018.-2020. godina”, kazao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić na press-konferenciji nakon sjednice.

Po njegovim riječima, i jedan i drugi dokument su bili ključna baza, ključna smjernica, ključna podloga za usvajanje ”današnjeg najvažnijeg dokumenta“ koji je Vijeće ministara BiH usvojilo jednoglasno, a to je proračun institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu.

”Proračun je usvojen jednoglasno. On iznosi 950 milijuna KM”, kazao je predsjedavajući Zvizdić.

Vijeće ministara BiH je danas utvrdilo i Prijedlog zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i on ide u dalju parlamentarnu proceduru.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari