Connect with us

Na današnji dan 1858 Gospa se ukazala prvi put u Lourdesu

Objavljeno

on

Gospa se ukazala 14-godišnjoj djevojčici Mariji-Bernardici Soubirous. Lourdes je ubrzo postao cijenjeno mjesto hodočašća. Od tada pa do danas registirano je 67 čudesnih izliječenja.

Na današnji dan ukazala se Blažena Djevica Marija po prvi put 14-godišnjoj djevojčici Mariji-Bernardici Soubirous u Lourdesu u Francuskoj. Slijedilo je još 17 ukazanja istoj djevojčici. Lourdes je ubrzo postao cijenjeno mjesto hodočašća. Od tada pa do danas registirano je 67 čudesnih izliječenja. Djevojčica Marija-Bernardica Soubirous bila je kći lokalnog mlinara. Umrla je u dobi od 35 godina i kasnije je proglašena sveticom (sv. Bernardica Soubirous).

MaurLourdesGodišnje Lourdes posjeti oko 5 milijuna vjernika. Papa bl. Ivan Pavao II. bio je u Lourdesu osobno dva puta. Katolička crkva smatra da se Isus i Marija mogu ukazivati ljudima jer su na Nebo uzneseni ne samo dušom nego i tijelom, pa stoga mogu biti vidljivi ljudskim bićima. Na današnji dan Katolička crkva slavi blagdan Gospe Lurdske, u spomen na prvo ukazanje.

[box_light]Bernadette Soubirous (14), njena sestra Tionette (12) i njihov mali prijatelj Jeanne Abadie (13) otišli su u šumu, po drva. Hodali su do Massabielle i ugledali su špilju pred kojom je tekla rijeka. Bernadette Soubirous je počela skidati cipele i čarape s ciljem da uđe bosonoga u vodu. Tek što ih je skinula začula je neki zvuk poput naleta vjetra. Ponovno je čula isti zvuk i kada je pogledala prema špilji, ugledala je u krajnjem gornjem uglu neku prekrasnu gospođu odjevenu u bijelu opravu s plavim pojasom i sa žutom ružom na stopalima. Gospođa je prstom pozvala Bernadette da se približi. Bernadette se gotovo ukočila od straha. Spontano je zgrabila svoju krunicu, i pokušala se prekrižiti. Ali to nije mogla učiniti sve dok se i gospođa nije prekrižila; gospođa je i sama imala krunicu ali s velikim sjajnim križem. Dok je Bernadette molila krunicu vidjela je i gospođu kako prebire po zrncima krunice, ali ne miče ustima. Ovo je viđenje trajalo jedno 15 minuta. Druga djevojčica nije vidjela ništa, ali Bernadette je djeci ispričala o viđenju i vijesti su prenijeli majci Soubirous.[/box_light]

kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR