Connect with us

Hrvatska

Na današnji dan 1991. vodila se odlučujuća bitka za Nuštar

Objavljeno

on

Na današnji dan 1991. vodila se odlučujuća bitka za Nuštar. Prema tom malom slavonskom mjestu krenula je oklopna brigada JNA iz Kraljeva, potpomognuta srpskim paravojnim formacijama.

Kroz “Vrata Vinkovaca” probili su se tenkovi i tisuće neprijateljskih vojnika. No zahvaljujući hrabrim mladim herojima – Nuštar je ostao posljednji otok slobode i žila kucavica koja je vodila prema Vukovaru.

Od najžešćeg agresorskog napada obranilo ga je oko 250 domaćih pripadnika Zenga i policije te 150 pripadnika raznih drugih postrojbi.

– Ušli su nemilosrdno s namjerom da nas satru, s namjerom da svaku kuću zapale i znali su u svakoj kući tko gdje živi, rekao je za HRT branitelj Nuštra Zoran Arsenović.

– Krenula su naša dva tenka i krenulo je dosta pješadije, mi smo mic po mic tjerali neprijatelja skroz na izlazak iz Nuštra. izbacili smo ga iz sela Nuštra. Već je pao mrak, sa svih strana, i s lijeve i s desne strane ulice naši branitelji su pružali otpor neprijatelju i istjerivali smo ih iz sela, kazao je zapovjednik 2. bojne 3. gardijske brigade u Nuštru Damir Dujić.

Na današnji dan 1991. Bitka za Nuštar – zaboravljena bitka Domovinskog rata

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR