Connect with us

Povijesnice

Na današnji dan 2018. godine napustio nas je veliki Oliver Dragojević

Objavljeno

-

Na današnji dan prije 2 godine napustio nas je Oliver Dragojević, nakon što je izgubio bitku s teškom bolesti.

Ispraćaj Olivera 2018. godine – od splitske Rive do Vele Luke

Iako smo oduvijek znali veličinu njegove glazbe i voljeli ju, sam ispraćaj pokazao je koliko je bio voljen i cijenjen glazbenik i osoba. Tada su Oliveru u čast zazvonila zvona katedrale svetog Dujma. Njegova je želja bila da ga pokopaju u Veloj Luci.

Od crkve svetog Frane preko Rive do katamarana, tisuće Splićana oprostile su se od omiljenog pjevača. More je bilo prepuno čamca i brodica koji su krenuli za katamaranom, a i Torcida se oprostila na svoj način.

Glazbenu karijeru Dragojević je počeo graditi s pet godina, kada mu je otac kupio usnu harmoniku uz koju je zabavljao djecu iz svoje ulice i putnike na brodu od Splita do Vele Luke na Korčuli. Osim glazbe, Oliveru je mnogo značila Vela Luka u kojoj je obavezno provodio svoja ljeta.

Kamen temeljac jedne od najuspješnijih karijera u nas postavljen je na splitskim festivalima šezdesetih, sedamdesetih. Slijedili su vječni hitovi od Vjeruj u jubav, Malinkonija, Skalinada, Oprosti mi, pape, Karoca, Galeb i ja, a poslije Cesarica, čime je postao strasno obožavan među najširom publikom i kritikom. (HRT)

Javor Novak: I kad svih nas više ne bude… pjevat će se Dragojević

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari