Connect with us

Kronika

Na današnji dan 2020. god Hrvatska je ostala bez iznimnog velikana

Objavljeno

-

Foto: Željko Glasnović/fb

Na današnji dan 2020. god Hrvatska je ostala bez iznimnog velikana i junački odanog sina – Božidara Alića. Osim što je bio izvanredan glumac bio je i dragovoljac Domovinskog rata koji nikada nije krio svoje domoljublje i koji je nepokolebljivo izgarao za svoju voljenu Hrvatsku Domovinu.

Svim srcem branio je istinu, prozivao krvnike i zločince, grmio, vapio za pravdom, tražio lustraciju i opominjao.

Nazivali su ga kontroverznim i ludim jer voljeti svoje i nepopustljivo braniti vrednote hrvatskoga naroda i kršćanske – katoličke vjere danas se više nego ikada doživljava kao neoprostivi “grijeh”, kojeg se mora iskorijeniti. A on je samo želio i sanjao Hrvatsku pravednu, ponosnu i slobodnu kakva ona ustvari i zaslužuje biti. Želja za kojom je toliko vapio nije mu se ostvarila, iako se do smrti nadao.

Jednom prilikom je rekao: ” Sve odgovore ću saznati tek kad dođem pred mog ljubljenog i jedinog pravog prijatelja – Isusa. A do tad mi valja šutke, strpljivo, tiho ljubiti, pomagati potrebitima i napuštenima”.

Spavaj mirno prijatelju, u Bogu si našao svoj mir. Neka te Gospodin – tvoj ljubljeni prijatelj nasiti svojom istinom i pravdom. Počivao u miru Božjem.

Željko Glasnović

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari