Connect with us

Povijesnice

Na današnji dan Goran Ivanišević osvojio Wimbledon

Objavljeno

-

Znate li gdje ste bili prije 20 godina?  Na današnji dan Goran Ivanišević osvojio je Wimbledon i izazvao ove scene u Splitu i diljem Hrvatske

Prije 20 godina u 13 sati na centralni teren u Wimbledonu izašao je Goran Ivanišević. Na drugoj strani čekao ga je Australac Patrick Rafter. Oni su bili finalisti najprestižnijeg teniskog turnira.

Ivanišević je osvojio prvi set, no u drugom je Australac izjednačio.

U trećem je setu Ivanišević držao svoj servis, a u šestom je gemu napravio break. Samo jedan set ga je dijelio od osvajanja Wimbledona. No, tad je počela drama. U šestom mu je gemu četvrtog seta pri servisu suđen prijestup, a zatim i aut. Goran je izgubio servis. U 15. gemu Ivanišević je uspio uzeti Rafteru servis, a nakon 4 meč lopte, u 16. gemu Goran Ivanišević je osvojio Wimbledon. Konačni rezultat bio je 6:3, 3:6, 6:3, 2:6, 9:7.

– Ne znam je li ovo samo san, nadam se da me sutra netko neće probuditi i reći nije se dogodilo, nisi osvojio. Zahvaljujem organizatorima na pozivnici, zahvaljujem svima koji su prije Wimbledona još uvijek vjerovali u mene. Na kraju i posveta: Ovo je za Dražena Petrovića, nadam se da me gore gleda, on je bio najveći, rekao je Ivanišević nakon ovog čudesnog uspjeha.

Goran je na Wimbledon stigao s pozivnicom kao 125. igrač svijeta u tom trenutku.

Po povratku u Splitu dočekalo ga je više od 100 tisuća ljudi, donosi HRT.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari