Connect with us

Povijesnice

Na današnji dan prije točno 31 godinu dr. Franjo Tuđman izabran za predsjednika HDZ-a

Objavljeno

on

Na današnji dan prije točno 31 godinu završen je Prvi opći sabor HDZ-a, na kojem je dr. Franjo Tuđman izabran za predsjednika HDZ-a.

Dva mjeseca nakon toga povijesnoga 25. veljače 1990. godine – kada je HDZ svojim državotvornim programom rasplamsao potisnutu nacionalnu svijest hrvatskog naroda te ujedinio domovinsku i iseljenu Hrvatsku – premoćno smo pobijedili na prvim demokratskim višestranačkim izborima. Dr. Tuđman, poslije 45 godina komunističkog totalitarizma i represije, postaje prvi hrvatski predsjednik – čovjek koji će povesti hrvatski narod u obranu Domovine i slobodu. Suverena, samostalna i neovisna Hrvatska njegov je trajni spomenik.

Stranački izaslanici iz Hrvatske i cijelog svijeta – njih ukupno 1760 – za predsjednika su izabrali utemeljitelja stranke dr. Franju Tuđmana.

Na Saboru su u svojstvu gostiju nazočili konzuli SAD-a, Francuske, Italije i ondašnjeg SSSR-a te predstavnik kanadskog veleposlanstva. Ukupno je bilo 297 promatrača, 320 gostiju i 54 predstavnika različitih medija.

 

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari