Connect with us

Religija i Vjera

Na Gmail dodano 13 novih jezika, trenutačna pokrivenost internet populacije 94%

Published

on

gmailIdeja da apsolutno svi mogu koristiti potpuno lokaliziranu verziju najpopularnijeg web servisa za elektroničku poštu sve se više bliži svom ostvarenju…

Do sada je Gmail bio lokaliziran na 58 svjetskih jezika, a na službenom blogu objavljeno je kako je dodano 13 novih jezika, odnosno prijevoda, čime se Googleov servis za elektroničku poštu pomaknuo na 94% pokrivenosti svjetske internet populacije.

Nema sumnje kako je ovo potez koji treba pozdraviti, jer kako i mi uživamo u lokalizaciji na našem jeziku, tako imaju pravo i svi ostali, upravo to je Googleova namjera – svima omogućiti da koriste Gmail na svojem materinjem jeziku.

Google je, zapravo, jedna od vrlo rijetkih kompanija koja nastoji “izgurati” lokalizaciju za svoju e-mail uslugu u potpunosti.

Uz dosadašnje, 13 novih članica „Gmail obitelji“, kako su to nazvali u Googleu su sljedeći jezici: Afrički, Armenski, Azerbejdžanski (Azeri), Kineski (Hong Kong), Francuski (Kanada), Galicijski, Gruzijski, Kmerski, Lao, Mongolski, Nepalski, Sinhala i Zulu.

Svi korisnici kojima su navedeni jezici materinji mogu odmah početi koristiti postavke prilagođenje njihovom govornom području, a Google za sada nije objavio kada će implementirati podršku za ostale jezike.

Iako, napominju kako se neće zaustaviti na ovome, njihov jedini cilj – potpuna lokalizacija na svim svjetskim jezicima će prije ili kasnije biti ispunjen.

Zimo.co

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari