Pratite nas

Reagiranja

Na kojim je drogama Vesna Pusić?

Objavljeno

na

Slušajući ogorčeni govor Vesne Pusić prepun umišljenih konstrukcija povodom pobjede Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima mislila sam da ministrica vanjskih poslova teško može otklizati više u besmisao nego onda. Danas mi je dokazala suprotno. I to do te mjere da imam potrebu postaviti pitanje: na kojim je Vesna Pusić drogama?

pusic rusija

Danas je sudjelovala u emisiji A sada vlada Hrvatskog radija. Na pitanje kada će premijer Milanović konačno čestitati novoizabranoj predsjednici odgovorila je kako će on to vjerojatno učiniti kada ta pobjeda postane konačna i službena, što je jednostavno zapanjujuća izjava. Pobjeda Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima postala je konačnom i službenom u onom trenutku kad je Državno izborno povjerenstvo objavilo rezultate i iluzorno je nadati se udaru meteora, smaku svijeta ili nekom udbaškom scenariju koji bi te rezultate izbora mogao promijeniti. Prema tome, vrijeme za čestitanje predsjednici je – sada.

Da je Pusić izjavila samo to, ovog članka vjerojatno ne bi ni bilo. Ali, kako kažu u reklamama za tzv. ‘čudotvorne proizvode’ koje možete kupiti putem TV prodaje, ‘dame i gospodo, to nije sve’. Ministrica vanjskih poslova u daljnjem je tijeku razgovora kazala da je ‘vlada pokazala kako se može pošteno i bez korupcije raditi da se zemlja dovede u jednu povoljniju situaciju.’ Čovjek ne zna bi li se na ovu izjavu smijao ili plakao. Uopće reći da je ova vlada dovela zemlju u povoljniju situaciju je izjava koja svojom razinom drskosti stoji u rangu s onom također Pusićkinom da je ovo najbolja vlada u povijesti Hrvatske. Dovoljno je sagledati činjenice. BDP nikad niži, ulaganja u Hrvatsku nikad manja – zapravo nepostojeća -, nezaposlenost nikad gora, međunarodni ugled potpuno srozan. Ako je to povoljna situacija, što je onda nepovoljna? Ne usudim se ni zamisliti. Reći, pak, da ova vlada radi bez korupcije je tragikomično. Dovoljno je samo reći jedno ime: ‘Marina Lovrić Merzel’ pa da bude dovoljno. Da ne spominjemo famoznu prekomandu Krunoslava Šamse na mjesto zamjenika glavnog direktora za koncesiju Zračne luke Zagreb ili u najmanju ruku sumnjive poslove riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela i njegovog spiritualnog mentora Slavka Linića. Ili činjenicu da su u određenim ministarstvima odjednom, čak i na najnižim razinama, ni od kuda izmigoljili neki potpuno novi, do tada sasvim nepoznati, ljudi za koje, eto, nekako sumnjamo da su tu jer su naglo postali sposobni. Ali eto, po Vesni Pusić ova vlada je nekorumpirana i poštena.

Još jednom je istaknula i kako se nada da će novoizabrana predsjednica prestati biti ‘glasnogovornica radikalnog dijela HDZ-a’ te ‘prestati s tom praksom i biti predsjednica svih’. Krajnji besmisao te izjave smo već prokomentirali, a sada se samo možemo još zapitati: živi li Vesna Pusić u nekom paralelnom svemiru u kojem je Kolinda Grabar Kitarović govorila nešto drugo od onog što je više puta isticala, a to je upravo činjenica da želi biti predsjednica svima, čak i bez obzira na stranačku i ideološku opredijeljenost. Naime, ako je nešto u njenoj kampanji upadalo u uši to je bilo upravo to. Možda Vesna Pusić jednostavno loše čuje. Ili ne zna za onu ‘tko se dugo pravi blesav, mogao bi to i ostati’.

Ni ovdje nije kraj biserima ministrice vanjskih poslova. Na pitanje koliko će Kolinda Grabar Kitarović moći utjecati na odluke vlade odgovorila je kako neće moći previše jer ‘ne može utjecati na odluke vlade koja je izabrana s puno većim brojem glasova nego ih je ona dobila.’ Evidentno totalitarnom umu Vesne Pusić trebalo bi objasniti da je, kada su u pitanju demokratski izbori, potpuno nebitno je li netko te izbore dobio s jedva prolaznim postotkom ili je potukao protivnike kao Njemačka Brazil u polufinalu Svjetskog prvenstva u nogometu prošle godine. Gleda se isključivo to kome je narod dao više glasova. Kolinda Grabar Kitarović dobila je više glasova od Ive Josipovića i to je dovoljno da je se proglasi – službeno i konačno – pobjednicom na predsjedničkim izborima, i njena pobjeda time nije ništa manje vrijedna od, recimo, pobjede Stjepana Mesića nad Jadrankom Kosor 2005. godine omjerom 65,93% prema njenih 34,07% u drugom krugu. Pobjeda je pobjeda i Vesna Pusić bi to trebala shvatiti, ako doista razumije što je demokracija.

Kao šećer na kraju, Pusić je izjavila da ‘Hrvatska ima uspješnu vanjsku politiku’. Nedavno sam bila na oftalmološkom pregledu pa mogu potvrditi da odlično vidim – ali tu navodno ‘uspješnu vanjsku politiku’ ne vidim nigdje. Očituje li se ona u spoznaji da su nas Nijemci brutalno išamarali slučajem Perković i da je sudac Manfred Dauster već u početnoj fazi suđenja u više navrata ponizio Perkovićevog odvjetnika Antu Nobila i svjedoke u njegovu korist? Ili se možda ta ‘uspješna vanjska politika’ očituje u tome da je uskoro bivšeg predsjednika Ivu Josipovića tijekom njegovog boravka u SAD-u američki predsjednik Barack Obama nije htio primiti ni na minutu već mu je poslao nižerangiranog dužnosnika? U činjenici da nam nitko ne nudi ozbiljnu političku ili poslovnu suradnju? Osobno bih rekla da veći uspjeh u društvenom životu ima osoba s teškim autističnim poremećajem no što mi imamo na međunarodnom planu. Ali eto, Vesna Pusić misli drugačije. I zato ne mogu odoljeti a da ne postavim pitanje iz naslova.

izvor:Fizzit.net

[ad id=”40551″][ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

PETERNEL: Mnogi se ne usude reći, ali emisiju NU2 treba ukinuti

Objavljeno

na

Objavio

Prekrasno je što brojni zabrinuti izražavaju podršku Stankoviću iako se može primijetiti da kod nekih drugih slučajeva nisu bili toliko pravdoljubivi zagovornici slobode govora.

Pitanje koje se nameće je u čemu je problem čak i ako se emisija ukine?

Zar je Nu2 doživotna emisija na koju Stanković ima ljudsko pravo?

Nije problem sto je Aco rekao nešto sto se nekome ne sviđa, to ne smije biti problem, već što mu se emisija potrošila i što permanentno govori gluposti koje se većini uljuđenih ne sviđaju – loš je, šablonski subverzivan, nepripremljen, nameće stavove, izlizala se forma. privatizira termin te selektivno prijateljsko-ideološki promovira izdavače, knjige, autore, firme, a omalovažava neistomišljenike.

Jednostavno je zreo za hlađenje i novi novinarski zadatak.

Mnogi se to iz nekog razloga ne usude reći, ali ja otvoreno kažem da tu emisiju treba ukinuti. Trebalo je još prije tri godine otkad kvalitetom ne zadovoljava standarde, napisao je potpredsjednik HHO-a Igor Peternel.

Udruge veterana zagrebačkih branitelja Vukovara: Šteta koju je Stanković nanio je nemjerljiva

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Udruge veterana zagrebačkih branitelja Vukovara: Šteta koju je Stanković nanio je nemjerljiva

Objavljeno

na

Objavio

Postavlja se pitanje do kojih granica novinar ima pravo pozivati se na slobodu govora. Smije li pri tome vrijeđati i omalovažavati druge?, poručuje predsjednik Udruge veterana zagrebačkih branitelja Vukovara Zvonko Čurković

Udruga veterana zagrebačkih branitelja Vukovara pohvalila je danas stav HRT-a, koji se ogradio od izjava Aleksandra Stankovića o Domovinskom ratu u emisiji Nedjeljom u 2.

Podsjetimo, HRT se ogradio od izjava koje je Stanković dao u svojoj emisiji ispitujući gosta Predraga Mišića, a to ograđivanje osudio je HND nazvavši ga “licemjernim napadom vodstva HRT-ova na vlastitog novinara”.

“Pohvaljujemo stav Hrvatske radio televizije da su zaposlenici javnoga medijskog servisa obavezni objektivno i nepristrano raditi te poštivati pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske što je navedeni novinar prekršio svojim nastupom te se nadamo da će HRT nastaviti dosljedno štiti dignitet Domovinskog rata.

Štetu koju je novinar Aleksandar Stanković nanio dignitetu Domovinskoga rata i hrvatskim braniteljima koji su zbog njegovih neprimjerenih izjava ponovno proživljavali svoje ratne traume je nemjerljiva i na žalost dugo ćemo osjećati posljedice tih izjava”, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Udruge veterana zagrebačkih branitelja Vukovara Zvonko Čurković.

Dodaje da Stankovićevi istomišljenici “nastavljaju s vrijeđanjem hrvatskih branitelja i propitkivanjem karaktera Domovinskoga rata sve pod krinkom prava na slobodu govora”.

“Postavlja se pitanje do kojih granica novinar ima pravo pozivati se na slobodu govora. Smije li pri tome vrijeđati i omalovažavati druge? Smije li narušavati suverenitet države i kršiti Ustav Republike Hrvatske, zakone, deklaracije te druge propise? Smije li iskrivljavati povijesne činjenice? Smije li novinar svojom javnom riječi širiti mržnju među građanima?

Trebaju li svi građani postati taoci takvih novinara koji će pravo na slobodu govora širiti do te granice da se ugrožavaju slobode i prava drugih ili državne institucije koje financiraju te novinare trebaju podvući crtu između prava na slobodno izražavanje i ugrožavanja prava drugih.

Ti isti novinari kada netko iznese stav koji je suprotan njihovim vrijednostima zaboravljaju na pravo slobode govora i koriste svoj javni utjecaj kako bi omalovažili tuđe (drugačije) mišljenje.

Stoga smatramo da je doista važno s više strana promotriti je li dozvoljena ekstenzija prava na slobodu govora da tih granica da je se percipira na način da svatko može govoriti što želi bez baratanja činjenicama i bez obzira kakve posljedice izrečena riječ ostavlja”, kaže Čurković.

Kamenjar.com

Marko Jurič: Kakva je ovo glupost HRT se ograđuje od svojeg novinara Ace Stankovića?

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi traži suspendiranje Aleksandra Stankovića

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari