Pratite nas

Na kršćansko Valentinovo portal Matije Babića objavio sramotni tekst o blaženom Alojziju Stepincu

Objavljeno

na

Izgleda da Matija Babić ne oprašta blaženom Stepincu kao što „ne oprašta šesnaestogodišnjakinjama“.

Nakon referendumskog uspjeha ustavne zaštite braka kao, hvala Bogu, zajednice između žene i muškarca, što je kontroverzni internetski portal popratio stiliziranim hrvatskim stijegom s nacističkim kukastim križem, iako je referendum bio demokratski, a ne fašistički, i pozitivni ishod zajamčio zaštitu ljudskih prava većine dok ljudsko pravo manjine time nije bilo kršeno, kao što potvrđuju presude Europskog suda za ljudska prava, iako je vladajuća politika (Kukuriku-koalicija) sa svojim režimskim medijima papagajski ponavljala suprotno, i pri tome cijelo vrijeme lagala, sada je Babićev portal jezikom mržnje napao Svetu Stolicu zbog odluke Isusovog namjesnika na Zemlji, pape Franje, da blaženi zagrebački nadbiskup i kardinal, dr. Alojzije Stepinac, bude proglašen svecem Svete Katoličke Crkve, i to za vrijeme najžešćeg progona kršćana u svijetu 21. stoljeća nakon progona u starorimskim arenama. (Prema službenim podatcima je trenutno u svijetu progonjeno oko 100 milijuna kršćana.)

[dropcap]T[/dropcap]ako Babićev portal indirektno, jer direktno valjda nema moralne snage, napada žrtvu komunizma Alojzija Stepinca, i papu Franju, prenoseći, pod naslovom „Stepinac je služio Pavelićevim ustašama, a Vatikan ga želi proglasiti svetim! To se mora zaustaviti!“, u cijelosti sramotno priopćenje za javnost jedne marginalne ali ekstremističke zagrebačke udruge, koje je objavljeno na beogradskom krugovalu B92, a koja kritičkim osvrtom na odluku o proglašenju Alojzija Stepinca svecem krivotvori i prešućuje povijesne činjenice, opravdavajući totalitarni jugoslavenski komunistički režim zločinca maršala Tita time što papagajski ponavlja partizansku komunističku agitacijsku propagandu iz Drugog svjetskog rata i poraća o Stepincu kao „zločincu“. Postavlja se pitanje, kako zaustaviti proglašenje Stepinca svetim – da li noževima i bombama?

Zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac, unatoč željama nekih raspadnutih duša koje ne razlikuju dobro od zla, nije bio „ustaški kolaborater“, (ispravno se piše kolaboracionist), kako prenosi Babićev portal, nego sluga Božji koji je svoju dužnost na Zemlji obavio u skladu s Isusovim naukom, ne mrzeći nikoga, a ljubeći sve ljude bez obzira na spol, vjeroispovijed, etničko podrijetlo, rasu, boju kože, položaj u društvu, narodnost, i jezik.

Hrvati jedini u WWII koji su peticijama spašavali Židove

N.D.H. je, po povijesnim dokazima koje je prikupila američko-židovska povjesničarka rodom iz Sarajeva, gospođa Esther Gitman, bila jedina država u Europi, i u okviru Osovine, u kojoj je njezino hrvatsko stanovništvo, kako katoličko, tako i muslimansko, organizirano putem peticija zahtijevalo od poglavnika N.D.H. i vođe ustaškog pokreta prestanak progona Židova na političkom teritoriju međunarodno priznate Nezavisne Države Hrvatske. U svojoj dokumentiranoj knjizi ‘When Courage Prevailed’ (Kad prevagne hrabrost) je Esther Gitman naglasila, da je Alojzije Stepinac bio feral svjetlosti u mračno vrijeme holokausta, spašavajući ne samo Židove nego i Srbe, i općenito sve ljude koji su bili progonjeni.

Na kršćanski blagdan svetoga Valentina, Dan zaljubljenih ili Valentinovo, čitateljstvo Babićevog portala (da li Babićevog ili Severininog?) ostalo je uskraćeno za istinu o Alojziju Stepincu, jer ne samo da zagrebački nadbiskup iz Drugog svjetskog rata nije bio „kolaborater“, što je etiketa koja služi za diskvalifikaciju politički nepodobnih, jer nije surađivao s Nijemcima, naprotiv, GESTAPO je u Zagrebu i te kako motrio na neugodnog Alojzija Stepinca koji je žigosao rasizam koji je bio standardna politika 3. Reicha,  nego nije služio ni Pavelićevim ustašama, naprotiv, s poglavnikom Pavelićem i vladajućim ustaškim pokretom bio je u stalnoj svađi, i između Kaptola i Banskih dvora vladala je cijelo vrijeme rata velika napetost. Sigurnosna služba njemačke nacističke tajne policije, Sicherheitsdienst, je poglavniku predložio Stepinčevu likvidaciju, jer s propovjedaonice zagrebačke prvostolnice proziva njemačke naciste zbog rasne politike, što je nezabilježeno u europskoj povijesti. Za razliku od zagrebačkog nadbiskupa je, npr., biskup u Aachenu, na pitanje američkoga časnika Saula Padovera o tome zašto je služio Hitlera, a nije se žrtvovao kao Isus Krist, odgovorio da bi bio ubijen kao što je Isus raspet na križu. Netko, dakle, ima hrabrosti, a netko nema, a najveće su kukavice oni koji iz zasjede napadaju hrabre!

Marginalna udruga iz Zagreba koja je zapela za Alojzija Stepinca, sramoteći u konačnici sebe, a ne blaženika, i hvala Bogu uskoro sveca, obrušila se na jedan živčani način, gotovo histerično na moralnu vertikalu hrvatskog naroda, i čovječanstva svijeta.

Alojzija Stepinca se kritizira govorom mržnje, jer drukčije ne ide, pošto je blaženik čist kao suza, i nevin kao Djevica Marija. Naprotiv, zagrebački nadbiskup i kardinal Stepinac je žrtva komunizma, i to ne samo zato što ga je titoističko-boljševički režim masovnog zločinca „maršala Tita“ nevinog osudio na montiranom političkom sudskom procesu, (to se u Indexovom tekstu ne navodi, da je nevin osuđen, iako je Hrvatski sabor poništio taj sramotni zagrebački proces protiv Stepinca), nego je TITO izdao zapovijed da se antifašista i antikomunista Stepinca ubije s predumišljajem, i tako je Beograd uz pomoć svoje zagrebačke oznaško-udbaške filijale počeo zagrebačkog nadbiskupa i kardinala trovati do smrti, sve dok ga nisu tako likvidirali, a njegovo srce su poslije bacili u kanalizaciju. To je lice i naličje Titovih partizana s „liepim kapama s tri roga“.

Koliko je jadno od strane nevjernika napadati jednog sveca vidi se po žestini obračuna s nečim sa čim se neargumentirani kritičari ne mogu nikako pomiriti, a to je činjenica da ih je titoistički režim za bivše Jugoslavije krivo učio o Alojziju Stepincu, jer je njih i njihove roditelje lagao o „presvijetlom“. Navodi o tzv. pokrštavanju su jadni da jadniji ne mogu biti, jer i neuki zna da kada je kršćanin jednom u svom životu kršten, ne može ponovo biti kršten, tako da je priča o „pokrštavanju Srba“ u N.D.H. priča da se plaši malu djecu.

Tito je bio bad guy, a Stepinac je good guy.

Tito je ZLOČINAC, a Stepinac je SVETAC.

To je ta razlika koju fanovi maršala koji je završio na smetlištu povijesti nikako ne mogu podnijeti što su u biti doživjeli životni poraz koji im je njihov voljeni maršal nanio kao svojim  malim pionirima koji su kao odrasli ostali mali po svom moralu, (komunizam je moral uništavao), a veliki po vikanju i etiketiranju, po hajci, huškanju, i ponavljanju velikih laži.

Što se tiče Beograda, bilo bi svrhovito po katarzu srpskog naroda, da umjesto službene rehabilitacije četničkog pokreta oda počast svim onim brojnim srbijanskim Židovima koje je četnički pokret likvidirao, dajući svoj obol holokaustu i Hitlerovom režimu s kojim je Draža Mihailović i Milan Nedić kolaborirao.

N.D.H. pak do ulaska partizana u otvoreni grad Zagreb, bez prave borbe, nije bila zemlja koja je bila pod okupacijom, nego je Hrvatska okupirana 1945. od strane agresora – Jugoslavenske armije. Da se povijest ponavlja potvrdila je agresija tzv. JNA na Hrvatsku 1991. godine, i genocid koji su četnici provodili nad Hrvatima, ne samo u Drugom svjetskom ratu.

Napad na Stepinca iz Beograda preko Babićevog portala je više nego indikativno čije interese i čiju politiku nacionalne sigurnosti se slijedi.

To što Alojzije Stepinac nije do sada proglašen od strane izraelskog memorijalnog centra u spomen na holokaust, ‘Jad Vašem’ u Jeruzalemu „Pravednikom među narodima“ može se „zahvaliti“ brojnim lažljivcima među bivšim jugoslavenskim komunistima i velikosrpskim provokatorima koji su istinski kolaboracionisti nečastivog, ali to nije vrhunac ovog svijeta ako Alojzije Stepinac nije od Židova proglašen Pravednikom među narodima, iako bi bila čast, a satisfakcija jest, da je proglašen od strane rimo-katolika svecem. To je čast za svakog katolika i čovjeka dobre volje!

Ostaje nam samo da molimo Boga za Njegovu ljubav da je da svim mrziteljima blaženog Stepinca, pored Nikole Tavelića, hrvatskoga sveca među rimo-katolicima odnosno „univerzalnima“, jer inače će oboljeti, bilo psihički, bilo fizički, pošto ne prihvaćaju istinu, to jest svijet oko sebe.

Piše profesor Goran Jurišić/tinolovka

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Plenković: Parlamentarna većina je stabilna i odradit će mandat do kraja

Objavljeno

na

Objavio

Premijer Andrej Plenković ustvrdio je u srijedu da je parlamentarna većina stabilna, bez obzira na prijepore oko Zakona o popisu birača i pitanje rada nedjeljom, te je uvjeren je da će mandat odraditi do kraja.

“Nije to neko pitanje koje bi destabiliziralo većinu, mislim da je stvar bila dogovorena već prošlog tjedna. Sutra ću u nekom trenutku sazvati parlamentarnu većinu pa ćemo i to raspraviti”, izjavio je Plenković novinarima na pitanje je li komunicirao sa zastupnicima manjina vezano za Zakon o popisu birača nakon što su odbijeni njihovi amandmani kojima su tražili da se građanima u popisu omogući izjašnjavanje o više materinskih jezika.

Politički nepismeni ne razumiju važnost političke stabilnosti

Premijer, koji je sudjelovao na Europskom obavještajnom kolegiju, tvrdi da parlamentarnu većinu ne može destabilizirati niti rasprava oko rada nedjeljom, čiju zabranu ne podržava HDZ-ov koalicijski partner HNS.

“Unatoč svemu, koliko god to netko pokušavao, to se neće dogoditi. Mandat će biti odrađen u cijelosti do kraja kako treba. Ponavljam svima koji sanjaju da je dobro ići na izbore svakih pet minuta, kad se malo nešto zatrese –  za Hrvatsku i njeno gospodarstvo, institucije, demokraciju, zapošljavanje, rast plaća u javnom i državnom sektoru, za veće mirovine – potreban je preduvjet političke stabilnosti. Oni koji to ne razumiju su politički nepismeni i neodgovorni”, rekao je Plenković.

Prokomentirao je i ostavku glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića nakon što se doznalo da je član masonske organizacije, rekavši kako misli da je Jelenić posao obavljao korektno i profesionalno.

Eventualne stegovne postupke DORH-a oko Jelenića nije htio komentirati. “Stegovni postupak? Ne znam detaljne DORH-ove propise, ne znam je li to u koliziji s pravilima i etičkim kodeksom koji postoji u državnom odvjetništvu, nisam se u to detaljno upućivao”, kazao je.

Ističe kako je njemu osobno bilo bitno da integritet Državnog odvjetništva bude neupitan, zato je izravno rekao Jeleniću da je s obzirom na okolnosti i mistifikaciju primjerenije dati ostavku. Sad je to pitanje DORH-a, naglasio je.

Plenković smatra kako je pitanje objave pripadnosti nekoj udruzi zdravorazumsko pitanje, pogotovo kada netko preuzima jednu od najvažnijih dužnosti u hrvatskom pravosudnom sustavu.

Još nije s Milanovićem razgovarao o produženju mandata Markiću

“Mislim da Jelenić nije učinio ništa protuzakonito niti kompromitirao svoje djelovanje, radio je profesionalno i sukladno zakonima, no takva okolnost ga je dovela u teško održivu situaciju na toj dužnosti”, ustvrdio je.

Također je rekao kako predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem još nije razgovarao o produženju mandata ravnatelju SOA-e Danielu Markiću, koji istječe u svibnju.

“Razgovarat ćemo. Markić ima moje puno povjerenje, ako i dalje želi biti ravnatelj SOA-e bit će”, poručio je Plenković. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

BiH

Prilivom velikog broja migranata na području F BiH došlo je do narušavanja sigurnosne situacije

Objavljeno

na

Objavio

Problematika migrancija u Federaciji BiH bila je jedna od tema redovitog sastanka Koordinacije ravnatelja Federalne uprave policije (FUP) i policijskih komesara županijskih ministarstava u utorak i srijedu u Ljubuškom.

Na sastanku je naglašeno da je prošla godina bila u znaku migrantske krize zbog velikog priliva i boravka migranata na područjima Unsko-sanskog kantona, Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona. Prilivom velikog broja migranata na području Federacije BiH, navode iz FUP-a, došlo je do narušavanja sigurnosne situacije.

Sigurnosna situacija tako se ogledala u povećanom broju kaznenih djela počinjenih od strane migranata i to razbojništava, teških krađa, krađa, oštećenja tuđe stvari, ugrožavanja sigurnosti na štetu građana, kao i narušavanja javnog reda i mira, napada na policijske službenike, oštećenja tuđe stvari, masovnih tuča, nasilničkog ponašanja na područjima gore navedenih županija.

”Migranti nerijetko koriste određene slabosti sustava pa su nakon izvršenja kaznenih djela i privođenja uglavnom davali lažni identitete koji je teško provjeriti obzirom da se provjere vrše isključivo posredstvom zemalja iz kojih dolaze, a isti uglavnom navode da dolaze iz zemalja zahvaćenih ratom kao što je Irak, Sirija i Afganistan.

Navedeno predstavlja evidentan problem za policijske agencije obzirom da se utvrđivanje identiteta izvršitelja kaznenih djela migranata vrši uglavnom na osnovu njihovog osobnog iskaza, daktiloskopiranja, te na osnovu DNK u slučaju izvršenja težih kaznenih djela”, istaknuo je Zamjenik direktora FUP-e, Ensad Korman.

Jedan od zaključaka održanog sastanka kada je u pitanju problematika vezana za migrantsku krizu, u tekućoj 2020. godini može doći do narušavanja sigurnosne situacije na određenim područjima Federacije Bosni i Hercegovini.

Razlog tomu, smatraju sudionici susreta, može biti ako nadležne institucije u Bosni i Hercegovini blagovremeno ne poduzmu adekvatne mjere i radnje u pogledu ulaska migranata sa istoka u BiH, jer postoji vjerovatnoća da će se početkom proljeća i dolaskom ljepšeg vremena priliv migranata ponovo povećati.

Tko kupuje zemljište oko Sarajeva i što to znači?

Kao potpisnici Sporazuma o uspostavi sustava elektroničke razmjene podataka iz evidencija policijskih tijela i tužiteljstava u BiH, po pitanju migracija kao i drugih kaznenih djela, navode, Federalna uprava policije i županijski MUP-ovi nastavit će sa međusobnom kontinuiranom suradnjom, suradnjom sa ostalim agencijama za sprovedbu zakona u BiH, kao i nadležnim tužiteljstvima i sudovima, naročito u pogledu razmjene podataka, provjere i utvrđivanja identiteta, te drugim zakonom propisanim aktivnostima.

”Vezano za Sporazum o uređivanju međusobnih odnosa, prava i obaveza FUP-a i županijskih ministarstava unutarnjih poslova, a u vezi uspostave i održavanja informacijskog sustava za elektroničku razmjenu podataka iz evidencija policije u FBiH, u sljedećem razdoblju poduzet će se aktivnosti koje se odnose na unaprijeđenje, razvoj i održavanje sustava u pogledu angažiranja vanjskog suradnika koji će preuzeti navedene poslove, a koje troškove će snositi svi potpisnici sporazuma na temelju odredbi kojima je definirana navedena oblast”, navedeno je na sastanku.

S tim u vezi, Federalna uprava policije je preuzela obavezu da do sljedećeg sastanka prikupi svu potrebnu dokumentaciju na pripremi i provedbi kompletne procedure oko angažiranja vanjskog suradnika obzirom da se server nalazi u zgradi Federalne uprave policije, priopćeno je iz FUP-a.

Hrasno: Masovna tučnjava migranata u Sarajevu

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari