Na kršćansko Valentinovo portal Matije Babića objavio sramotni tekst o blaženom Alojziju Stepincu

  77

  Izgleda da Matija Babić ne oprašta blaženom Stepincu kao što „ne oprašta šesnaestogodišnjakinjama“.

  Nakon referendumskog uspjeha ustavne zaštite braka kao, hvala Bogu, zajednice između žene i muškarca, što je kontroverzni internetski portal popratio stiliziranim hrvatskim stijegom s nacističkim kukastim križem, iako je referendum bio demokratski, a ne fašistički, i pozitivni ishod zajamčio zaštitu ljudskih prava većine dok ljudsko pravo manjine time nije bilo kršeno, kao što potvrđuju presude Europskog suda za ljudska prava, iako je vladajuća politika (Kukuriku-koalicija) sa svojim režimskim medijima papagajski ponavljala suprotno, i pri tome cijelo vrijeme lagala, sada je Babićev portal jezikom mržnje napao Svetu Stolicu zbog odluke Isusovog namjesnika na Zemlji, pape Franje, da blaženi zagrebački nadbiskup i kardinal, dr. Alojzije Stepinac, bude proglašen svecem Svete Katoličke Crkve, i to za vrijeme najžešćeg progona kršćana u svijetu 21. stoljeća nakon progona u starorimskim arenama. (Prema službenim podatcima je trenutno u svijetu progonjeno oko 100 milijuna kršćana.)

  [dropcap]T[/dropcap]ako Babićev portal indirektno, jer direktno valjda nema moralne snage, napada žrtvu komunizma Alojzija Stepinca, i papu Franju, prenoseći, pod naslovom „Stepinac je služio Pavelićevim ustašama, a Vatikan ga želi proglasiti svetim! To se mora zaustaviti!“, u cijelosti sramotno priopćenje za javnost jedne marginalne ali ekstremističke zagrebačke udruge, koje je objavljeno na beogradskom krugovalu B92, a koja kritičkim osvrtom na odluku o proglašenju Alojzija Stepinca svecem krivotvori i prešućuje povijesne činjenice, opravdavajući totalitarni jugoslavenski komunistički režim zločinca maršala Tita time što papagajski ponavlja partizansku komunističku agitacijsku propagandu iz Drugog svjetskog rata i poraća o Stepincu kao „zločincu“. Postavlja se pitanje, kako zaustaviti proglašenje Stepinca svetim – da li noževima i bombama?

  Zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac, unatoč željama nekih raspadnutih duša koje ne razlikuju dobro od zla, nije bio „ustaški kolaborater“, (ispravno se piše kolaboracionist), kako prenosi Babićev portal, nego sluga Božji koji je svoju dužnost na Zemlji obavio u skladu s Isusovim naukom, ne mrzeći nikoga, a ljubeći sve ljude bez obzira na spol, vjeroispovijed, etničko podrijetlo, rasu, boju kože, položaj u društvu, narodnost, i jezik.

  Hrvati jedini u WWII koji su peticijama spašavali Židove

  N.D.H. je, po povijesnim dokazima koje je prikupila američko-židovska povjesničarka rodom iz Sarajeva, gospođa Esther Gitman, bila jedina država u Europi, i u okviru Osovine, u kojoj je njezino hrvatsko stanovništvo, kako katoličko, tako i muslimansko, organizirano putem peticija zahtijevalo od poglavnika N.D.H. i vođe ustaškog pokreta prestanak progona Židova na političkom teritoriju međunarodno priznate Nezavisne Države Hrvatske. U svojoj dokumentiranoj knjizi ‘When Courage Prevailed’ (Kad prevagne hrabrost) je Esther Gitman naglasila, da je Alojzije Stepinac bio feral svjetlosti u mračno vrijeme holokausta, spašavajući ne samo Židove nego i Srbe, i općenito sve ljude koji su bili progonjeni.

  Na kršćanski blagdan svetoga Valentina, Dan zaljubljenih ili Valentinovo, čitateljstvo Babićevog portala (da li Babićevog ili Severininog?) ostalo je uskraćeno za istinu o Alojziju Stepincu, jer ne samo da zagrebački nadbiskup iz Drugog svjetskog rata nije bio „kolaborater“, što je etiketa koja služi za diskvalifikaciju politički nepodobnih, jer nije surađivao s Nijemcima, naprotiv, GESTAPO je u Zagrebu i te kako motrio na neugodnog Alojzija Stepinca koji je žigosao rasizam koji je bio standardna politika 3. Reicha,  nego nije služio ni Pavelićevim ustašama, naprotiv, s poglavnikom Pavelićem i vladajućim ustaškim pokretom bio je u stalnoj svađi, i između Kaptola i Banskih dvora vladala je cijelo vrijeme rata velika napetost. Sigurnosna služba njemačke nacističke tajne policije, Sicherheitsdienst, je poglavniku predložio Stepinčevu likvidaciju, jer s propovjedaonice zagrebačke prvostolnice proziva njemačke naciste zbog rasne politike, što je nezabilježeno u europskoj povijesti. Za razliku od zagrebačkog nadbiskupa je, npr., biskup u Aachenu, na pitanje američkoga časnika Saula Padovera o tome zašto je služio Hitlera, a nije se žrtvovao kao Isus Krist, odgovorio da bi bio ubijen kao što je Isus raspet na križu. Netko, dakle, ima hrabrosti, a netko nema, a najveće su kukavice oni koji iz zasjede napadaju hrabre!

  Marginalna udruga iz Zagreba koja je zapela za Alojzija Stepinca, sramoteći u konačnici sebe, a ne blaženika, i hvala Bogu uskoro sveca, obrušila se na jedan živčani način, gotovo histerično na moralnu vertikalu hrvatskog naroda, i čovječanstva svijeta.

  Alojzija Stepinca se kritizira govorom mržnje, jer drukčije ne ide, pošto je blaženik čist kao suza, i nevin kao Djevica Marija. Naprotiv, zagrebački nadbiskup i kardinal Stepinac je žrtva komunizma, i to ne samo zato što ga je titoističko-boljševički režim masovnog zločinca „maršala Tita“ nevinog osudio na montiranom političkom sudskom procesu, (to se u Indexovom tekstu ne navodi, da je nevin osuđen, iako je Hrvatski sabor poništio taj sramotni zagrebački proces protiv Stepinca), nego je TITO izdao zapovijed da se antifašista i antikomunista Stepinca ubije s predumišljajem, i tako je Beograd uz pomoć svoje zagrebačke oznaško-udbaške filijale počeo zagrebačkog nadbiskupa i kardinala trovati do smrti, sve dok ga nisu tako likvidirali, a njegovo srce su poslije bacili u kanalizaciju. To je lice i naličje Titovih partizana s „liepim kapama s tri roga“.

  Koliko je jadno od strane nevjernika napadati jednog sveca vidi se po žestini obračuna s nečim sa čim se neargumentirani kritičari ne mogu nikako pomiriti, a to je činjenica da ih je titoistički režim za bivše Jugoslavije krivo učio o Alojziju Stepincu, jer je njih i njihove roditelje lagao o „presvijetlom“. Navodi o tzv. pokrštavanju su jadni da jadniji ne mogu biti, jer i neuki zna da kada je kršćanin jednom u svom životu kršten, ne može ponovo biti kršten, tako da je priča o „pokrštavanju Srba“ u N.D.H. priča da se plaši malu djecu.

  Tito je bio bad guy, a Stepinac je good guy.

  Tito je ZLOČINAC, a Stepinac je SVETAC.

  To je ta razlika koju fanovi maršala koji je završio na smetlištu povijesti nikako ne mogu podnijeti što su u biti doživjeli životni poraz koji im je njihov voljeni maršal nanio kao svojim  malim pionirima koji su kao odrasli ostali mali po svom moralu, (komunizam je moral uništavao), a veliki po vikanju i etiketiranju, po hajci, huškanju, i ponavljanju velikih laži.

  Što se tiče Beograda, bilo bi svrhovito po katarzu srpskog naroda, da umjesto službene rehabilitacije četničkog pokreta oda počast svim onim brojnim srbijanskim Židovima koje je četnički pokret likvidirao, dajući svoj obol holokaustu i Hitlerovom režimu s kojim je Draža Mihailović i Milan Nedić kolaborirao.

  N.D.H. pak do ulaska partizana u otvoreni grad Zagreb, bez prave borbe, nije bila zemlja koja je bila pod okupacijom, nego je Hrvatska okupirana 1945. od strane agresora – Jugoslavenske armije. Da se povijest ponavlja potvrdila je agresija tzv. JNA na Hrvatsku 1991. godine, i genocid koji su četnici provodili nad Hrvatima, ne samo u Drugom svjetskom ratu.

  Napad na Stepinca iz Beograda preko Babićevog portala je više nego indikativno čije interese i čiju politiku nacionalne sigurnosti se slijedi.

  To što Alojzije Stepinac nije do sada proglašen od strane izraelskog memorijalnog centra u spomen na holokaust, ‘Jad Vašem’ u Jeruzalemu „Pravednikom među narodima“ može se „zahvaliti“ brojnim lažljivcima među bivšim jugoslavenskim komunistima i velikosrpskim provokatorima koji su istinski kolaboracionisti nečastivog, ali to nije vrhunac ovog svijeta ako Alojzije Stepinac nije od Židova proglašen Pravednikom među narodima, iako bi bila čast, a satisfakcija jest, da je proglašen od strane rimo-katolika svecem. To je čast za svakog katolika i čovjeka dobre volje!

  Ostaje nam samo da molimo Boga za Njegovu ljubav da je da svim mrziteljima blaženog Stepinca, pored Nikole Tavelića, hrvatskoga sveca među rimo-katolicima odnosno „univerzalnima“, jer inače će oboljeti, bilo psihički, bilo fizički, pošto ne prihvaćaju istinu, to jest svijet oko sebe.

  Piše profesor Goran Jurišić/tinolovka

  facebook komentari

  • Vacca, the mljac

   U ime Isusovo – di je izvorni tekst?

   – Šta ćemo ka u komunizmu kritizirat knjige koje nismo pročitali?

  • Vacca, the mljac

   U ime Isusovo – di je izvorni tekst?

   – Šta ćemo ka u komunizmu kritizirat knjige koje nismo pročitali?

  • Richard Dawkins

   Katolička crkva je u svom glasilu “Katolički list” 1941.godine prva objavila “načela ustaškog pokreta” koja je pisao Pavelić 1933.godine, i u kojima se kako kaže “Katolički list” upravlja čitavim životom u NDH.Član 8. glasi:

   “Hrvatski narod imade pravo svoju vrhovničku (suverenu) vlast u svojoj vlastitoj državi Hrvatskoj na cijelom svom narodnom povijesnom prostoru oživotvoriti, tj svoju potpuno samostalnu i Nezavisnu Hrvatsku Državu opet uspostaviti.Tu uspostavu imade pravo izvršiti svim sredstvima pa i silom oružja.
   Hrvatski narod ne vežu nikakve međunarodne niti državnopravne obaveze iz sadašnjosti niti iz prošlosti, koji nisu u potpunoj saglasnosti sa ovim načelima, niti će se na takve u svojoj NDH neko obazirati…
   Član 11.
   U Hrvatskim narodnim i državnim poslovima u samostalnoj NDH ne snije odlučivati niko tko nije po koljenima i po krvi član hrvatskoga naroda, te isto tako ne smije o sudbini hrvatskoga naroda i Hrvatske Države nijedan strani narod ni država..”

   Župnik Nikola Bošnjak koji je bio “kompletan zlikovac” duhovno je pripremao pokolje nad Srbima u ovome kraju, a na narodnom zboru pred kućom Petra Marića na Pileti javno je rekao i ovo:

   -Sve Srbe treba poubijati i istrijebiti i nije nikakav grijeh učestvovati u takvim ubistvima.

   Pop Bošnjak lično je ispovijedao ustaške zlikovce u Prenju poslije njihovih zločina nad Srbima-komšijama iz dubravskih sela i javno govorio da lično prima na svoju dušu sve koje su ustaše počinile ubijajući Srbe.
   Zločinca katoličkog sveštenika Nikolu Bošnjaka u hercegovačkom selu Prenj, nasledio je drugi zločinac-katolički sveštenik, ubica Srba pop Jure Vrdoljak, a ovoga zločinca u popovskoj mantiji naslijedio treći zločinac, pop-ubica don Ante Buconjić.Sve dakle sveštena lica u svešteničkim “svetim mantijama” kako je govorio Matoš, koji ispod tih mantija kriju “noževe i bodeže”, sve jedan gori od drugoga , sve ubice Srba i srpskog naroda i sve u ime “Krista Gospodina”, kako je govorio biskup đakovački, biskup konvertit, tj pokatoličeni Srbin, dr Šimrak.

   Katolički pop Srećko Perić iz samostana Gorica kod Livna rekao je jedne nedelje u junu 1941.godine sa crkvenog oltara u manastiru Gorici sakupljenim vjernicima da počnu sa pokoljem Srba riječima:
   -Braćo Hrvati, idite i koljite sve Srbe.Najprije zakoljite moju sestru koja je udata za Srbina, a onda sve Srbe odreda.Kad ovaj posao završite dođite k meni u crkvu gdje ću vas ispoviditi i pričestiti pa će vam onda svi grijesi biti oprošteni.
   U samostanu Petričevac kod Banje Luke boravio je fratar Filipović.Kada je 8.februara 1942.godine stigla na ovaj teren Pavelićeva “tjelesna bojna”, Filipović je sa ustaškim natporučnikom Zelićem pozdravio riječima:
   -Ubijajte, a ja ću vas razriješiti grijeha.
   Zatim je sa njima pošao na ubijanje Srba u selima oko Banje Luke: Drakulić, Motika, Pavlovac, Han-kola i druga.U jesen iste godine Filipović se pojavio kao ustaški natporučnik pod imenom Miroslav Majstorović u jasenovačkom logoru,i za njega su logoraši kazivali da je bio jedan od najvećih mučitelja i pravi monstrum od čovjeka.On je klao i ubijao Jevreje, Srbe i Cigane, a lično je zaklao 56 Jevreja na radu u Bistrici.
   Sličan njemu bio je i fra Zvonko Brekalo, zatim pop-koljač Vjekoslav Šimić koga su po zlu zapamtili Kninska krajina i Bosansko Grahovo.
   Fratar dr Petar Berkovic bio je u kninskom kraju pravi vođa ustaša koljača, koji je sa ustašama išao kninskim ulicama pod puškom i u odijelu ustaše.
   Fratar A.Ćosić bio je organizator ustaške milicije u Kotor-Varoši, i pozivao je katolike sa crkvenog oltara na pokolj Srba.On je od generala Metikoša tražio ispomoć u ustašama, a sa dvojicom Gutića-Viktorem i bratom mu Blažom,počinio je mnoga zlodjela u ovom kraju.
   Fratar Ante Klarić, govorio je Hrvatima sa crkvenog oltara:
   -Vi ste babe, jer niste do sada ubili ni jednog Srbina.
   Lično je dolazio u srpska sela, sakupljao Srbe kao ustaški tabornik, postrojavao ih i naređivao da jedan drugoga šamaraju i psuju, a zatim naredio da se svi poslije mučenja od nekoliko dana poubijaju.
   Jedan od zakletih ustaša i misionara bio je i fra Silvestar Zubić, katiheta Vukovarske gimnazije, kasnije “pobočnik” ustaškog logora u Vukovaru.Svoja predavanja u Gimnaziji koristio je za propaganda fašizma i ustaštva a ne za predavanja o evanđelju i vjerskoj dogmatici.
   Rasadišta ustaškog pokreta bili su franjevački manastiri u Sinju, Šibeniku, Makarskoj i Dubrovniku.Znatan broj kleroustaša nikao je upravo u tim manastirima.
   Karakterističan je ustaški “rad” Petra Glavaša iz samostana Sv.Marije u Sinju, koji je pored zločina prema srpskom narodu bio još i njemački špijun.Kada mu je 1945.godine suđeno, on je dao izjavu karakterističnu za cijelu katoličku crkvu:
   -Što nam se od ordinarijata pisalo mi smo narodu čitali..morali smo izvršavati naloge biskupa.Dobijali smo ih nekada u “Listu biskupije” a nekad preko dekana.Naredba Stepinca preko radija da se narod bori za Hrvatsku bila je direktiva klera u političkom pogledu…
   Jedan od popova-koljača bio je metkovački župnik, dekan fra dr Vlado Bilobrk, koji je već 1935.godine u Belgiji postao zakleti ustaša.On je prije rata u Neretvi stvorio ilegalne ustaške organizacije pri čemu su ga pomagali i don Ćiro Bubić, don Mato Šinković, don Martin Gudelj, fra Božidar Simić, don Petar Antić i poznati ustaški koljači Jakov Alač, Ante Jelavić, Ante Vujica i mnogi drugi.Fra Bilobrk je za vrijeme kapitulacije Kraljevine Jugoslavije napadao jugoslovenske vojnike u vozu kod stanice Gabela.Bio je naoružan puškom, išao po selima i nagovarao seljake da sjekirama vilama i kosama pobiju vojnike, jer tobože prijeti opasnost od četnika.On je već krajem aprila 1941.godine organizovao pokolj Srba u Neretvi, kada je pobijeno sedamnaestoro Srba.
   Na prijavu fra Bilobrka Nijemci su 18.oktobra 1943.godine objesili o telegrafske stubove duž pruge Metkovič-Rogotin 24 neretvanska rodoljuba, a na njegov pristanak poklano je u Šipku, Ćulumu i Pelješkom Blatu krajem 1943.godine 107 žena, djece i staraca.On je sa fra Rokom Roncem i don Martinom Gudeljom bio inicijator ustaških klanja u Metkoviću i okolini.Vršio je katoličenje pravoslavnih, ali sam nije bio pristalica toga-radije ih je ubijao nego katoličio.Kad su mu Srbi, iz straha da sačuvaju glave, dolazili da pređu u katoličku vjeru, on im je odgovarao:
   -Džabe vam je da se pokrštavate jer ćemo vas ionako sve pobiti.”

  • Richard Dawkins

   Katolička crkva je u svom glasilu “Katolički list” 1941.godine prva objavila “načela ustaškog pokreta” koja je pisao Pavelić 1933.godine, i u kojima se kako kaže “Katolički list” upravlja čitavim životom u NDH.Član 8. glasi:

   “Hrvatski narod imade pravo svoju vrhovničku (suverenu) vlast u svojoj vlastitoj državi Hrvatskoj na cijelom svom narodnom povijesnom prostoru oživotvoriti, tj svoju potpuno samostalnu i Nezavisnu Hrvatsku Državu opet uspostaviti.Tu uspostavu imade pravo izvršiti svim sredstvima pa i silom oružja.
   Hrvatski narod ne vežu nikakve međunarodne niti državnopravne obaveze iz sadašnjosti niti iz prošlosti, koji nisu u potpunoj saglasnosti sa ovim načelima, niti će se na takve u svojoj NDH neko obazirati…
   Član 11.
   U Hrvatskim narodnim i državnim poslovima u samostalnoj NDH ne snije odlučivati niko tko nije po koljenima i po krvi član hrvatskoga naroda, te isto tako ne smije o sudbini hrvatskoga naroda i Hrvatske Države nijedan strani narod ni država..”

   Župnik Nikola Bošnjak koji je bio “kompletan zlikovac” duhovno je pripremao pokolje nad Srbima u ovome kraju, a na narodnom zboru pred kućom Petra Marića na Pileti javno je rekao i ovo:

   -Sve Srbe treba poubijati i istrijebiti i nije nikakav grijeh učestvovati u takvim ubistvima.

   Pop Bošnjak lično je ispovijedao ustaške zlikovce u Prenju poslije njihovih zločina nad Srbima-komšijama iz dubravskih sela i javno govorio da lično prima na svoju dušu sve koje su ustaše počinile ubijajući Srbe.
   Zločinca katoličkog sveštenika Nikolu Bošnjaka u hercegovačkom selu Prenj, nasledio je drugi zločinac-katolički sveštenik, ubica Srba pop Jure Vrdoljak, a ovoga zločinca u popovskoj mantiji naslijedio treći zločinac, pop-ubica don Ante Buconjić.Sve dakle sveštena lica u svešteničkim “svetim mantijama” kako je govorio Matoš, koji ispod tih mantija kriju “noževe i bodeže”, sve jedan gori od drugoga , sve ubice Srba i srpskog naroda i sve u ime “Krista Gospodina”, kako je govorio biskup đakovački, biskup konvertit, tj pokatoličeni Srbin, dr Šimrak.

   Katolički pop Srećko Perić iz samostana Gorica kod Livna rekao je jedne nedelje u junu 1941.godine sa crkvenog oltara u manastiru Gorici sakupljenim vjernicima da počnu sa pokoljem Srba riječima:
   -Braćo Hrvati, idite i koljite sve Srbe.Najprije zakoljite moju sestru koja je udata za Srbina, a onda sve Srbe odreda.Kad ovaj posao završite dođite k meni u crkvu gdje ću vas ispoviditi i pričestiti pa će vam onda svi grijesi biti oprošteni.
   U samostanu Petričevac kod Banje Luke boravio je fratar Filipović.Kada je 8.februara 1942.godine stigla na ovaj teren Pavelićeva “tjelesna bojna”, Filipović je sa ustaškim natporučnikom Zelićem pozdravio riječima:
   -Ubijajte, a ja ću vas razriješiti grijeha.
   Zatim je sa njima pošao na ubijanje Srba u selima oko Banje Luke: Drakulić, Motika, Pavlovac, Han-kola i druga.U jesen iste godine Filipović se pojavio kao ustaški natporučnik pod imenom Miroslav Majstorović u jasenovačkom logoru,i za njega su logoraši kazivali da je bio jedan od najvećih mučitelja i pravi monstrum od čovjeka.On je klao i ubijao Jevreje, Srbe i Cigane, a lično je zaklao 56 Jevreja na radu u Bistrici.
   Sličan njemu bio je i fra Zvonko Brekalo, zatim pop-koljač Vjekoslav Šimić koga su po zlu zapamtili Kninska krajina i Bosansko Grahovo.
   Fratar dr Petar Berkovic bio je u kninskom kraju pravi vođa ustaša koljača, koji je sa ustašama išao kninskim ulicama pod puškom i u odijelu ustaše.
   Fratar A.Ćosić bio je organizator ustaške milicije u Kotor-Varoši, i pozivao je katolike sa crkvenog oltara na pokolj Srba.On je od generala Metikoša tražio ispomoć u ustašama, a sa dvojicom Gutića-Viktorem i bratom mu Blažom,počinio je mnoga zlodjela u ovom kraju.
   Fratar Ante Klarić, govorio je Hrvatima sa crkvenog oltara:
   -Vi ste babe, jer niste do sada ubili ni jednog Srbina.
   Lično je dolazio u srpska sela, sakupljao Srbe kao ustaški tabornik, postrojavao ih i naređivao da jedan drugoga šamaraju i psuju, a zatim naredio da se svi poslije mučenja od nekoliko dana poubijaju.
   Jedan od zakletih ustaša i misionara bio je i fra Silvestar Zubić, katiheta Vukovarske gimnazije, kasnije “pobočnik” ustaškog logora u Vukovaru.Svoja predavanja u Gimnaziji koristio je za propaganda fašizma i ustaštva a ne za predavanja o evanđelju i vjerskoj dogmatici.
   Rasadišta ustaškog pokreta bili su franjevački manastiri u Sinju, Šibeniku, Makarskoj i Dubrovniku.Znatan broj kleroustaša nikao je upravo u tim manastirima.
   Karakterističan je ustaški “rad” Petra Glavaša iz samostana Sv.Marije u Sinju, koji je pored zločina prema srpskom narodu bio još i njemački špijun.Kada mu je 1945.godine suđeno, on je dao izjavu karakterističnu za cijelu katoličku crkvu:
   -Što nam se od ordinarijata pisalo mi smo narodu čitali..morali smo izvršavati naloge biskupa.Dobijali smo ih nekada u “Listu biskupije” a nekad preko dekana.Naredba Stepinca preko radija da se narod bori za Hrvatsku bila je direktiva klera u političkom pogledu…
   Jedan od popova-koljača bio je metkovački župnik, dekan fra dr Vlado Bilobrk, koji je već 1935.godine u Belgiji postao zakleti ustaša.On je prije rata u Neretvi stvorio ilegalne ustaške organizacije pri čemu su ga pomagali i don Ćiro Bubić, don Mato Šinković, don Martin Gudelj, fra Božidar Simić, don Petar Antić i poznati ustaški koljači Jakov Alač, Ante Jelavić, Ante Vujica i mnogi drugi.Fra Bilobrk je za vrijeme kapitulacije Kraljevine Jugoslavije napadao jugoslovenske vojnike u vozu kod stanice Gabela.Bio je naoružan puškom, išao po selima i nagovarao seljake da sjekirama vilama i kosama pobiju vojnike, jer tobože prijeti opasnost od četnika.On je već krajem aprila 1941.godine organizovao pokolj Srba u Neretvi, kada je pobijeno sedamnaestoro Srba.
   Na prijavu fra Bilobrka Nijemci su 18.oktobra 1943.godine objesili o telegrafske stubove duž pruge Metkovič-Rogotin 24 neretvanska rodoljuba, a na njegov pristanak poklano je u Šipku, Ćulumu i Pelješkom Blatu krajem 1943.godine 107 žena, djece i staraca.On je sa fra Rokom Roncem i don Martinom Gudeljom bio inicijator ustaških klanja u Metkoviću i okolini.Vršio je katoličenje pravoslavnih, ali sam nije bio pristalica toga-radije ih je ubijao nego katoličio.Kad su mu Srbi, iz straha da sačuvaju glave, dolazili da pređu u katoličku vjeru, on im je odgovarao:
   -Džabe vam je da se pokrštavate jer ćemo vas ionako sve pobiti.”

  • Richard Dawkins

   U avgustu 1941.godine držao je govor pravoslavnima koji su došli u katoličku crkvu po njegovom nalogu i tom prilikom govorio:
   -Ima nekih kukavica koji kažu da ne valja nagoniti Srbe da se katoliče i da nije ljudski ubijati.Ja vam međutim tvrdim drukčije: prelaziti na katoličku vjeru mora sve, jer druga vjera ne smije postojati, a niti će ma tko ostati živ tko neće katoličku vjeru.Ljude ubijati nije grehota, nego moramo sve poubijati što nam smeta i potpuno očistiti našu zemlju.
   Tu su pored Bilobrka djelovali i ustaški i mnogi drugi sveštenici: fra Bone Jelavić, fra Nikola Ivanković, fra Julije Kožul, fra Serafim Vištica, fra Oton Knezović, fra Rade Glavaš, te donovi: Ilija Tomas, Jure Vrdoljak, Ante Čule i mnogi drugi.
   Iz franjevačkih samostana izašli su i takvi ustaški vaspitanici kao što su: Jozo Dumadžić, Stanko Vasilj, Niko Filipović, čapljinski tabornik i Franjo Vego, čapljinski logornik , Rudo Vrdoljak, Dane Miloš, Slavko Šušak, Franjo Nevistić i drugi.
   Fra Brano Smoljan u Ljubuškom bio je gvardijan samostana Sv.Ante na Humcu, zakleti ustaša, koji je vjerovao da je “bog sa ustašama i poglavnikom”.
   Fra Bogomir Zlopaša, iz prvih redova ustaškog pokreta, je sa crkvene slave kod Ljubuškog na dan Sv.Ante poslao telegram Paveliću i ministru Artukoviću sa sadržinom:
   -Sa veličanstvene proslave Sv.Ante na Humcu kod Ljubuškog pozdravlja vas 20.000
   prisutnih uvijek spremnih umrijeti za vas i za domovinu.
   U Bugojnu je fra Silvije Franković sarađivao sa ustaškim koljačima u likvidacijama Srba u svome kraju.Jednom su ga pitali zloglasni ustaše-koljači Božica Križanac, Ivo Jercl i Perica Kutleša, kad će ih ispovijediti, a fra Silvije im je odgovorio:
   -Za vas je još rano da se ispovidite.Kad sve uredite onda dođite pa ću vas ispoviditi…Šteta što nismo prije poklali muslimane pa onda Srbe…
   A kad se kotarski predstojnik u Bugojnu htio ispovjediti kod fra Silvija Frankovića, rekavši mu da je ubio samo 14 Srba, fra Silvije mu je odgovorio:
   -Kad ubiješ 40, onda dođi i sve ću ti oprostiti.
   Po zlu poznati sveštenici u okolini Livna, osim Perića bili su još i Borivoje Mač, župnik u Viduši, fra Bono Grebenarović, župnik u Podhumu, fra Viktor Baltić, župnik u Ljubunčiću i don Božo Šimleša, župnik župe Šištani.
   Isto tako poznati bili su i fra Ignacije Penavić iz Širokog Brijega (Lištica) koji je podsticao sa oltara katolike protiv Srba, zatim fra Zdravko Zovko, fra Marinko Jelčić, fra Trpimir Musa i drugi.
   Tu je bio i Srećko Granić profesor Gimnazije i njemački prevodilac, gvardijan manastira.Sa njim je bio i fra Nikola Ivanković, župnik iz Jablanice, predratni ustaša, učesnik pokolja Srba u Nevesinju 1941.godine.On je pred sudom 1945.godine priznao i ovo:
   -U Studencima 1941.godine prije kapitulacije Jugoslavije, sa don Jurom Vrdoljakom stvorili smo plan kako da se razoruža jugoslovenska vojska u Čapljini.Trinaestog aprila 1941.godine došao sam don Juri gdje je bio ustaški kapetan Barišić, jugoslovenski oficir.Tu smo stvorili plan napada.
   Na suđenju u Mostaru kao ratnom zločincu 1946.godine utvrđeno je da je fra Ivanković sa Jurom Vrdoljakom iz Studenaca u ljubuškom i čapljinskom srezu pomoću ustaških naoružanih odreda razoružavao jugoslovensku vojsku.U aprilu 1941.godine postao je ustaški tabornik u Jablanici, a krajem juna kao tabornik organizuje jednu koljačku četu ustaša i sa dva kamiona odlazi u okolinu Kupresa gdje je u selu Vukovskom izvršio strahovit pokolj tamošnjih Srba.
   Čuveni ustaša Oto Knezović, fratar sa Širokog Brijega, tražio je da se ubijaju ne samo Srbi, nego i neki Dalmatinci, koji neće da idu u ustaše.Drugi ustaša sa Širokog Brijega fra Tugomir Soldo, inače župnik u Čapljini, počinio je mnoga zlodjela u ovom kraju nad srpskim narodom.On je bio član zloglasnog Odbora za likvidaciju Srba u Čapljini, a dokumenti ga stavljaju odmah pored zlikovca Tomasa i Jeličića iz Čapljine, trojice popova koji su kaže se u dokumentima-bili oraganizatori ustaških zločina u ovome kraju.
   U Čapljini su takvi bili i fra Andrija Jelčić, fra Ciril Ivanković, fra Slobodan Lončar, župnik u Drinovcima, te fra Petar Sesar, župnik u Čapljini.
   Naročito tragičnu ulogu za srpski narod odigrao je don Ilija Tomas, župnik u selu Klepcima, koga je narod još za života nazvao “pop-satana”.Ustaša od 1937.godine, Tomas je u ovom kraju bio jedan od organizatora pokolja srpskog naroda nročito u selima Klepci, Loznica, Gnjilišta i Prebilovci, te Tasovčići i druga sela oko Čapljine.

  • Richard Dawkins

   U avgustu 1941.godine držao je govor pravoslavnima koji su došli u katoličku crkvu po njegovom nalogu i tom prilikom govorio:
   -Ima nekih kukavica koji kažu da ne valja nagoniti Srbe da se katoliče i da nije ljudski ubijati.Ja vam međutim tvrdim drukčije: prelaziti na katoličku vjeru mora sve, jer druga vjera ne smije postojati, a niti će ma tko ostati živ tko neće katoličku vjeru.Ljude ubijati nije grehota, nego moramo sve poubijati što nam smeta i potpuno očistiti našu zemlju.
   Tu su pored Bilobrka djelovali i ustaški i mnogi drugi sveštenici: fra Bone Jelavić, fra Nikola Ivanković, fra Julije Kožul, fra Serafim Vištica, fra Oton Knezović, fra Rade Glavaš, te donovi: Ilija Tomas, Jure Vrdoljak, Ante Čule i mnogi drugi.
   Iz franjevačkih samostana izašli su i takvi ustaški vaspitanici kao što su: Jozo Dumadžić, Stanko Vasilj, Niko Filipović, čapljinski tabornik i Franjo Vego, čapljinski logornik , Rudo Vrdoljak, Dane Miloš, Slavko Šušak, Franjo Nevistić i drugi.
   Fra Brano Smoljan u Ljubuškom bio je gvardijan samostana Sv.Ante na Humcu, zakleti ustaša, koji je vjerovao da je “bog sa ustašama i poglavnikom”.
   Fra Bogomir Zlopaša, iz prvih redova ustaškog pokreta, je sa crkvene slave kod Ljubuškog na dan Sv.Ante poslao telegram Paveliću i ministru Artukoviću sa sadržinom:
   -Sa veličanstvene proslave Sv.Ante na Humcu kod Ljubuškog pozdravlja vas 20.000
   prisutnih uvijek spremnih umrijeti za vas i za domovinu.
   U Bugojnu je fra Silvije Franković sarađivao sa ustaškim koljačima u likvidacijama Srba u svome kraju.Jednom su ga pitali zloglasni ustaše-koljači Božica Križanac, Ivo Jercl i Perica Kutleša, kad će ih ispovijediti, a fra Silvije im je odgovorio:
   -Za vas je još rano da se ispovidite.Kad sve uredite onda dođite pa ću vas ispoviditi…Šteta što nismo prije poklali muslimane pa onda Srbe…
   A kad se kotarski predstojnik u Bugojnu htio ispovjediti kod fra Silvija Frankovića, rekavši mu da je ubio samo 14 Srba, fra Silvije mu je odgovorio:
   -Kad ubiješ 40, onda dođi i sve ću ti oprostiti.
   Po zlu poznati sveštenici u okolini Livna, osim Perića bili su još i Borivoje Mač, župnik u Viduši, fra Bono Grebenarović, župnik u Podhumu, fra Viktor Baltić, župnik u Ljubunčiću i don Božo Šimleša, župnik župe Šištani.
   Isto tako poznati bili su i fra Ignacije Penavić iz Širokog Brijega (Lištica) koji je podsticao sa oltara katolike protiv Srba, zatim fra Zdravko Zovko, fra Marinko Jelčić, fra Trpimir Musa i drugi.
   Tu je bio i Srećko Granić profesor Gimnazije i njemački prevodilac, gvardijan manastira.Sa njim je bio i fra Nikola Ivanković, župnik iz Jablanice, predratni ustaša, učesnik pokolja Srba u Nevesinju 1941.godine.On je pred sudom 1945.godine priznao i ovo:
   -U Studencima 1941.godine prije kapitulacije Jugoslavije, sa don Jurom Vrdoljakom stvorili smo plan kako da se razoruža jugoslovenska vojska u Čapljini.Trinaestog aprila 1941.godine došao sam don Juri gdje je bio ustaški kapetan Barišić, jugoslovenski oficir.Tu smo stvorili plan napada.
   Na suđenju u Mostaru kao ratnom zločincu 1946.godine utvrđeno je da je fra Ivanković sa Jurom Vrdoljakom iz Studenaca u ljubuškom i čapljinskom srezu pomoću ustaških naoružanih odreda razoružavao jugoslovensku vojsku.U aprilu 1941.godine postao je ustaški tabornik u Jablanici, a krajem juna kao tabornik organizuje jednu koljačku četu ustaša i sa dva kamiona odlazi u okolinu Kupresa gdje je u selu Vukovskom izvršio strahovit pokolj tamošnjih Srba.
   Čuveni ustaša Oto Knezović, fratar sa Širokog Brijega, tražio je da se ubijaju ne samo Srbi, nego i neki Dalmatinci, koji neće da idu u ustaše.Drugi ustaša sa Širokog Brijega fra Tugomir Soldo, inače župnik u Čapljini, počinio je mnoga zlodjela u ovom kraju nad srpskim narodom.On je bio član zloglasnog Odbora za likvidaciju Srba u Čapljini, a dokumenti ga stavljaju odmah pored zlikovca Tomasa i Jeličića iz Čapljine, trojice popova koji su kaže se u dokumentima-bili oraganizatori ustaških zločina u ovome kraju.
   U Čapljini su takvi bili i fra Andrija Jelčić, fra Ciril Ivanković, fra Slobodan Lončar, župnik u Drinovcima, te fra Petar Sesar, župnik u Čapljini.
   Naročito tragičnu ulogu za srpski narod odigrao je don Ilija Tomas, župnik u selu Klepcima, koga je narod još za života nazvao “pop-satana”.Ustaša od 1937.godine, Tomas je u ovom kraju bio jedan od organizatora pokolja srpskog naroda nročito u selima Klepci, Loznica, Gnjilišta i Prebilovci, te Tasovčići i druga sela oko Čapljine.

  • Richard Dawkins

   U ovome ću izlaganju pokušati iznijeti povijesne i teorijske razloge zbog kojih se katoličku crkvu (KC) ne može smatrati „moralnim autoritetom“ (kako si sama rado tepa), kao ni „utemeljiteljem europskog kulturnog identiteta“.

   Prvi od strane KC organizirani progoni inovjernika – pogrdno nazvanim poganima – započinju u stoljeću IV, istom nakon proglašenja kršćanstva službenom državnom religijom, kada se širom Rimskoga carstva ruše hramovi politeističkih religija, a svećenike i vjernike tih religija novčano se kažnjava, fizički zlostavlja i masovno masakrira (Edward Gibbon:Slabljenje i propast Rimskog Carstva). Heretičkim se proglašavaju svi ostali oblici kršćanstva razvijeni u prvim mu stoljećima, te se uništavaju i spaljuju knjige takvoga sadržaja. Takvi su „korijeni europskog kulturnog identiteta“ na koje se KC patetično poziva.

   Taj i takav krvav „kulturni identitet“ KC njegovala je „ognjem i mačem“ i sljedećih šesnaest stoljeća, no izdvojit ću i spomenuti samo najokrutnija i najkrvoločnija nedjela.

   U Križarskim je ratovima, pokrenutim i vođenim na inicijativu KC (1095—1291), ubijeno desetak milijuna ljudi, a još toliko poubijala je Sveta Inkvizicija do 1808.godine, kad ju je Napoleon Bonaparte konačno zabranio. Inkvizicija se posebno sadistički okomila na milijune nevinih žena proglašavajući ih vješticama koje bi, nakon dugotrajnog bolnog i ponižavajućeg mučenja, žive spaljivala na lomači. KC time je dala neizbrisiv pečat „Europskome kulturnom identitetu“ jer takve navade ne poznaje nijedna druga kultura.

   Papa Martin V. (1420. godine) poziva na križarsku vojnu protiv Husita i drugih heretika. Husiti nisu slomljeni ni nakon tri križarska pohoda, no tako se kalio europski kršćanski identitet…

   Odlukom pape u 16. stoljeću započinje pokrštavanje Amerika odnosno tamošnjih urođenika, koji su preživjeli zvjerske masakre i genocid (do početka 17. stoljeća pobijeno je 90% stanovnika Mexica i 85% stanovnika Perua) te im se „Kršćanstvo = Europska kultura“ utiskuje u tijelo i u dušu, ne bi li pod svaku cijenu spoznali našega gospodina, Isusa Krista. Sve do kraja 20. stoljeća KC nije imala ništa protiv toga da ih se porobljuje, zlostavlja i diskriminira jer i to je baština europske kulture, tj. kršćanstva!

   Vjerski ratovi u Francuskoj (1562—1590) između katolika i hugenota obilježeni su masakrima hugenota, u kojima samoinicijativno sudjeluju i bogobojažljivi katolici, obični građani koji, tri dana i tri noći, po ulicama i trgovima Pariza hvataju i kolju žene i djecu hugenota, u tzv. Bartolomejskoj noći 1572.godine.

   Za vrijeme 30 godišnjeg rata, od 1618. do 1648. godine, između katolika i protestanata (kršćani vs. kršćana!) koji se vodio ponajviše na teritoriju današnje Njemačke, usmrćen je svaki treći njezin stanovnik. Posebno okrutno bilo je osvajanje, nakon višemjesečne opsade, protestantskoga Magdeburga od strane katoličke koalicije. Katolička vojska (u kojoj su sudjelovali i hrvatski vitezovi) izmasakrirala je oko 25000 od 30000 stanovnika, nekoliko tjedana silovala djevojčice i žene, a grad je opljačkala i spalila te ga sravnila sa zemljom. Toliko o katoličkoj kršćanskoj dobroti i kulturi.

   I „izabrani narod“ sustavno je kroz stoljeća bio na udaru KC, čime su Hitleru bitno olakšali „konačno rješenje“ „židovskog pitanja“. Hans Küng tvrdi da je „nacistički antisemitizam, utemeljen na rasi, bio pripremljen rimokatoličkim i protestantskim antijudaizmom utemeljenim na religiji.“ I to je jedno od bitnih obilježja „europskoga kulturnog identiteta“.

   Tijekom 20. stoljeća Katolička crkva još uvijek pokazuje svoj prezir prema ljudskim pravima, prema pravima žena, prema legalno izabranim predstavnicima naroda, a ponajviše prema pravima djece tolerirajući njihovo sustavno fizičko, psihičko i spolno zlostavljanje širom svijeta, prikrivajući i negirajući zločine, te štiteći zločince, a posebno pedofile iz svojih redova.

   U pedesetak godina 20. stoljeća KC šest se puta priklonila fašističkim diktatorima, genocidnim režimima, masovnim ubojicama, organizatorima logora smrti, silovateljima i otmičarima djece! KC stala na stranu pobunjene vojne oligarhije 1926. u Portugalu, sklopila konkordat s Mussolinijem u Italiji 1929, podržala pobunjenog generala Franca protiv Republike Španjolske 1936, poveselila se uspostavi zločinačke endehazije 1941, blagoslovila je udar generala Pinocheta protiv Republike Čilea 1973, te prihvatila vojnu huntu Jorgea Videle uzurpatora vlasti u Republici Argentini 1976. godine. I nakon svega toga još uvijek se smatra moralnim autoritetom.

  • Richard Dawkins

   U ovome ću izlaganju pokušati iznijeti povijesne i teorijske razloge zbog kojih se katoličku crkvu (KC) ne može smatrati „moralnim autoritetom“ (kako si sama rado tepa), kao ni „utemeljiteljem europskog kulturnog identiteta“.

   Prvi od strane KC organizirani progoni inovjernika – pogrdno nazvanim poganima – započinju u stoljeću IV, istom nakon proglašenja kršćanstva službenom državnom religijom, kada se širom Rimskoga carstva ruše hramovi politeističkih religija, a svećenike i vjernike tih religija novčano se kažnjava, fizički zlostavlja i masovno masakrira (Edward Gibbon:Slabljenje i propast Rimskog Carstva). Heretičkim se proglašavaju svi ostali oblici kršćanstva razvijeni u prvim mu stoljećima, te se uništavaju i spaljuju knjige takvoga sadržaja. Takvi su „korijeni europskog kulturnog identiteta“ na koje se KC patetično poziva.

   Taj i takav krvav „kulturni identitet“ KC njegovala je „ognjem i mačem“ i sljedećih šesnaest stoljeća, no izdvojit ću i spomenuti samo najokrutnija i najkrvoločnija nedjela.

   U Križarskim je ratovima, pokrenutim i vođenim na inicijativu KC (1095—1291), ubijeno desetak milijuna ljudi, a još toliko poubijala je Sveta Inkvizicija do 1808.godine, kad ju je Napoleon Bonaparte konačno zabranio. Inkvizicija se posebno sadistički okomila na milijune nevinih žena proglašavajući ih vješticama koje bi, nakon dugotrajnog bolnog i ponižavajućeg mučenja, žive spaljivala na lomači. KC time je dala neizbrisiv pečat „Europskome kulturnom identitetu“ jer takve navade ne poznaje nijedna druga kultura.

   Papa Martin V. (1420. godine) poziva na križarsku vojnu protiv Husita i drugih heretika. Husiti nisu slomljeni ni nakon tri križarska pohoda, no tako se kalio europski kršćanski identitet…

   Odlukom pape u 16. stoljeću započinje pokrštavanje Amerika odnosno tamošnjih urođenika, koji su preživjeli zvjerske masakre i genocid (do početka 17. stoljeća pobijeno je 90% stanovnika Mexica i 85% stanovnika Perua) te im se „Kršćanstvo = Europska kultura“ utiskuje u tijelo i u dušu, ne bi li pod svaku cijenu spoznali našega gospodina, Isusa Krista. Sve do kraja 20. stoljeća KC nije imala ništa protiv toga da ih se porobljuje, zlostavlja i diskriminira jer i to je baština europske kulture, tj. kršćanstva!

   Vjerski ratovi u Francuskoj (1562—1590) između katolika i hugenota obilježeni su masakrima hugenota, u kojima samoinicijativno sudjeluju i bogobojažljivi katolici, obični građani koji, tri dana i tri noći, po ulicama i trgovima Pariza hvataju i kolju žene i djecu hugenota, u tzv. Bartolomejskoj noći 1572.godine.

   Za vrijeme 30 godišnjeg rata, od 1618. do 1648. godine, između katolika i protestanata (kršćani vs. kršćana!) koji se vodio ponajviše na teritoriju današnje Njemačke, usmrćen je svaki treći njezin stanovnik. Posebno okrutno bilo je osvajanje, nakon višemjesečne opsade, protestantskoga Magdeburga od strane katoličke koalicije. Katolička vojska (u kojoj su sudjelovali i hrvatski vitezovi) izmasakrirala je oko 25000 od 30000 stanovnika, nekoliko tjedana silovala djevojčice i žene, a grad je opljačkala i spalila te ga sravnila sa zemljom. Toliko o katoličkoj kršćanskoj dobroti i kulturi.

   I „izabrani narod“ sustavno je kroz stoljeća bio na udaru KC, čime su Hitleru bitno olakšali „konačno rješenje“ „židovskog pitanja“. Hans Küng tvrdi da je „nacistički antisemitizam, utemeljen na rasi, bio pripremljen rimokatoličkim i protestantskim antijudaizmom utemeljenim na religiji.“ I to je jedno od bitnih obilježja „europskoga kulturnog identiteta“.

   Tijekom 20. stoljeća Katolička crkva još uvijek pokazuje svoj prezir prema ljudskim pravima, prema pravima žena, prema legalno izabranim predstavnicima naroda, a ponajviše prema pravima djece tolerirajući njihovo sustavno fizičko, psihičko i spolno zlostavljanje širom svijeta, prikrivajući i negirajući zločine, te štiteći zločince, a posebno pedofile iz svojih redova.

   U pedesetak godina 20. stoljeća KC šest se puta priklonila fašističkim diktatorima, genocidnim režimima, masovnim ubojicama, organizatorima logora smrti, silovateljima i otmičarima djece! KC stala na stranu pobunjene vojne oligarhije 1926. u Portugalu, sklopila konkordat s Mussolinijem u Italiji 1929, podržala pobunjenog generala Franca protiv Republike Španjolske 1936, poveselila se uspostavi zločinačke endehazije 1941, blagoslovila je udar generala Pinocheta protiv Republike Čilea 1973, te prihvatila vojnu huntu Jorgea Videle uzurpatora vlasti u Republici Argentini 1976. godine. I nakon svega toga još uvijek se smatra moralnim autoritetom.
   Čestitam vam novog sveca zaslužio je počasno mesto u društvu svih navedenih

  • Osim točke 8 Ustaški Načela koja je koristnik Rachard Dawkins priložio za sve one koji nisu poznavali Načela te točke 8, ostali je vrlo upitno, mržnjom ispunjeno, tendeciozno, raznim političkim i ideološkim bojama obojeno, klapavo i beztemeljno, izvučeno iz neprijateljskih izvora koje niti jedan međunarodni sud ne bi uzeo za vjerodostojne.
   Ali ipak čestitam kolegi Dawkins-u na njegovu trudu u prikupljanju, kalemljenju i kopiranju iz raznih feljtona Đorđe Ličina, Mate Rajkovića, Vladimira Dedjera i drugih jugoslavenskih piskarala.

  • Osim točke 8 Ustaški Načela koja je koristnik Rachard Dawkins priložio za sve one koji nisu poznavali Načela te točke 8, ostali je vrlo upitno, mržnjom ispunjeno, tendeciozno, raznim političkim i ideološkim bojama obojeno, klapavo i beztemeljno, izvučeno iz neprijateljskih izvora koje niti jedan međunarodni sud ne bi uzeo za vjerodostojne.
   Ali ipak čestitam kolegi Dawkins-u na njegovu trudu u prikupljanju, kalemljenju i kopiranju iz raznih feljtona Đorđe Ličina, Mate Rajkovića, Vladimira Dedjera i drugih jugoslavenskih piskarala.

  • dobro si ga skužio Milane..

  • dobro si ga skužio Milane..

  • peppermintt

   to ti je obvezna “lektira” mitomana , katedra off Deretić :))))

  • peppermintt

   to ti je obvezna “lektira” mitomana , katedra off Deretić :))))

  • peppermintt

   is tebe, ti ionako prvo škicneš index 😉

  • peppermintt

   is tebe, ti ionako prvo škicneš index 😉

  • peppermintt

   Odličan profesor Jurišić 🙂

  • peppermintt

   Odličan profesor Jurišić 🙂

  • peppermintt

   aj oš ti “zadužit ” Richija pa ga prosvitlit kak spada, men se nešto ne da :)))

  • peppermintt

   aj oš ti “zadužit ” Richija pa ga prosvitlit kak spada, men se nešto ne da :)))

  • Može! Htio sam ga Milanu pustit! Milan će ga oladit sa jednim postom 🙂

  • Može! Htio sam ga Milanu pustit! Milan će ga oladit sa jednim postom 🙂

  • ja sam se potrudio pa mu kopirao link, da ne bi bilo .. “nisam mogao nać” 🙂

  • ja sam se potrudio pa mu kopirao link, da ne bi bilo .. “nisam mogao nać” 🙂

  • Očekujem njegove kopirane priljepke. Meni se čini da je naš dragi Riči Dawkins kao i jedan Rus antikris pisao knjigu preko dvadeset godina da “celom svetu dokaže” da Bog ne postoji. Skalupira čovjek s brda dola sve raznih boja zakrpe, knjigu konačno završio s završnom rečenicom: HVALA DRAGOM BOGU DA SAM JU KONAČNO ZAVRŠIO. Tako će biti i sa našim Dawkins-om koji će na koncu reći: HRVATSKI NAROD IPAK POSTOJI…I NOTKO GA UNIŠTITI NEĆE.

  • Očekujem njegove kopirane priljepke. Meni se čini da je naš dragi Riči Dawkins kao i jedan Rus antikris pisao knjigu preko dvadeset godina da “celom svetu dokaže” da Bog ne postoji. Skalupira čovjek s brda dola sve raznih boja zakrpe, knjigu konačno završio s završnom rečenicom: HVALA DRAGOM BOGU DA SAM JU KONAČNO ZAVRŠIO. Tako će biti i sa našim Dawkins-om koji će na koncu reći: HRVATSKI NAROD IPAK POSTOJI…I NOTKO GA UNIŠTITI NEĆE.

  • Richard Dawkins

   Ja ne negiram Hrvatima pravo postojanja, naprotiv imam među Hrvatima koji nisu zadojeni nacističkom ideologijom dosta prijatelja. Bog naravno ne postoji u nijednom obliku i verziji u kojoj ga opisuju razne religije. Najbolji dokaz za to je postojanje tolikog broja religija i ogroman broj ljudi koji su stradali od tih religija

  • Richard Dawkins

   Ja ne negiram Hrvatima pravo postojanja, naprotiv imam među Hrvatima koji nisu zadojeni nacističkom ideologijom dosta prijatelja. Bog naravno ne postoji u nijednom obliku i verziji u kojoj ga opisuju razne religije. Najbolji dokaz za to je postojanje tolikog broja religija i ogroman broj ljudi koji su stradali od tih religija

  • Richard Dawkins

   Deretić je komičar niko normalan se ne slaže sa njegovim glupostima

  • Richard Dawkins

   Deretić je komičar niko normalan se ne slaže sa njegovim glupostima

  • Richard Dawkins

   Ne ladim se tako lako

  • Richard Dawkins

   Zašto

  • Richard Dawkins

   Ne ladim se tako lako

  • Richard Dawkins

   Zašto

  • Richard Dawkins

   Može li pojašnjenje, šta je to ispunjeno mržnjom, tendeciozno, klampavo i beztemeljno …….

  • Richard Dawkins

   Može li pojašnjenje, šta je to ispunjeno mržnjom, tendeciozno, klampavo i beztemeljno …….

  • Richard Dawkins

   Možda i jeste ali brani neodbranjivo. Stepinac jeste podržavao zločinačku NDH i bio njen deo

  • Richard Dawkins

   Možda i jeste ali brani neodbranjivo. Stepinac jeste podržavao zločinačku NDH i bio njen deo

  • peppermintt

   Blaženi Alojzije Stepinac bio je kompletna osoba, i antikomunist, i
   antifašist, kritizirao je i Tita i Pavelića, osuđivao totalitarni i
   bezbožni komunizam, i bio dokazani vjerni sluga Božji, jer je Boga volio
   najviše na svijetu, a iza toga sve ljude, i svoj narod i svoju domovinu
   Hrvatsku, što je javno posvjedočio pred komunističko-titoističkim
   „sudom“ u Zagrebu kada je nevin osuđen, a nakon toga i ubijen s
   predumišljajem.

  • peppermintt

   Blaženi Alojzije Stepinac bio je kompletna osoba, i antikomunist, i
   antifašist, kritizirao je i Tita i Pavelića, osuđivao totalitarni i
   bezbožni komunizam, i bio dokazani vjerni sluga Božji, jer je Boga volio
   najviše na svijetu, a iza toga sve ljude, i svoj narod i svoju domovinu
   Hrvatsku, što je javno posvjedočio pred komunističko-titoističkim
   „sudom“ u Zagrebu kada je nevin osuđen, a nakon toga i ubijen s
   predumišljajem.

  • peppermintt

   kako su onda njegova predavanja uvik puna? djela mu dobivaju nagrade, njegove teorije opće prihvaćene u srpskom narodu ?

  • peppermintt

   kako su onda njegova predavanja uvik puna? djela mu dobivaju nagrade, njegove teorije opće prihvaćene u srpskom narodu ?

  • peppermintt

   Ne vidim smisao tvojih postova u cjelini.
   što ti je bila namjera ?

  • peppermintt

   Ne vidim smisao tvojih postova u cjelini.
   što ti je bila namjera ?

  • Richard Dawkins

   Namera mi je da diskutujem sa neistomišljenicima razumem njihove stavove i da njima predstavim svoje. Zato i služi disqus

  • Richard Dawkins

   Namera mi je da diskutujem sa neistomišljenicima razumem njihove stavove i da njima predstavim svoje. Zato i služi disqus

  • Najbolji dokaz za tvoje tvrdnje je ‘Russelov Čajnik’ 🙂 .. a evo na ovom portalu je davno izašao tekst: https://kamenjar.com/bog-je-ostavio-matematicki-dokaz-da-postoji/ pa molim za komentar

  • Najbolji dokaz za tvoje tvrdnje je ‘Russelov Čajnik’ 🙂 .. a evo na ovom portalu je davno izašao tekst: https://kamenjar.com/bog-je-ostavio-matematicki-dokaz-da-postoji/ pa molim za komentar

  • Richard Dawkins

   Alojzije Stepinac je kao i njegov šef Pije XII u potpunosti podržao rasne zakone u NDH kao i samo NDH, podržavao je nasilno pokrštavanje Jevreja i Srba i čak osnovao komisiju koja se time bavila. Osim slučaja kad su ustaše ubile njegovog brata on nikad nije osudio ustaške zločine

  • Richard Dawkins

   Alojzije Stepinac je kao i njegov šef Pije XII u potpunosti podržao rasne zakone u NDH kao i samo NDH, podržavao je nasilno pokrštavanje Jevreja i Srba i čak osnovao komisiju koja se time bavila. Osim slučaja kad su ustaše u jednom pokolju ubile njegovog brata on nikad nije osudio ustaške zločine i nije se ogradio od njih. Ne smatram da je on lično odgovoran za pokolje ali smatram da je svojim autoritetom mogao da ih spreči da je hteo

  • Richard Dawkins

   Naravno pročitaj Hari Potera ili Gospodar prstenova i Hobit od Tolkina videćeš kako je sve uklopljeno i kako su događaji u savršenom skladu. Tolkin je imao još mnogo teži zadatak od pisaca biblije. Morao je da izmisli ceo jedan svet, njegov jezik razna mitološka bića. Zamisli da je on hteo da napravi neku religiju. Bila bi ako ništa drugo interesantnija

  • Richard Dawkins

   Naravno pročitaj Hari Potera ili Gospodar prstenova i Hobit od Tolkina videćeš kako je sve uklopljeno i kako su događaji u savršenom skladu. Tolkin je imao još mnogo teži zadatak od pisaca biblije. Morao je da izmisli ceo jedan svet, njegov jezik razna mitološka bića. Zamisli da je on hteo da napravi neku religiju. Bila bi ako ništa drugo interesantnija

  • Richard Dawkins

   Njegova predavanja nemaju veze sa naukom, i oni koji tamo dolaze sigurno nisu istoričari

  • Richard Dawkins

   Njegova predavanja nemaju veze sa naukom, i oni koji tamo dolaze sigurno nisu istoričari

  • Nije možda za Vas kasno! ‘napravite’ sebi religiju! 🙂 ili nemojte! .. zašto pokušavate ‘nas’ ubijediti da nema Boga? ili jednostavnije pitanje: Što vam mi vjernici smetamo?

  • Nije možda za Vas kasno! ‘napravite’ sebi religiju! 🙂 ili nemojte! .. zašto pokušavate ‘nas’ ubijediti da nema Boga? ili jednostavnije pitanje: Što vam mi vjernici smetamo?

  • Richard Dawkins

   Vernici mi ne smetaju čak ni religije, u današnjoj Evropi su postavljene na mesto koje im pripada svaki pokušaj da nametnu svoje stavove drugima mi smeta. Moj treći post u ovoj temi govori o negativnom uticaju katoličke crke u Evropi. Slični tekstovi bi mogli da se napišu i o drugim religijama i njihovim negativnim uticajima na društvo. Najbolji primer negativnog uticaja religije je današnji radikalni islam sa njegovim srednjovekovnim pogledima na svet

  • Richard Dawkins

   Vernici mi ne smetaju čak ni religije, u današnjoj Evropi su postavljene na mesto koje im pripada svaki pokušaj da nametnu svoje stavove drugima mi smeta. Moj treći post u ovoj temi govori o negativnom uticaju katoličke crke u Evropi. Slični tekstovi bi mogli da se napišu i o drugim religijama i njihovim negativnim uticajima na društvo. Najbolji primer negativnog uticaja religije je današnji radikalni islam sa njegovim srednjovekovnim pogledima na svet

  • Richard Dawkins

   Zašto se kolju Arapi i Jevreji, Hrvati i Srbi, katolici i protestanti u Irskoj. Ovo su samo neki primeri vekovnih sukoba za koje postoji samo jedan uzrok koji se zove religija

  • Richard Dawkins

   Zašto se kolju Arapi i Jevreji, Hrvati i Srbi, katolici i protestanti u Irskoj. Ovo su samo neki primeri vekovnih sukoba za koje postoji samo jedan uzrok koji se zove religija

  • Richard Dawkins

   Misao jednog velikog čoveka i on je bio sveštenik ali nije delio ljude po bilo kojim osnovama

  • Richard Dawkins

   Misao jednog velikog čoveka i on je bio sveštenik ali nije delio ljude po bilo kojim osnovama

  • peppermintt

   naš narod ti to ovako po domaći veli:
   dvojica se ne mogu a jednog strah samog

  • peppermintt

   naš narod ti to ovako po domaći veli:
   dvojica se ne mogu a jednog strah samog

  • peppermintt

   al ima jedno pravilo u nas ovdi, triba se znat i našalit i bit pozitivan i imati na umu da je ovo ipak disqus 🙂

  • peppermintt

   al ima jedno pravilo u nas ovdi, triba se znat i našalit i bit pozitivan i imati na umu da je ovo ipak disqus 🙂

  • peppermintt

   očito si ti u manjini ako tako misliš, jer jednostavno poplava je Deretićevih mitomanskih teza

  • peppermintt

   očito si ti u manjini ako tako misliš, jer jednostavno poplava je Deretićevih mitomanskih teza

  • peppermintt

   Netočno -Stepinac je kao i svaki Hrvat pozdravio državu NDH kao državu naroda, nemoj brkati državu i režim te države koji je bio nametnut, jer Pavelić nije dobio vlast na izborima.Imam dojam kako nisi pročitao pozorno tekst gore, jer fino ti piše što je E.Gitman napisala o Stepincu a do toga je došla temeljem pisanih izvornika koje je između ostalog, pronašla i u arhivima Beograda.

   Pap PIO XII je osudio fašizam, evo ti jedan zanimljiv tekst
   http://www.bitno.net/vijesti/svjedocanstvo-papa-pio-xii-kojeg-optuzuju-za-suradnju-s-hitlerom-je-ustrajno-spasavao-zidove/#.UwR2JM7OttM

  • peppermintt

   Netočno -Stepinac je kao i svaki Hrvat pozdravio državu NDH kao državu naroda, nemoj brkati državu i režim te države koji je bio nametnut, jer Pavelić nije dobio vlast na izborima.Imam dojam kako nisi pročitao pozorno tekst gore, jer fino ti piše što je E.Gitman napisala o Stepincu a do toga je došla temeljem pisanih izvornika koje je između ostalog, pronašla i u arhivima Beograda.

   Pap PIO XII je osudio fašizam, evo ti jedan zanimljiv tekst
   http://www.bitno.net/vijesti/svjedocanstvo-papa-pio-xii-kojeg-optuzuju-za-suradnju-s-hitlerom-je-ustrajno-spasavao-zidove/#.UwR2JM7OttM

  • peppermintt

   nema to veze, religija nije uzrok može bit samo sredstvo.

   Međutim vjera je ono što nam daje duhovni oslonac, lakše se kroz život plovi oslonjen na tihe unutarnje putokaze, nego samo na materijalno 🙂

  • peppermintt

   nema to veze, religija nije uzrok može bit samo sredstvo.

   Međutim vjera je ono što nam daje duhovni oslonac, lakše se kroz život plovi oslonjen na tihe unutarnje putokaze, nego samo na materijalno 🙂

  • peppermintt

   odgovor je jednostavan poradi moći i materijalne koristi
   Ljudi su uvjereni ako posjeduju prostor posjedovat će i vrijeme i tako produljiti svoje postojanje ovozemaljsko u vječnost…..

  • peppermintt

   odgovor je jednostavan poradi moći i materijalne koristi
   Ljudi su uvjereni ako posjeduju prostor posjedovat će i vrijeme i tako produljiti svoje postojanje ovozemaljsko u vječnost…..

  • Jadovno

   OGNJENA MARIJA LIVANJSKA ,NIJE VAS ZABORAVILA…