Pratite nas

Kronika

Na kućnom pragu brutalno pretučen novinar Željko Peratović, istraživač Udbinih zločina

Objavljeno

na

Novinar Željko Peratović brutalno je pretučen danas na svom kućnom pragu u Karlovcu.

Trojica nepoznatih muškaraca su mu ušli u dvorište automobilom, ugurali ga u kuću i iscipelarili. Dobio je više udaraca u glavu, a razbijena mu je i arkada.  Dobio je potres mozga, a trenutno je na obradi u karlovačkoj Općoj bolnici.

[ad id=”68099″]

“Dobro sam, upravo mi ukazuju pomoć. Bit ću u redu”, rekao je Peratović  za Index, dodajući da su ga tri osobe napale večeras oko 19 sati. Peratović kaže kako su mu osobe spominjale da je pisao članke vezano za ilegalno iskopavanje šljunka, a došli su automobilom na njegovo imanje.

zeljkoperatovic_faceboook[, pretučen“Spominjali su da sam pisao o šljunačerenju iako nisam. Nisam ih razumio. Prvo je počelo vrijeđanje i naguravanje, a pokušao sam se obraniti. Pobjegao sam u kuću, no ušli su unutra gdje su me tukli”, kaže Peratović kojeg nakon ukazivanja medicinske pomoći čeka i razgovor s policijom kako bi se utvrdio identitet počinitelja te okolnosti cijelog slučaja.

Peratović je ovogodišnji dobitnik nagrade HND-a za istraživačko novinarstvo, a široj javnost je poznat kao istraživač zločine Udbe.

Svojedobno je bio prijavio prijetnje koje mu je upućivao Josip Perković kojemu se trenutno sudi u Münchenu zbog sumnje za sudjelovanje u ubojstvu Stjepana Đurekovića.

Maxportal.hr/Foto:facebook

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kronika

Admiral Domazet – Lošo i Mile Ćuk napustili Hrvatski generalski zbor!

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što su ga napustili generali Željko Sačić, a zatim Ivan Tolj i Ivan Kapural, danas su im se pridružili admiral Davor Domazet Lošo i Mile Ćuk!

Što je natjeralo admirala Davora Domazeta Lošu, jednog od utemeljitelja Hrvatskog generalskog zbora da ovako naglo istupi, za portal Dnevno.hr objasnio je on sam:

“Generalski zbor nema generalske reakcije”

“Kao prvo, nije naglo… Ja već dvije godine ne nazočim sjednicama a tajniku sam izlazak najavio još prije dva tjedna”, kazao je Lošo i pojasnio razloge koji su ga natjerali na ovakvu odluku:

“To nije onaj zbor kakvim sam ga ja zamišljao. Generali pobjedničke vojske imaju pravo korigirati politička pitanja, osobito ako je u pitanju zaštita nacionalnih interesa. HGZ to ne čini, potpuno se distancirao i bavi se prigodičarstvom i protokolima. To nije misleća nevladina udruga! Pa, jeste li vidjeli njihovo priopćenje vezano uz istup predsjednika EU parlamenta koji pretendira na Istru i Dalmaciju? Mlako i nedorečeno, poput reakcije premijera i predsjednice! To nije reakcija koja se očekuje od generala!”, kazao je admiral koji ima svoje viđenje reakcije na skandaloznu Tajanijevu izjavu:

“Trebalo je talijanskim generalima poslati pismo puno strateških poruka. U njemu je trebalo spomenuti Svetozara Borojevića, hrvatskog feldmaršala pravoslavne vjeroispovijesti koji je spriječio 11 talijanskih ofenziva kao i admirala Janka Vukovića koji je pobijedio talijansku flotu. Tako reagira vojska!”, ogorčen je admiral Lošo koji dodaje kako predsjednica kao i premijer općenito nisu svjesni zbivanja oko sebe.

“Ne čuju reakcije iz Srbije na Tajanija? Ne čuju da govore kako će se zajedno s Talijanima podijeliti na području RH, baš kako su planirali 1993?Ne čuju riječi glavnog tajnika NATO-a? Ne prate pariške Žute prsluke? Oni jednostavno ne znaju što se valja iza brda”, zaključuje admiral Davor Domazet Lošo, piše Dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kronika

Zoran Erceg kažnjen s 15 dana zatvora

Objavljeno

na

Objavio

Zbog narušavanja javnog reda i mira na otvaranju spomenika Franji Tuđmanu, točnije izvikivanja: “Plenkoviću, kako te nije sram dizati ovome zločincu spomenik? Sram vas bilo!

Upropastio je Hrvatsku, predao Bosansku Posavinu. 

Franjo Tuđman je ratni zločinac” na Prekršajnom sudu u Zagrebu osuđen je Zoran Erceg, aktivist te inicijator FB stranice Dosta je: Ja se vas ne bojim.

Sudac ga je kaznio sa 15 dana zatvora uvjetno na godinu dana te mu na godinu dana zabranio prilaz spomeniku. Naloženo mu je i plaćanje 500 kuna sudskih troškova.

Ročište na kojem je iznio obranu, i na kojem su ispitana dvojica policajaca te jedan zaštitar trajalo je satima.

Odbacuje krivnju tvrdeći da su druge osobe, koje su njega udarale, zapravo narušavale javni red i mir, a ne on.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari