Connect with us

Reagiranja

“Na okup četnici!”

Objavljeno

-

U stilu infamnog poziva “Na okup četnici”, započela je organizirana hajka na Marka Juriča, voditelja emisije “Markov trg” na televiziji Z1., s ciljem da se jednom od samo dva nacionalno orjetirana programa u hrvatskom eteru, isključe mikorofoni i kamere.

[ad id=”93788″]

Napad je isplaniran na osnovu posljednje rečenice iz emisije “Gvozdansko nasuprot četnika s Cvjetnog trga” u kojoj Marko Jurič, uzeto u kontekstu svega rečenog tokom programa, završava emisiju izjavom da su dva četnika 2005. proglašeni svecima SPC, i sarkastičnim upozorenjem majkama s malom djecom da pripaze kad prolaze pokred srpske crkve na Cvjetnom trgu “da nebi netko s nožem istrčao i obavio svoj krvavi četnički pir”. Akcija odmaze je lansirana preko net.hr.

Izazov je odmah prihvatio izvjesni Igor Mirković i počeo s oganizacijom masovnih pritužbi Agenciji za elektronske medije preko fb, dajući svima na raspolaganje čak i formular i tražeći od njih da ulože 5 minuta i podupru uništenje Marka Jurića i njegove emsije “Markov trg”. Naravno, glasovi podrške su pristigli odmah i iz Srbije i iz Hrvatske.

Spominjem poziv “Na okup četnici” jer se emisija jednim dijelom odnosi i na promoviranje četništva kroz SPC, uključujući i samog metropolita SPC u Hrvatskoj, koji nije tajio svoje četničke sklonosti, pa je čak javno i pred kamerama pjevao pjesme jednom od najvećih četničkih koljača iz Drugog svjetskog rata, također svećeniku SPC, Momčilu Đujiću.

Marka Juriča se nastoji ušutkati na osnovu govora mržnje, čovjek bi pomislio, upućenog nekome tko o Hrvatskoj i Hrvatima govori s ljubavlju.

na okup četnici

Četnici, uključujući i svetosavsko svećenstvo koje se s četništvom apsolutno identificira, nisu se samo bavili govorom mržnje prema Hrvatskoj i Hrvatima, nego su u Hrvatskoj i nad Hrvatima, počinili nevjerojatna zvjerstva, kojima je teško naći ekvivalenta u svjetskoj povijesti ratovanja.
Onog dana kad netko u Hrvatskoj bude osuđen za govor mržnje prema četnicima, biti će to dan kad će hrvatski grbovi početi sami padati sa zidova i razbijati se na pločniku, kada će hrvatske zastave same pocrniti i odsklizati se na pola koplja.

Onog dana kad se nasljednicima i otvorenim sljedbenicima Momčića Đujića u hrvatskom glavnom gradu pruži takva zaštita, da se one koji se usude kritizirati njihovo takvo javno ispovijedanje, izdaju presude za govor mržnje, a tv emisije s tim sadržajem zabranjuju, biti će to zadnji čavao u lijes hrvatske samostalnosti, slobode i demokracije.

Na objavu http://net.hr/…/sramotno-voditelj-televizije-z1-upozorava-…/, počeo je poziv na okup svih neprijatelja Hrvatske i žao mi je što je Marko Jurič uopće morao donositi objašnjenje i žaljenje ako se netko osjetio uvijeđen i diskriminiran. Žao mi jer se uvrijeđen i disriminiran mogao naći samo netko tko hrvatsku državu ne voli, ne želi i pljeskati će svakome tko joj nanese zlo, uključujući i metode Momčila Đujića, na čije se sljedbenike i idolopoklonike Marko i osvrnuo.

Žao mi je što je stanje nacionalnog ponosa, dostojanstva, vjere u Hrvatsku i spremnosti žrtvovati za njenu dobrobit tako niska, da se itko mora ispričavati onima kojima je kritika četništva uvreda.

To nije Markova sramota, to je sramota svih nas koji ne pripadamo u onih 20% što hrvatsku državu ne vole i ne znam koliki bi se postotak mogao pripisalti onima koji bi radije državu po planu Momčila Đujića nego po planu Franje Tuđmana.

Pozivam sve svoje prijatelje, sve koji javno zastupaju hrvatske državne interese, da dušom I TIJELOM i riječju i DJELOM, stanu u obranu Marka Juriča i preko njega hrvatskog dostojanstva i časti, jer napad na njega je napad na sve nas koji s njim djelimo zajedničko mišljenje.

Ovaj pakleni plan je jasan: Najprije sasječi visoke makove, one koji se vide iz daleka, ljude poput Juriča i Bujanca, a onda sve zajedno pokositi. Ovo može biti zadnji trzaj neprijatelja Hrvatske a može biti i njihova velika pobjeda. Rezultat ne ovisi o njima, nego o nama.

Dinko Dedić/Kamenjar.com

>MARKOV TRG – Gvozdansko nasuprot četnika s Cvjetnoga trga

 

Gay pride Saše Lekovića, predsjednika HND-a i njegovog štićenika Domagoja Margetića

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari