Pratite nas

Reagiranja

“Na okup četnici!”

Objavljeno

na

U stilu infamnog poziva “Na okup četnici”, započela je organizirana hajka na Marka Juriča, voditelja emisije “Markov trg” na televiziji Z1., s ciljem da se jednom od samo dva nacionalno orjetirana programa u hrvatskom eteru, isključe mikorofoni i kamere.

[ad id=”93788″]

Napad je isplaniran na osnovu posljednje rečenice iz emisije “Gvozdansko nasuprot četnika s Cvjetnog trga” u kojoj Marko Jurič, uzeto u kontekstu svega rečenog tokom programa, završava emisiju izjavom da su dva četnika 2005. proglašeni svecima SPC, i sarkastičnim upozorenjem majkama s malom djecom da pripaze kad prolaze pokred srpske crkve na Cvjetnom trgu “da nebi netko s nožem istrčao i obavio svoj krvavi četnički pir”. Akcija odmaze je lansirana preko net.hr.

Izazov je odmah prihvatio izvjesni Igor Mirković i počeo s oganizacijom masovnih pritužbi Agenciji za elektronske medije preko fb, dajući svima na raspolaganje čak i formular i tražeći od njih da ulože 5 minuta i podupru uništenje Marka Jurića i njegove emsije “Markov trg”. Naravno, glasovi podrške su pristigli odmah i iz Srbije i iz Hrvatske.

Spominjem poziv “Na okup četnici” jer se emisija jednim dijelom odnosi i na promoviranje četništva kroz SPC, uključujući i samog metropolita SPC u Hrvatskoj, koji nije tajio svoje četničke sklonosti, pa je čak javno i pred kamerama pjevao pjesme jednom od najvećih četničkih koljača iz Drugog svjetskog rata, također svećeniku SPC, Momčilu Đujiću.

Marka Juriča se nastoji ušutkati na osnovu govora mržnje, čovjek bi pomislio, upućenog nekome tko o Hrvatskoj i Hrvatima govori s ljubavlju.

na okup četnici

Četnici, uključujući i svetosavsko svećenstvo koje se s četništvom apsolutno identificira, nisu se samo bavili govorom mržnje prema Hrvatskoj i Hrvatima, nego su u Hrvatskoj i nad Hrvatima, počinili nevjerojatna zvjerstva, kojima je teško naći ekvivalenta u svjetskoj povijesti ratovanja.
Onog dana kad netko u Hrvatskoj bude osuđen za govor mržnje prema četnicima, biti će to dan kad će hrvatski grbovi početi sami padati sa zidova i razbijati se na pločniku, kada će hrvatske zastave same pocrniti i odsklizati se na pola koplja.

Onog dana kad se nasljednicima i otvorenim sljedbenicima Momčića Đujića u hrvatskom glavnom gradu pruži takva zaštita, da se one koji se usude kritizirati njihovo takvo javno ispovijedanje, izdaju presude za govor mržnje, a tv emisije s tim sadržajem zabranjuju, biti će to zadnji čavao u lijes hrvatske samostalnosti, slobode i demokracije.

Na objavu http://net.hr/…/sramotno-voditelj-televizije-z1-upozorava-…/, počeo je poziv na okup svih neprijatelja Hrvatske i žao mi je što je Marko Jurič uopće morao donositi objašnjenje i žaljenje ako se netko osjetio uvijeđen i diskriminiran. Žao mi jer se uvrijeđen i disriminiran mogao naći samo netko tko hrvatsku državu ne voli, ne želi i pljeskati će svakome tko joj nanese zlo, uključujući i metode Momčila Đujića, na čije se sljedbenike i idolopoklonike Marko i osvrnuo.

Žao mi je što je stanje nacionalnog ponosa, dostojanstva, vjere u Hrvatsku i spremnosti žrtvovati za njenu dobrobit tako niska, da se itko mora ispričavati onima kojima je kritika četništva uvreda.

To nije Markova sramota, to je sramota svih nas koji ne pripadamo u onih 20% što hrvatsku državu ne vole i ne znam koliki bi se postotak mogao pripisalti onima koji bi radije državu po planu Momčila Đujića nego po planu Franje Tuđmana.

Pozivam sve svoje prijatelje, sve koji javno zastupaju hrvatske državne interese, da dušom I TIJELOM i riječju i DJELOM, stanu u obranu Marka Juriča i preko njega hrvatskog dostojanstva i časti, jer napad na njega je napad na sve nas koji s njim djelimo zajedničko mišljenje.

Ovaj pakleni plan je jasan: Najprije sasječi visoke makove, one koji se vide iz daleka, ljude poput Juriča i Bujanca, a onda sve zajedno pokositi. Ovo može biti zadnji trzaj neprijatelja Hrvatske a može biti i njihova velika pobjeda. Rezultat ne ovisi o njima, nego o nama.

Dinko Dedić/Kamenjar.com

>MARKOV TRG – Gvozdansko nasuprot četnika s Cvjetnoga trga

 

Gay pride Saše Lekovića, predsjednika HND-a i njegovog štićenika Domagoja Margetića

Što vi mislite o ovoj temi?

Komentiraj

Reagiranja

Mladen Pavković: Nekada su ga pljuvali i gazili, a sada ga uzdižu u nebesa

Objavljeno

na

Hrvatski pjevač Mate Mišo Kovač (78) na liječenju je proslavio rođendan. Sa svih strana prima čestitke, ali i priznanja, kao vrhunski glazbeni umjetnik. Vjerojatno će ga se sjetiti i oni na državnom vrhu i „okititi“ ga nekim istaknutim državnim odličjem, jer to je, kao malo tko, zaslužio,  slagali se ili ne, jedan je i neponovljivi, – Mišo!

Veliko priznanje odali su mu i sami glazbenici, tj. njegovi kolege i to već dva puta u relativno kratkom vremenu u Splitu, na Splitskom festivalu i na nogometnom stadionu na Poljudu.

Mišo je toliko značajan, popularan za hrvatsku glazbu da mu već sada slobodno mogu dati ulicu ili trg u Zagrebu, Splitu i Šibeniku.

A jedan dio onih koji ga danas uzdižu u nebesa skoro su ga „pokopali“. Marginalizirali su ga, podcjenjivali i bacali u blato, jer kao to što on pjeva „to je šund“ i tome slično. Čak su se  neki i smijali kad je govorio da je pjevač s najviše prodanih  ploča  (i ostalih nosača zvuka). Međutim, to je točno, pa neka se smiju(sami sebi) i dalje.

Dakle, to je čovjek čiji je sin, Edo,  bio jedan od najmlađih hrvatskih branitelja-dragovoljaca (HOS-ovac) i koji je izgubio život pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Umjesto da mu pomognu u tim teškim životnim situacijama većina medija, pa i glazbenika, tj. njegovih kolega „iskoristilo“ je tu nevolju da ga još više ponize, iako se on nikada poniziti ne može.

Sjećam se kad ga je moja malenkost, u suradnji s producentom Vladimirom Mihaljekom-Mihom, jednom pozvala na humanitarni (braniteljski) koncert u zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište (HNK)  da su mi neki glazbenici i „kulturnjaci“ neprestano nakon toga govorili: kako sam to mogao, nije Mišo za HNK, te da je njegovim nastupom i ta kulturna ustanova dobila „narodnjački štih“!

Stoga, kad se danas na sve strane govori i piše o njegovoj veličanstvenoj karijeri treba se podsjetiti i 1999., kad  je namjeravao izvršiti samoubojstvo (pucao si je u grudi). Što su tada neki medijski „monstrumi“ pisali? Da se je stvarno želio ubiti pucao bi si u srce, a ne pokraj njega! Da to su među ostalim objavljivali!

Četiri  godine nakon toga bio je polumrtav, ležao nakljukan sedativima.

I materijalno je propadao. Zvali su ga na nastupe  i u Srbiju, gdje je još uvijek „kralj“,, ali on nikada nije pogazio svoju riječ. Jednom je nakon Domovinskog rata rekao-nikada više u Beograd! I nije nikada otišao ni na „kavu“.

Mišo, hvala ti, i sretan ti rođendan!

Mladen Pavković

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Predsjednica oštro odbacila pokušaj reinterpretiranja njezinih izjava o migrantima

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović oštro je odbacila pokušaj reinterpretiranja njezinih izjava vezanih uz pitanja zaštite hrvatskih granica od ilegalnih migracija i istaknula je da hrvatska policija postupa u skladu sa zakonom i humano, priopćeno je u utorak iz Ureda predsjednice.

“Oštro odbacujem pokušaj reinterpretiranja izjava vezanih uz pitanja zaštite hrvatskih granica od ilegalnih migracija”, rekla je Grabar-Kitarović.

Istaknula je kako “hrvatska policija u obavljanju poslova nadzora državne granice, samim time i granice EU pri sprječavanju ilegalnih migracija postupa zakonito, profesionalno i humano, a sredstava prisile prema prekršiteljima zakona primjenjuje u najmanjoj mogućoj mjeri koja je neophodna za zaštitu sigurnosti policijskih službenika i za obavljanje njihovih zadaća”.

Naglasila je da je sigurnost temeljni uvjet stabilnosti i razvoja Hrvatske i samim time jedna od njezinih ključnih zadaća.

“To su činjenice koje nikakve igre riječi, krivi prijevodi ili iz konteksta izvučeni dijelovi izjava ne mogu i neće promijeniti.”

Predsjednica se oglasila nakon što su svjetski mediji i HRW reagirali na intervju koji je dala za švicarsku javnu televiziju SRF.

Tijekom prošlotjedne posjete Švicarskoj, novinar švicarske državne televizije je predsjednici kazao da televizija posjeduje snimke pretučenih migranata koji tvrde da ih je hrvatska policija nasilno i ilegalno odvratila od ulaska u zemlju, a predsjednica je odgovorila da “govori o ilegalnim imigrantima koji žele iligalno ući u Hrvatsku”.

“Zašto mislite da je to ilegalno? Govorimo o ilegalnim migrantima, ljudima koji ilegalno žele ući u Hrvatsku i policija ih šalje nazad u Bosnu i Hercegovinu. Postoje otvoreni granični prijelazi koji su otvoreni za sve koji žele doći u Hrvatsku i zatražiti azil”, rekla je predsjednica za švicarsku televiziju.

Također je kazala da se zbog takvih optužbi raspitala kod ministra unutarnjih poslova, ravnatelja policije i policajaca na terenu i da su joj oni u više navrata potvrdili da ne koriste “pretjeranu silu”.

“Naravno da je potrebno malo sile kada potiskujete ljude, ali morate vidjeti i kakav je to teren koji prelaze pretežito po noći”, rekla je predsjednica koja je pred odlazak u Švicarsku posjetila granični prijelaz u Kordunskom Ljeskovcu.

(Hina)

 

Željko Glasnović: Migrantski val se zahuktava (VIDEO)

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari