Pratite nas

Reagiranja

“Na okup četnici!”

Objavljeno

na

U stilu infamnog poziva “Na okup četnici”, započela je organizirana hajka na Marka Juriča, voditelja emisije “Markov trg” na televiziji Z1., s ciljem da se jednom od samo dva nacionalno orjetirana programa u hrvatskom eteru, isključe mikorofoni i kamere.

[ad id=”93788″]

Napad je isplaniran na osnovu posljednje rečenice iz emisije “Gvozdansko nasuprot četnika s Cvjetnog trga” u kojoj Marko Jurič, uzeto u kontekstu svega rečenog tokom programa, završava emisiju izjavom da su dva četnika 2005. proglašeni svecima SPC, i sarkastičnim upozorenjem majkama s malom djecom da pripaze kad prolaze pokred srpske crkve na Cvjetnom trgu “da nebi netko s nožem istrčao i obavio svoj krvavi četnički pir”. Akcija odmaze je lansirana preko net.hr.

Izazov je odmah prihvatio izvjesni Igor Mirković i počeo s oganizacijom masovnih pritužbi Agenciji za elektronske medije preko fb, dajući svima na raspolaganje čak i formular i tražeći od njih da ulože 5 minuta i podupru uništenje Marka Jurića i njegove emsije “Markov trg”. Naravno, glasovi podrške su pristigli odmah i iz Srbije i iz Hrvatske.

Spominjem poziv “Na okup četnici” jer se emisija jednim dijelom odnosi i na promoviranje četništva kroz SPC, uključujući i samog metropolita SPC u Hrvatskoj, koji nije tajio svoje četničke sklonosti, pa je čak javno i pred kamerama pjevao pjesme jednom od najvećih četničkih koljača iz Drugog svjetskog rata, također svećeniku SPC, Momčilu Đujiću.

Marka Juriča se nastoji ušutkati na osnovu govora mržnje, čovjek bi pomislio, upućenog nekome tko o Hrvatskoj i Hrvatima govori s ljubavlju.

na okup četnici

Četnici, uključujući i svetosavsko svećenstvo koje se s četništvom apsolutno identificira, nisu se samo bavili govorom mržnje prema Hrvatskoj i Hrvatima, nego su u Hrvatskoj i nad Hrvatima, počinili nevjerojatna zvjerstva, kojima je teško naći ekvivalenta u svjetskoj povijesti ratovanja.
Onog dana kad netko u Hrvatskoj bude osuđen za govor mržnje prema četnicima, biti će to dan kad će hrvatski grbovi početi sami padati sa zidova i razbijati se na pločniku, kada će hrvatske zastave same pocrniti i odsklizati se na pola koplja.

Onog dana kad se nasljednicima i otvorenim sljedbenicima Momčića Đujića u hrvatskom glavnom gradu pruži takva zaštita, da se one koji se usude kritizirati njihovo takvo javno ispovijedanje, izdaju presude za govor mržnje, a tv emisije s tim sadržajem zabranjuju, biti će to zadnji čavao u lijes hrvatske samostalnosti, slobode i demokracije.

Na objavu http://net.hr/…/sramotno-voditelj-televizije-z1-upozorava-…/, počeo je poziv na okup svih neprijatelja Hrvatske i žao mi je što je Marko Jurič uopće morao donositi objašnjenje i žaljenje ako se netko osjetio uvijeđen i diskriminiran. Žao mi jer se uvrijeđen i disriminiran mogao naći samo netko tko hrvatsku državu ne voli, ne želi i pljeskati će svakome tko joj nanese zlo, uključujući i metode Momčila Đujića, na čije se sljedbenike i idolopoklonike Marko i osvrnuo.

Žao mi je što je stanje nacionalnog ponosa, dostojanstva, vjere u Hrvatsku i spremnosti žrtvovati za njenu dobrobit tako niska, da se itko mora ispričavati onima kojima je kritika četništva uvreda.

To nije Markova sramota, to je sramota svih nas koji ne pripadamo u onih 20% što hrvatsku državu ne vole i ne znam koliki bi se postotak mogao pripisalti onima koji bi radije državu po planu Momčila Đujića nego po planu Franje Tuđmana.

Pozivam sve svoje prijatelje, sve koji javno zastupaju hrvatske državne interese, da dušom I TIJELOM i riječju i DJELOM, stanu u obranu Marka Juriča i preko njega hrvatskog dostojanstva i časti, jer napad na njega je napad na sve nas koji s njim djelimo zajedničko mišljenje.

Ovaj pakleni plan je jasan: Najprije sasječi visoke makove, one koji se vide iz daleka, ljude poput Juriča i Bujanca, a onda sve zajedno pokositi. Ovo može biti zadnji trzaj neprijatelja Hrvatske a može biti i njihova velika pobjeda. Rezultat ne ovisi o njima, nego o nama.

Dinko Dedić/Kamenjar.com

>MARKOV TRG – Gvozdansko nasuprot četnika s Cvjetnoga trga

 

Gay pride Saše Lekovića, predsjednika HND-a i njegovog štićenika Domagoja Margetića

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Grmoja: HDZ je klijentelistička organizacija sklona kriminalu i aferama

Objavljeno

na

Objavio

Mostov politički tajnik Nikola Grmoja u četvrtak je optužio HDZ da se zbog brojnih afera, pa i zadnjih oko prometne nesreće i skupocjenog Mercedesa ministrice Gabrijele Žalac, dokazuje kao “klijentelistička organizacija sklona kriminalu i aferama.

“HDZ je jedna klijentelistička organizacija koja je sklona i kriminalu i aferama, a ovisno o tome kako kome odgovara, te afere, kriminalne radnje, ti repovi izlaze u javnost.

Znači, ministirca je odgovorna, a sad kad će se to plasirati… to se plasira ovisno o tome kako to kome u HDZ-u odgovara”, izjavio je Grmoja novinarima u Saboru.

Neuvjerljivima smatra tvrdnje Gabrijele Žalac, ministrice regionalnog razvoja i fondova EU da je Mercedes, koji je bio parkiran u dvorištu njene kuće u Vinkovcima, unajmila njezina majka.

Afere se izvlače kad to odgovara HDZ-ovcima koji se ne slažu s Plenkovićem

“Ono što sam mogao vidjeti, dosta je bila konfuzna priča ministrice Žalac. Treba jasno reći da ovdje nije ministrici ništa podmetnuto, znači ni prometna nesreća u kojoj je sudjelovala, niti ova zadnja afera oko automobila. No, činjenica je da se te afere, loše stvari po ministricu izvlače u javnost kada to, očito, odgovara nekima u HDZ-u koji se možda ne slažu s politikom Andreja Plenkovića oko sastavljanja liste”, poručio je Grmoja.

Istaknuo je kako je ministrica sama odgovorna za neke od tih stvari, da joj se dogodila prometna nesreća u kojoj je vozila bez važeće vozačke dozvole i udarila djevojčicu, isto tako i s njenim roditeljima iako “vjerojatno ona vozi taj auto”.

“Ne znamo na koji način ga je dobila, ali očito je netko iz redova HDZ-a slikao to i pustio u javnost, tako da smo to svi saznali”, rekao je.

Ne zna niti ga zanima tko to, kako kaže, iz HDZ-a plaisra u javnost, ističući kako je ‘mostovcima’ cilj pokušati ih zaustaviti “u onome što rade od Hrvatske”.

Zdravko Marić je nevjerodostojan političar koji je davno trebao otići s mjesta ministra

Novinare je zanimalo i kako tumači tvrdnje šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja da je ministru financija Zdravku Mariću sponzorirao ulaznice za utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, za koje je Marić rekao da ih je sam kupio.

“Ja to ne znam, to bi trebalo istražiti, ali Marić se pokazao kao potpuno nevjerodostojan političar koji je mijenjao iskaz i pred povjerenstvom i sudjelovao u aferu Agrokor. Trebao je davno otići s mjesta ministra, da smo normalna država, ali očito je da njemu sve prolazi, pa će mu onda sada proći i ova priča”, kazao je Grmoja. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Medved i Butković: Ne znamo tko smješta ministrici Žalac

Objavljeno

na

Objavio

Ministri branitelja te mora, prometa i infrastrukture Tomo Medved i Oleg Butković izjavili su u četvrtak da ne znaju tko bi mogao smještati ministrici Gabrijeli Žalac, koja je, nakon što se jučer našla u aferi s luksuznim Mercedesom, izjavila da ima insinuacije da joj netko smješta, te da se možda radi i o unutarstranačkim sukobima.

Ministar branitelja Tomo Medved kazao je da ministricu Žalac treba pitati tko joj smješta.

Kolegica Žalac svoj posao radi iznimno odgovorno, kazao je Medved i rekao da ne može ulaziti u to tko bi joj iz HDZ-a mogao smještati, te da to treba pitati ministricu.

Da ne zna tko bi joj smještao, kazao i je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković uoči sjednice Vlade.

“Ne bih to komentirao, ipak je ona moja kolegica. Ona je dala objašnjenja jučer, a ovo što se tiče stranke i ljudi koji bi u stranci to radili i nekome pakirali, očekujem da ćemo na stranačkim tijelima, tamo je mjesto gdje se o tome raspravlja”, kazao je.

Upitan zna li imali li Žalac neprijatelja unutar stranke, rekao je da ih ne pozna i da nije dobio takav dojam.

Medved: Znam da je dar veći od 500 kuna sukob interesa

Na novinarsko pitanje bi li on, kao što je navodno napravio i ministar Zdravko Marić, primio na dar karte za utakmice za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, Medved je kazao da nije išao u Rusiju, iako je imao ponudu.

“Imao sam ponudu, ali imao sam drugih obveza ovdje, nisam išao na utakmicu”, kazao je.

Upitan zna li da je primitak dara vrijednijeg od 500 kuna sukob interesa, Medved je kazao da zna.

“Pitajte kolegu Marića,” poručio je.

Ministar financija Zdravko Marić na utakmici na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji bio je u društvu šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollya, u čijem je vlasništvu i automobil koji je parkiran ispred kuće ministrice Žalac.

Saborski zastupnik SDP-a Goran Maras jučer je rekao kako je Stojanović dobio kredit o HBOR-u, gdje ministrica Žalac sjedi u Nadzornom odboru. No, u Nadzornom odboru je i ministar Zdravko Marić, a na pitanja novinara o prijateljstvu njega i Marića, Jolly je jučer rekao da su oni stari prijatelji i da su zajedno išli u Rusiju.  (Hina)

Ministrica Gabrijela Žalac: ‘Ne znam kome smetam, ali obrisi mi se kristaliziraju’

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari