Pratite nas

Reagiranja

“Na okup četnici!”

Objavljeno

na

U stilu infamnog poziva “Na okup četnici”, započela je organizirana hajka na Marka Juriča, voditelja emisije “Markov trg” na televiziji Z1., s ciljem da se jednom od samo dva nacionalno orjetirana programa u hrvatskom eteru, isključe mikorofoni i kamere.

[ad id=”93788″]

Napad je isplaniran na osnovu posljednje rečenice iz emisije “Gvozdansko nasuprot četnika s Cvjetnog trga” u kojoj Marko Jurič, uzeto u kontekstu svega rečenog tokom programa, završava emisiju izjavom da su dva četnika 2005. proglašeni svecima SPC, i sarkastičnim upozorenjem majkama s malom djecom da pripaze kad prolaze pokred srpske crkve na Cvjetnom trgu “da nebi netko s nožem istrčao i obavio svoj krvavi četnički pir”. Akcija odmaze je lansirana preko net.hr.

Izazov je odmah prihvatio izvjesni Igor Mirković i počeo s oganizacijom masovnih pritužbi Agenciji za elektronske medije preko fb, dajući svima na raspolaganje čak i formular i tražeći od njih da ulože 5 minuta i podupru uništenje Marka Jurića i njegove emsije “Markov trg”. Naravno, glasovi podrške su pristigli odmah i iz Srbije i iz Hrvatske.

Spominjem poziv “Na okup četnici” jer se emisija jednim dijelom odnosi i na promoviranje četništva kroz SPC, uključujući i samog metropolita SPC u Hrvatskoj, koji nije tajio svoje četničke sklonosti, pa je čak javno i pred kamerama pjevao pjesme jednom od najvećih četničkih koljača iz Drugog svjetskog rata, također svećeniku SPC, Momčilu Đujiću.

Marka Juriča se nastoji ušutkati na osnovu govora mržnje, čovjek bi pomislio, upućenog nekome tko o Hrvatskoj i Hrvatima govori s ljubavlju.

na okup četnici

Četnici, uključujući i svetosavsko svećenstvo koje se s četništvom apsolutno identificira, nisu se samo bavili govorom mržnje prema Hrvatskoj i Hrvatima, nego su u Hrvatskoj i nad Hrvatima, počinili nevjerojatna zvjerstva, kojima je teško naći ekvivalenta u svjetskoj povijesti ratovanja.
Onog dana kad netko u Hrvatskoj bude osuđen za govor mržnje prema četnicima, biti će to dan kad će hrvatski grbovi početi sami padati sa zidova i razbijati se na pločniku, kada će hrvatske zastave same pocrniti i odsklizati se na pola koplja.

Onog dana kad se nasljednicima i otvorenim sljedbenicima Momčića Đujića u hrvatskom glavnom gradu pruži takva zaštita, da se one koji se usude kritizirati njihovo takvo javno ispovijedanje, izdaju presude za govor mržnje, a tv emisije s tim sadržajem zabranjuju, biti će to zadnji čavao u lijes hrvatske samostalnosti, slobode i demokracije.

Na objavu http://net.hr/…/sramotno-voditelj-televizije-z1-upozorava-…/, počeo je poziv na okup svih neprijatelja Hrvatske i žao mi je što je Marko Jurič uopće morao donositi objašnjenje i žaljenje ako se netko osjetio uvijeđen i diskriminiran. Žao mi jer se uvrijeđen i disriminiran mogao naći samo netko tko hrvatsku državu ne voli, ne želi i pljeskati će svakome tko joj nanese zlo, uključujući i metode Momčila Đujića, na čije se sljedbenike i idolopoklonike Marko i osvrnuo.

Žao mi je što je stanje nacionalnog ponosa, dostojanstva, vjere u Hrvatsku i spremnosti žrtvovati za njenu dobrobit tako niska, da se itko mora ispričavati onima kojima je kritika četništva uvreda.

To nije Markova sramota, to je sramota svih nas koji ne pripadamo u onih 20% što hrvatsku državu ne vole i ne znam koliki bi se postotak mogao pripisalti onima koji bi radije državu po planu Momčila Đujića nego po planu Franje Tuđmana.

Pozivam sve svoje prijatelje, sve koji javno zastupaju hrvatske državne interese, da dušom I TIJELOM i riječju i DJELOM, stanu u obranu Marka Juriča i preko njega hrvatskog dostojanstva i časti, jer napad na njega je napad na sve nas koji s njim djelimo zajedničko mišljenje.

Ovaj pakleni plan je jasan: Najprije sasječi visoke makove, one koji se vide iz daleka, ljude poput Juriča i Bujanca, a onda sve zajedno pokositi. Ovo može biti zadnji trzaj neprijatelja Hrvatske a može biti i njihova velika pobjeda. Rezultat ne ovisi o njima, nego o nama.

Dinko Dedić/Kamenjar.com

>MARKOV TRG – Gvozdansko nasuprot četnika s Cvjetnoga trga

 

Gay pride Saše Lekovića, predsjednika HND-a i njegovog štićenika Domagoja Margetića

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Dok Most nije učinio ništa, mi sustavno pratimo pregovore: Srbija će morati striktno ispuniti sve obveze!

Objavljeno

na

Objavio

Najoštrije odbacujem optužbe za „veleizdaju“ i tobožnje pogodovanje interesima Srbije! Nikola Grmoja ima obraza tako klevetati i vrijeđati premda Most, dok je sudjelovao u vlasti, nije učinio ništa da blokira Srbiji otvaranje poglavlja 23! – istaknula je potpredsjednica Vlade RH te ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić na izvanrednoj konferenciji za medije.

Na početku konferencije podsjetila je na osnutak Povjerenstva za praćenje provedbe prijelaznih mjerila u poglavljima 23 i 24 iz pristupnih pregovora Srbije s EU-om, koje toliko spominje Grmoja, Mostov agresivac i dežurni provokator:

– Povjerenstvo je osnovano odlukom tadašnje tehničke Vlade 2016. godine, a samo Povjerenstvo je bilo zaduženo isključivo za praćenje provedbe prijelaznih mjerila u pregovaračkim poglavljima 23 i 24. Činjenica jest da je tada Most bio na vlasti. Zašto njihov ministar pravosuđa, u biti najviše zadužen za praćenje provedbe poglavlja 23, tada nije blokirao zatvaranje tog poglavlja?! A što je apsolutno mogao i imao pravo na to!

Za razliku od Povjerenstva koje je bilo zaduženo isključivo za praćenje prijelaznih mjerila u poglavljima 23 i 24 – nastavila je Pejčinović Burić – mi vjerujemo da je važno praćenje ukupnog procesa:

– Moramo i ostala pitanja držati pod lupom. Zato naša Vlada ima sveobuhvatan i proaktivan pristup: aktivirali smo mehanizam koordinatora za rješavanje svih otvorenih pitanja s Republikom Srbijom i obnovili rad pripadnih međudržavnih komisija.

Dodala je da Hrvatska pomno i sustavno prati proces ispunjavanja svih obaveza Republike Srbije te podsjetila da su poglavlje 23 (pravosuđe i temeljna prava) te poglavlje 24 (pravda, sloboda i sigurnost) ključni za ukupni napredak Srbije u pristupnom procesu:

– Zastupnici Mosta optužili su Vladu i moje Ministarstvo za, ni manje ni više, nego „veleizdaju“. To su teške, neprimjerene riječi i čiste laži, pogotovo u kontekstu svega onog što radimo po pitanju praćenja pregovora Europske unije sa Srbijom. Takvim banalnim „tumačenjima“ pokazuju potpuno nepoznavanje funkcioniranja institucija Republike Hrvatske, što Mostu ne može služiti na čast jer su sudjelovali u radu dvije Vlade i ipak bi trebali imati elementarna znanja o procesu pristupnih pregovora.

Ministrica je naglasila da će Hrvatska inzistirati na punom ispunjavanju svih obveza Republike Srbije i da o tome ni s kim nećemo pregovarati:

– Naša pozicija je jasna, bit ćemo striktni i fer. Srbija će morati ispuniti sva mjerila. Vlada RH na čelu s predsjednikom Plenkovićem te Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, kroz redovne koordinacijske mehanizme, pomno i sustavno prate i obveze Republike Srbije i stalnu komunikaciju nadležnih tijela RH s tom državom. U okviru toga MVEP, zajedno s drugim nadležnim ministarstvima,  redovito procjenjuje ispunjavanje kriterija za pristupanje i sukladno tome definira stavove RH – koje pak komunicira u relevantnim institucijama EU-a. Do kraja pristupnog procesa Hrvatska će vrlo pozorno pratiti ispunjavanje svih mjerila.

Pet godina bez zatvorenog poglavlja

Napomenula je da je u interesu Hrvatske zalaganje za prava Hrvata u Srbiji, rješavanje pitanja nestalih, kao i problem tzv. regionalne jurisdikcije. Upozorila je da je pristupanje Europskoj uniji vrlo složen proces:

– Srbija u više od pet godina nije zatvorila niti jedno poglavlje.

Srbija je otvorila poglavlja 23 i 24 u ljeto 2016., ali će ona biti zatvorena tek na kraju pregovaračkog procesa, nakon ispunjenja mjerila. Most je tada bio koalicijski partner HDZ-a u Vladi Tihomira Oreškovića, a ministar pravosuđa bio je njihov kadar Ante Šprlje.

Ministrica Pejčinović Burić komentirala je i današnju tiskovnu konferenciju zastupnika HRAST-a Hrvoja Zekanovića i eurozastupnice Ruže Tomašić, na kojoj su pozvali na bezrezervnu blokadu i zatvaranje pristupnih pregovora Srbije s Europskom unijom dok se ne počnu rješavati otvorena pitanja između Hrvatske i Srbije.

– Ako toliko ne poznaje proces pristupnih pregovora i funkcioniranje Europske unije, onda se stvarno možemo zapitati što je gospođa Tomašić radila više od pet godina u Strasbourgu i Bruxellesu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Penava: SDSS je izašao s informacijama suprotnima policijskom izvješću

Objavljeno

na

Objavio

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je u petak da od sukoba pripadnika navijačkih skupina kakav se dogodio u srijedu u Vukovaru, pri čemu je lakše ozlijeđen maloljetnik, Vukovar ima većih problema na koje je, kako je rekao, ukazao u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

“Prema službenom policijskom izvješću u Vukovaru se prije dva dana dogodio sukob različitih navijačkih skupina što je, nažalost, periodična pojava u Vukovaru, bilo prema navijačkom, nacionalnom ili drugom osnovu. To je za svaku osudu i svi ćemo se u tome složiti, rekao je Penava i ponovio kako u Vukovaru ima puno većih problema.

“To je nepoštivanje hrvatske himne, nedozvoljavanje djeci da prime poklon paketiće za Božić i dijeljenje te iste djece, neučenje povijesti iz povijesti o Domovinskom ratu i u konačici posjet osuđenim ratnim zločincima. Tu kreću naše nevolje. To su potezi koji se uporno ignoriraju i o kojima javnost ništa ne zna. I tu moramo biti iskreni i reći jesmo li društvo koje te pojave osuđuje ili ne”, rekao je Penava u izjavi novinarima ne želeći odgovarati na novinarska pitanja.

Vukovarski gradonačelnik optužio je SDSS da je vrlo spretno iskoristio incindent koji se u srijedu dogodio u Vukovaru da, kako je rekao, ta stranka istupi u javnosti suprotno policijskom izvješću i ocijenio kako “očito SDSS ne zanima puno toga što je službeno u državi, kako policijska izvješća, tako i nastavne teme iz povijesti”.

U srijedu je u Vukovaru došlo do sukoba između više maloljetnih osoba pri čemu je jedna osoba ozlijeđena. Policija je navela kako je nakon verbalnog sukoba u kojem su sudjelovala dva pripadnika jedne navijačke skupine naspram tri pripadnika druge navijačke skupine uslijedio fizički sukob dvojice maloljetnika, u kojem je jedan lakše ozlijeđen.

Neslužbeno je potvrđeno kako je u srijedu na autobusnoj postaji u Vukovaru nekoliko maloljetnika fizički napalo također maloljetnog učenika vukovarske Tehničke škole Nikola Tesla, koji nastavu pohađa na srpskom jeziku i ćirlićnom pismu, lakše ga ozlijedivši.

Pojedini mediji slučaj dovode u vezu s ozračjem koje se stvorilo u Vukovaru nakon što je u ponedjeljak vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ustvrdio kako je u Hrvatskoj na djelu “puzajuća velikosrpske agresija” kojoj je Vukovar “epicentar”. Između ostalog Penava je prozvao učenike Tehničke škole u Vukovaru koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku jer na nogometnoj utakmici finala Kupa Vukovara između NK-a Vuteks Sloga Vukovar i HNK-a Vukovar ‘91., odigranoj prošle godine, nisu ustali dok je bila intonirana hrvatska himna.

Također je ma gradskim web stranicama objavio snimku na kojoj se to vidi. (Hina)

 

Penava o optužbama iz SDSS-a: Ti ljudi kreiraju kaos i sada se čude ako nešto ne štima

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari