Connect with us

Pregled

Na privatni put u Albaniju Milanović MORH-ovim brodom i helikopterom?

Objavljeno

-

Predsjednik Republike Zoran Milanović, kako doznaje Jutarnji list, za privatni posjet albanskom premijeru Ediju Rami koristio je 39 metara dugu motornu jahtu Hrvatske ratne mornarice “Učka” te vojni helikopter, piše u srijedu Jutarnji list.

Prema podacima s kojima raspolaže dnevnik, Ured predsjednika službeno je zatražio od Ministarstva obrane da se Zoranu Milanoviću za potrebe programa na raspolaganje stavi brod “Učka”, ali nisu naveli u koje svrhe.

Brod je naručen za razdoblje od 11. do 14. kolovoza za putovanje u Albaniju. Istodobno, 11. kolovoza letio je vojnim helikopterom s Hvara, gdje je ljetovao u državnoj rezidenciji, vili Kovač, do Dubrovnika, a helikopter je ponovno koristio 14. kolovoza na relaciji Dubrovnik Hvar.

Prema ovim informacijama, možemo spekulirati da se predsjednik prvo vojnim helikopterom vjerojatno prevezao s Hvara do Dubrovnika, a da se onda u Dubrovniku ukrcao na brod Hrvatske ratne mornarice i otplovio do Albanije. Pri povratku iz Albanije brod je očito uplovio u Dubrovnik, a predsjednik se potom vjerojatno helikopterom vratio u državnu rezidenciju na Hvaru, gdje je provodio odmor, navodi dnevnik.

Inače, za sat leta helikopterom potrebno je oko 800 litara kerozina, dok litra kerozina košta pet kuna, pa sat leta vojnim helikopterom košta 4000 kuna.

Najsporniji detalj u cijeloj ovoj pričijest što su iz Ureda predsjednika medije 12. kolovoza obavijestili da predsjednik boravi privatno u Albaniji s tim datumom, i to ma osobni poziv predsjednika vlade Republike Albanije Edija Rame, da bi jučer u očitovanju Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, koje su poslali i medijima, naveli da je putovanje bilo “u sklopu obnašanja predsjedničkih dužnosti”.

To je sporno i Povjerenstvu pa je predsjednica Nataša Novaković Jutarnjem listu rekla da se radi o kontradiktornim informacijama, da Ured predsjednika nije priložio niti jedan dokument koji su tražili te da će odlučiti u kojem će smjeru dalje voditi predmet, donosi Jutarnji list. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas