Connect with us

Na proljeće obnova 13 nogometnih stadiona u BiH!?

Objavljeno

-

Nakon što su prošla desetljeća od ozbiljnijih građevinskih radova, na proljeće iduće godine počinje prva faza obnove trinaest nogometnih stadiona u Bosni i Hercegovini, piše novi broj Slobodne Bosne.

Novac će navodno biti osiguran iz Uefininih fondova, a po dogovoru čelnih ljudi bh. saveza i europske nogometne federacije obnova travnjaka i ostalih dijelova stadiona bit će prva faza u kasnijem projektu kompletnog renoviranja sportske infrastrukture u BiH.

Slobodna Bosna piše da je NS BIH s Uefom dogovorio iznos od oko milijun eura. To nije dovoljno za temeljitu rekonstrukciju ovdašnjih stadiona, ali je osnovica za dobar početak. Rekonstrukcija podrazumijeva sklanjanje postojećeg travnjaka, radove na pripremi za postavljanje novog, drenažu, nasipe i, konačno, novu travu.

U početnoj fazi izabrano je trinaest klubova koji će dobiti novac za rekonstrukciju stadiona na kojima igraju. Riječ je o Sarajevu, Željezničaru, Olimpicu, Slaviji, Zrinjskom, Veležu, Leotaru, Širokom Brijegu, Travniku, Čeliku, Rudaru, Borcu i Zvijezdi. Klubovi su birani na osnovu staža u Premijer ligi pa će tako najviše novaca dobiti oni koji najduže igraju u njoj.

Nakon ovih trinaest klubova, nešto novca podijelit će se i ostalim klubovima koji su igrali u Premijer ligi. U prvom dijelu programa ovih trinaest timova dobit će po 89 tisuća eura koje će moći iskoristiti za obnovu travnjaka.

Prema pisanju SB-a klubovi će u točno predviđenom roku morati raspisati tender za radove za koje se odluče i onda, nakon izbora najpovoljnijeg ponuđača, dokumentaciju dostaviti natrag u NS BiH.

Kad projekt bude odobren, podaci se dostavljaju Uefi koja novac uplaćuje na račun izvođača radova. Rokovi su striktni i ukoliko se radovi ne okončaju na vrijeme, klubovi mogu biti sankcionirani. Ovakav način financiranja predviđen je da bi se spriječile eventualne zloupotrebe doniranog novca, da ne bi bio upotrijebljen za plaćanje kakvih obaveza, transferiranje igrača ili slično.

bljesak

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas