Connect with us

BiH

Na Raduši obilježena 50. obljetnica skupine Fenix 72.

Objavljeno

-

U organizaciji Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva Sarajevo, danas je na planini Raduši obilježena 50. obljetnica skupine Fenix 72.

U organizaciji Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva Sarajevo, danas je na planini Raduši obilježena 50. obljetnica od dolaska i djelovanja hrvatske oružane postrojbe, poznatije kao Fenix (Bugojanske) skupine na prostoru općine Prozor-Rama.

S ciljem da se ne zaborave žrtve utkane zlatnim slovima u knjigu hrvatske nacionalne povijesti i ove godine upriličena je središnja komemoracija za poginule i ubijene pripadnike te suradnike ove skupine kod spomen obilježja na lokalitetu Grebovi na planini Raduša.

Riječi dobrodošlice, pozdrava, podsjećanja i zahvale okupljenima iz Rame, Uskoplja, Bugojna, Tomislavgrada, Gruda, Širokog Brijega, Posušja, Imotskog, Sinja, Splita i drugih gradova uputio je predsjednik HKDD-a Ante Prskalo, piše prozor-rama.info

Također, riječi pozdrava i zahvale uputili su vlč. Željko Marić, i vlč. Miljenko Džalto te nakon čitanja imena pripadnika skupine Fenix 72. izmolili molitvu Opijela.

Program komemoracije završio je paljenjem i polaganjem svijeća ispred spomen obilježja, fotografiranjem i kratkotrajnim druženjem svih nazočnih.

Na današnji dan 1972. Akcija Feniks: Krv mučenika je sjeme pobjede

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas